Начало Блог Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП с ГЕРБ.  Очевидно предстои огромна измама – двата основни антагониста в изборите всъщност да влязат в коалиция. Войната в Украйна направи външните геополитически ориентири основен фактор в нашата вътрешна политика. С оглед на желанието на ПП и ГЕРБ да бъдат припознати като основен носител на т.нар. евроатлантизъм не виждам защо да не са заедно.

Такава прогноза направи в предаването „Хитове в мрежата“ по ТВ България 24 съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Това ще продължи да се случва докато не се отстрани този порок от конституцията, който не позволява народът да определя управлението си, а се разчита на пазарлъци между партиите, посочи съпредседателят на ВМРО. Изпълнителната власт трябва да се избира така, както кметовете – от гражданите, в два тура, каза Веселинов.

Той заяви, че външен натиск да се съберат ПП и ГЕРБ е имало още и в настоящото управление – както си пролича по въпроса за Македония. ГЕРБ буквално за три дена смениха позицията си и подкрепиха едно предложение, което не дава необходимите гаранции за българския интерес.

Всички фактори в настоящия парламент играят за предстоящи избори, може би с изключение на по-малките формации като ДБ, БСП и ИТН, които не се знае дали самостоятелно могат да влезнат в следващо Народно събрание, смята той.

По думите му сегашният модел на управление с нищо не се различава от модела на управление на Борисов. Уж дойдоха да покажат някакъв нов стил, нови методи, а единственото, което кънтеше по време на управленския им мандат бяха скандали – било за пари, било за кадри. Сега накрая се виждат в ролята добрите заради това, че всичкото натрупано напрежение ги свали от власт. Те се самосвалиха и хората знаят това, но изглеждат жертви, като това е нещото, което усещат те като подкрепа и смятат да проточат момента, за да материализират максимален брой гласове, смята Веселинов.

Още тези, които разви Веселинов в интервюто:

– Президентът и ПП влязоха в конфликт заради геополитическата ориентация и позицията им за Македония и Украйна.

– Народното събрание направи два сериозни пропуска с решението си за Северна Македония – македонският език ще бъде признат в ЕС, а въпросът за историята остава отворен.

– Допускам, че премиерът в оставка Кирил Петков ще вдигне ветото в 12 без 5 и ще каже в Брюксел неща, които не са залегнали в решението на парламента за френското предложение.

– БСП е партия в ликвидация – от 700 000 спаднаха на 300 000 избиратели.

– Грешните стъпки на опозицията превърнаха ПП в мъченици и им вдигнаха рейтинга.

– ПП и ИТН се цакаха взаимно за пари и влияние. Парите за ведомствата на ИТН не се появиха в актуализацията на бюджета, те бяха торпилирани от ПП.

– Алтернативата на Байдън не е Путин, а консервативният, разумен национализъм.

– Войната в Украйна показа пълната безмисленост на либералната утопия.

– ВМРО има линия да консолидира патриотичните формации и няма да прави компромиси с партии, които не защитават националните ценности.

– Либерализмът мачка и  изтласква тези формации от политическия живот. Под американско влияние стана тотално прегрупиране в политическото пространство у нас.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари