Начало Блог Искрен Веселинов: Трябва да има стойностна патриотична алтернатива в следващия парламент

Искрен Веселинов: Трябва да има стойностна патриотична алтернатива в следващия парламент

Не търсим реванши в политиката, а реализиране на патриотичната идея

Трябва да има стойностна патриотична алтернатива в следващия парламент, за да се противостои на множество неолиберални формации, които видяхме, че попаднаха в предишния парламент.

В това бе категоричен заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в „Денят започва“ по БНТ. Като задача той открои да се противостои на опитите да се прокара Истанбулската конвенция, както и важната задача да не се променя политика на страната спрямо Република Северна Македония, каквито заявки са дадени вече.

Ние не търсим някакви лични реванши в политиката, стремим се да реализираме това, което е важно за патриотичната идея, заяви Веселинов.

По думите на Веселинов патриотичните формации са поставили основата на това да има наистина единна група в Народното събрание.

Проблемът в предишния формат на Обединени патриоти – конфликтът между лидерите, който се превърна в хроничен и доведе всъщност до спад на резултата и подкрепата за патриотите. Не е имало напрежение и не е имало вражда между народните представители, които са извън лидерския състав, каза Веселинов.

Вчера стана ясно, че ВМРО, „Воля“ и НФСБ ще се явят заедно на изборите на 11 юли като коалиция „Българските патриоти“.

По думите на Веселинов направената коалиция не се базира на математически сбор, тъй като ВМРО са се споразумели не с партията на Васил Божков, която например е имала по-добър резултат на изборите на 4 април, а с формации, близки идеологически – НФСБ и „Воля“.

По отношение на Веселин Марешки и критиките му спрямо ВМРО Веселинов заключава, че Марешки, идвайки в централата на ВМРО със заявление за отказ от кандидатиране за депутат, е осъзнал, че думите му не са били истина и че той няма да успее да открадне патриотичния вот от най-старата патриотична партия, каквато е ВМРО.

Важно е, че лидерите са преодолели егото и личния си интерес, открои Искрен Веселинов, но призна, че патриотите ще имат тежък разговор със своите симпатизанти.

За Волен Сидеров и съпартийците му от „Атака“ Искрен Веселинов каза:

Явно не са готови да направят тази крачка, готови са да имат един човек в парламента, но той да е лидерът.

Официални разговори със Сидеров не са водени стана ясно.

Развалянето на предишната коалиция, Искрен Веселинов открои като „урок, който ВМРО са научили“ – урок по смирение и отговорност.

Целия разговор проследете във видеото >>>

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари