Начало Блог Искрен Веселинов: Слави Трифонов иска да ни направи 16-а република като Тодор...

Искрен Веселинов: Слави Трифонов иска да ни направи 16-а република като Тодор Живков

Изборите целят да легитимират управление на партиите на протеста с ДПС

Слави Трифонов е надминал и Тодор Живков в стремежа си да се откажем доброволно от националния си суверенитет, констатира в „Денят започва“ по БНТ заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в Русе. Той противопостави позицията на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ на смущаващата теза за подчинение на наднационална европейска държава със столица Брюксел, защитена от лидера на „Има такъв народ“ пред френската медия.

Ние сме единствената ясна алтернатива, особено след това историческо интервю на Слави Трифонов в „Льо Монд“, който се нареди в хора на либералния консенсус с апела си за европейска държава и ликвидиране на българския суверенитет, коментира Искрен Веселинов. Трифонов стигна и по-далеч, отколкото другите представители на този либерален консенсус. След  Тодор Живков, който искаше да ни прави 16-а република, май че това е единственият политик, който е заявил подобни намерения. Още по-смущаващ беше неговият бунт срещу Орбан и политиката на Унгария за нормалност, отбеляза Веселинов.

Нашата коалиция е за това, че ЕС не е нещо чуждо, ние сме част от него и ние трябва да се борим и да променим този ЕС. Ние вече създаваме тази ясна европейска алтернатива. Знаете, че ВМРО стана част от политическите формации, които подкрепиха декларацията на Орбан и Качински и всъщност в ЕП започва да се формира тази голяма, нова алтернатива, която да се противопостави на ляво-либералното безумие, чиито представители, за съжаление, са мултиплицирани в абсолютно всички политически партии в България, коментира Искрен Веселинов.

Защото ЕНП е представена от ГЕРБ и част от ДБ, другата част са при либералите заедно с ДПС, БСП е в ПЕС, сега Слави Трифонов се идентифицира с либералното пространство. Целият политически спектър, който ще бъде представен в българския парламент, е еднотипен ценностно, обобщи водачът на патриотичната листа в Русе. Защото целият този скандал кой е по-корумпиран, целият този театър има за цел да се скрие ценностният дефицит на участниците в изборите. А ние сме ясната алтернатива на това, категоричен беше Искрен Веселинов.

Тези избори са, за да легитимират задкулисната договорка на партиите на протеста с ДПС. Секциите в Турция са ясен знак в тази посока, посочи той. Изявленията на представители на „Изправи се, мутри вън“ и ДБ в тази посока са еднозначни. Така че, следващо правителство ще има. Най-вероятно то ще бъде с явното или задкулисно участие на ДПС. И както се казва, ако се случи това, да им е честито на всички онези, които повярваха в легендата на протеста, предупреди заместникът на Каракачанов.

По думите му в следващото Народно събрание ще доминира либералният консенсус, който се изповядва от всички останали формации, с изключение на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ.

Искрен Веселинов подчерта, че за патриотите на първо място е отстояването на националната сигурност и независимата външна политика. 

Ние имаме изключително лоши примери за това, че българската политика започва да се менажира от външни сили, предупреди заместник-председателят на ВМРО. И това не е само случаят с Турция, цитира той разкриването на 121 секции там. Случаят с доста активното поведение на американското посолство също е неприятен, защото имаме чувството, че някакви решения не се взимат от българските институции, усъмни се Веселинов. И в това отношение нашият призив към българските граждани е да гласуват за тези, които ще гарантират националната независимост, националната политика, която е в интерес на българските граждани – това сме ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, декларира той.

Бъдещето го решават българските избиратели, а бъдещето на патриотизма е безспорно, това е огромната европейска алтернатива. Днес шоуто, което се играе през последната година в страната с цел да бъдат рефрешнати някои стари политически муцуни, отново да се върнат на власт, е по-атрактивно, измести ценностния дебат, констатира Искрен Веселинов. Обаче това са вечни неща и българският патриотизъм е една вечна кауза. Ние сме само представители на тази кауза. Ако не успеем да отстоим правилно нейните интереси, със сигурност ще дойдат други, които ще се справят по-добре, коментира той.

Вижте целия разговор във видеото >>>

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Коментари