https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Искрен Веселинов: Русе трябва да бъде изваден от коловоза на упадъка -
Начало Блог Искрен Веселинов: Русе трябва да бъде изваден от коловоза на упадъка

Искрен Веселинов: Русе трябва да бъде изваден от коловоза на упадъка

Не мога да подмина с лекота фактът, че за последните десет години Русе намаля с 25 хиляди души. Градът беше малката Виена, беше градът на „първите неща“. В момента е един бързо западащ и обедняващ икономически град с мръсен въздух и лоши условия на живот.

Това заяви по време на участието си в предаването „Денят започва“ по БНТ кандидатът за кмет на Русе от местна коалиция „България на регионите“ и съпредседател на ВМРО Искрен Веселинов.

Той сподели, че повече от десетилетие има готова концепция за развитието на Русе и се е явявал с нея пред избирателите, но тогава една противоестествена любов между ГЕРБ и БСП, и някои икономически кръгове зад тях, са успели да променят изборните резултати и да поведат града по пътя на разрухата. Веселинов беше категоричен, че именно от този коловоз на упадъка трябва да бъде изваден Русе.

Кандидатът за кмет коментира, че за жалост местната власт пропуска възможности за развитието на крайдунавския град, които други градове оползотворяват.

Русе е град под обсада, заяви Веселинов. Няма подходяща инфраструктура, тъй като десетилетия назад Северна Бълагрия беше пренебрегвана за сметка на София и на малка част от Южна Бълагрия и ние сме отрязани от основните пътни артерии. Без магистрала градът ще се задуши. Три хиляди тира минават дневно по Дунав мост. Около 50 средно на година са жертвите на пътя Русе – Бяла в следствие на автомобилни катастрофи. Истината е, че на правителствата, които ни управляват от 2021 година насам, им беше нужно само да отворят вече подадените оферти за строителство на магистралата. През 2025 година можехме да се движим по магистрала от Русе до София, ако пътно-строителния сектор не беше превърнат в база на антикорупционни спорове от управляващите за това кой повече е крал, изтъкна кандидатът за кмет и подчерта, че много от проблемите, които трябва да бъдат решени за Русе всъщност касаят цяла северна България.

Разговорът не подмина и болезнената за русенци тема – екологията. В момента ние сме в ситуация, в която градът за пореден път е обгазяван и замърсяван от местни замърсители на въздуха и общината няма ефективен контрол. Тя е длъжна да издаде такава система, която гарантира на гражданите чист въздух. Това е задължение на кмета и вече е законово регламентирано. Аз бих поел това задължение с голяма готовност и бих мобилизирал всички възможности, сподели Искрен Веселинов.

По отношение на културното развитие на града той каза:

За съжаление от столица на културата Русе остана само с един емблематичен фестивал и това е „Мартенски музикални дни”. Ние бяхме и столица на джаза, защото в България джазът влезе през Русе, но в момента неговият символ  – Клуба на дейците на културата – е затворен и е с неясна перспектива.

В града се самоорганизират  събития, които са изключително малки по машаб и скромни като концепции и не могат да предствят размаха и възможностите  на Русе като културен център, какъвто винаги е бил. Арт събитията не обхващат кварталите на града, а такава необходимост има. Липсват културни пространства.

Веселинов сподели, че някои от най-емблематичните сгради на Русе – като Първото застрахователно дружество „България“, Домът на учителя, хотел „Балкан“ – са в руини от години, а общината е собственик или съсобственик на голяма част от тях.

В заключение Искрен Веселинов  се обърна към своите съграждани с апел на предстоящия местен вот да заложат на личности, на хора, които са доказали, че могат да вършат работа, да изберат управленец, който има концепция за развитието на Русе за 10 години напред. Вярвам, че бъдещето на града е като индустриален център, който може да се превърне в локомотив за изтегляне на целия регион от мрака, който ни е обхванал, каза Весeлинов.

Вижте цялото интервю във видеото >>>

Последни Новини

Каракачанов: Безгръбначни натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват „Страйкъри“ на тройна цена

Най-вероятно крият какво дават, за да не стане ясно, че извършват престъпление, заяви  бившият министър на отбраната  Бившият министър...

Контрера: Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха

Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха. Позицията на ВМРО е ясна, забраната за стари...

Каракачанов: Няма да произлезе нищо от ветото за БТР-ите, защото мнозинството „Магнитски“ в НС отдавна е сложило наколенките

От това вето няма да произлезе нищо, защото мнозинството „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и твърдо е решило да жертва...

Ангел Джамбазки: Страните, от които зависи влизането ни в Шенген, не се интересуват от българската тема

Моето очакване от срещата на вътрешните министри от ЕС в Брюксел е решението да не е добро за страната ни относно Шенген....

Д-р Красимир Каракачанов представи в Стара Загора новата си книга „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893-1944 г.)“

Д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, и Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, бяха гости на поредната среща, организирана от Дискусионен клуб...

Карлос Контрера: Блокажът в СОС ще продължи, защото големите групи се пазят от сглобка

Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи в градския парламент се пазят от явна или неявна сглобка.

Ангел Джамбазки: Като махнем пропагандата със знамето на дъгата, остава Шенген

Тошко Йорданов: Границите на Италия и Гърция са като дантели спрямо българската, но обвиняват нас за миграцията и ни държат извън Шенген....

Коментари