Начало Избори - 2022 Искрен Веселинов: С изграждане на контейнерен терминал, логистичен парк и индустриална зона...

Искрен Веселинов: С изграждане на контейнерен терминал, логистичен парк и индустриална зона Варна може да смени профила си на развитие

Нещастието за едни често е възможност за други. Войната в Украйна затвори един от главните транспортни коридори между Изтока и Запада. Варна бе спомената като единствения възможен град, през който по пътя на коприната да се свърже Китай и Западна Европа. Основния транспортен коридор за стоки през Русия е затворен. За нас е изключително важно да започне целенасочено държавно усилие за прокарване на това разклонение на пътя на коприната между Поти и Варна с изграждане на контейнерен терминал, логистичен парк и индустриална зона. Това може да смени профила на развитие на региона.

Важна е старата идея за свързване на Русе, Варна, Бургас и Александруполис в ускорена жп линия, която да позволява достъп до две морета и река и натоварване на пристанищните инфраструктури на тези градове. Твърди се, че една трета от ИТ специалистите на Русия са я напуснали и търсят ново поприще. Ние трябва да отворим врати за такива висококвалифицирани емигранти.

Това коментира във Варна Искрен Веселинов, водач на листата с кандидат-народни представители на ВМРО за 3 МИР в предстоящите избори, пише Варна 24.

Политиката в социално отношение е една от най-важните за българите. Ние от ВМРО имаме претенцията, че сме единствената формация, която подхожда научно към проблематиката в социалната сфера, посочи Веселинов.

Това не е състезание по даване. Изборите до момента са обещания на блага, повече и повече по-високи пенсии и заплати, без причинно-следствени връзки между обещанията и политиките. България продължава да е една от най-бързо изчезващите нации. Смъртността ни държи трайно в топ 5, по смъртност от ковид бяхме втори. Продължителността на живота се срива у нас, стигайки до 73 години, а мъжете паднаха до 70 години. Система, която иска да ни пенсионира на 65 години, ни казва, че няма смисъл да се осигуряваме за 5 години пенсия. В света хората се радват на 12-13 години пенсия. При нас тази връзка е разрушена и покачването на възрастта за пенсия всяка година води до пълно обезверяване на хората и всякакъв мотив за осигуряване. Нашето виждане е, че трябва да се преразгледа политиката за достъп до пенсионната система, да се намали възрастта и изискването за трудов стаж. Това беше причината да поискаме рязкото повишаване на минималната пенсия. Трябва спешно да започнем социален дебат 61:31 или 61 години за пенсия, 31 години трудов стаж. Това би осигурило средно 10 години получаване на пенсия за всеки бъдещ пенсионер, заяви водачът на варненската листа на ВМРО.

Ние сме още за ускорена политика към повдигане на доходите. Минималната заплата да стане 950 лв., да има формула, която автоматично да актуализира тази минимална заплата. Осигурителните прагове обаче трябва да бъдат замразени до 2025 година, за да не се товари бизнеса, каза още Веселинов.

На въпроса каква зима очаквате, той коментира:

Едва ли някой очаква лека зима, но тя може да бъде зима с перспектива за развитие и някакъв тип обединение на нацията или зима, в която всеки обвинява всички за някаква вина. Според нас веднага след изборите трябва да има някакъв национален консенсус, защото оглавяването на отрицателните класации е вследствие на липсата на консенсус. Трябва да има приоритети, които да гарантират устойчивото развитие на държавата.

Моя лична кауза в 44-тото Народно събрание беше да компенсираме Северна България. Дойде новото управление и вместо да завърши започнатите проекти, ги блокира. Караниците между коалиционните партньори за това кой колко се кани да открадне блокира подписването на важни договори. Парите, които бяха предвидени за довършването на АМ „Хемус“ изчезнаха в общата бюджетна каса .Аз съм за разследване на всяка корупционна схема, но корупционните схеми не са основание да се вземат парите за инфраструктура и да се налеят другаде, заяви още Веселинов.

Председателят на ВМРО за Варна и втори в листата с кандидати за народни представители Венцислав Сивов коментира темата с изравняването на доходите във Варна и столицата, както и начините за превръщането на Варна в туристическа дестинация на четири сезона.

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари