Начало Блог Искрен Веселинов: Трябва да има стойностна патриотична алтернатива в следващия парламент

Искрен Веселинов: Трябва да има стойностна патриотична алтернатива в следващия парламент

Не търсим реванши в политиката, а реализиране на патриотичната идея

Трябва да има стойностна патриотична алтернатива в следващия парламент, за да се противостои на множество неолиберални формации, които видяхме, че попаднаха в предишния парламент.

В това бе категоричен заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в „Денят започва“ по БНТ. Като задача той открои да се противостои на опитите да се прокара Истанбулската конвенция, както и важната задача да не се променя политика на страната спрямо Република Северна Македония, каквито заявки са дадени вече.

Ние не търсим някакви лични реванши в политиката, стремим се да реализираме това, което е важно за патриотичната идея, заяви Веселинов.

По думите на Веселинов патриотичните формации са поставили основата на това да има наистина единна група в Народното събрание.

Проблемът в предишния формат на Обединени патриоти – конфликтът между лидерите, който се превърна в хроничен и доведе всъщност до спад на резултата и подкрепата за патриотите. Не е имало напрежение и не е имало вражда между народните представители, които са извън лидерския състав, каза Веселинов.

Вчера стана ясно, че ВМРО, „Воля“ и НФСБ ще се явят заедно на изборите на 11 юли като коалиция „Българските патриоти“.

По думите на Веселинов направената коалиция не се базира на математически сбор, тъй като ВМРО са се споразумели не с партията на Васил Божков, която например е имала по-добър резултат на изборите на 4 април, а с формации, близки идеологически – НФСБ и „Воля“.

По отношение на Веселин Марешки и критиките му спрямо ВМРО Веселинов заключава, че Марешки, идвайки в централата на ВМРО със заявление за отказ от кандидатиране за депутат, е осъзнал, че думите му не са били истина и че той няма да успее да открадне патриотичния вот от най-старата патриотична партия, каквато е ВМРО.

Важно е, че лидерите са преодолели егото и личния си интерес, открои Искрен Веселинов, но призна, че патриотите ще имат тежък разговор със своите симпатизанти.

За Волен Сидеров и съпартийците му от „Атака“ Искрен Веселинов каза:

Явно не са готови да направят тази крачка, готови са да имат един човек в парламента, но той да е лидерът.

Официални разговори със Сидеров не са водени стана ясно.

Развалянето на предишната коалиция, Искрен Веселинов открои като „урок, който ВМРО са научили“ – урок по смирение и отговорност.

Целия разговор проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари