Начало Блог Искрен Веселинов: Трябва да се формира сериозен блок в противовес на русофилския...

Искрен Веселинов: Трябва да се формира сериозен блок в противовес на русофилския и прозападния

В последния парламент имаше мнозинства, които бяха пряко против българските интереси, изтъкна той

Има нужда от коректив срещу обединението на онези, които са обявили евроатлантическите ценности над националните, смята съпредседателят на ВМРО

България има нужда от широко обединение на формации, които не се намират под зависимост на някой чужд геополитически вектор.

Това заяви в интервю за БНР Искрен Веселинов, един от тримата съпредседатели на ВМРО. По думите му трябва да се направи алтернатива за България, която да има сериозна роля в бъдещия парламент.

Малкото останали формации, които не са зависими от чужди посолства, би следвало да си подадат ръка и да формират сериозен блок в противовес на другите два блока – русофилския и прозападния, подчерта Веселинов в предаването „Преди всички“.

По думите му последното Народно събрание е показало пълна липса на зачитане на националния суверенитет и отстояване на националните интереси:

Имахме мнозинства, понякога конституционни, които бяха пряко против българските интереси, какъвто беше случаят с решението за преговорите за РСМ.

ИТН взеха своето решение за самостоятелно участие, което може да бъде неуспешно и да доведе до преразпределение на техните гласове към формациите, които са част от либералния консенсус или проруската пропаганда, коментира Искрен Веселинов.

И преди Борисов да отправи директни оферти към ПП за коалиция беше ясно, че тези, които са обявили евроатлантическите ценности над националните, ще търсят обединение в следващия парламент и при подобно обединение има нужда от коректив, смята съпредседателят на ВМРО. 

Според Веселинов този коректив могат да го дадат само национално-патриотичните и консервативните формации, като не става дума само за партии, но и за граждански организации с този профил.

За целта ВМРО ще предложи открит форум. Всеки да може да дойде на него – тези, които се привиждат в подобно обединение, да дойдат, посочи той.

Искрен Веселинов е на мнение, че следва да гледаме на политическите съюзи, в които участваме, като на средство за изпълнение на националните цели, а не като на детска градина, в която сме най-малкото детенце и изпълнява всичко, което му каже другарката.

Той открои като водещи точки за обединение още икономическия патриотизъм и демографската катастрофа.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари