Начало Блог Искрен Веселинов: Явяваме се в кампанията със самочувствието, че сме изпълнили поетите...

Искрен Веселинов: Явяваме се в кампанията със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти

Ние сме решени да се раздадем в тази кампания. Явяваме се със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти пред хората. Ще докажем, че патриотичната вълна не е спряла.

Това заяви зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Ние доведохме до много добри неща в държавата, като започнем с ръста на доходите, който беше превърнат в държавна политика, добави той и уточни, че, разбира се, това е общо дело на управляващата коалиция. По думите му при друг вариант на коалицията без участието на ВМРО със сигурност нямаше да бъде приета сегашната позиция за Северна Македония. 
Ние и сега сме били коректив на управляващите, даде пример Веселинов с отпора на войводите срещу приемането на Истанбулската конвенция, като припомни, че документът не бе приет благодарение на ВМРО.

Не сме се състезавали за сърцето на ГЕРБ. Няма нищо по-логично от самостоятелното ни явяване, защото ние с ГЕРБ имаме ценностни различия. Управлявали сме на база подписан документ, заяви Искрен Веселинов, като добави и намесата на войводите за спирането на редица „метастази на джендър идеологията, които се появиха в редица закони“. По същия начин ще отстояваме националните интереси и в следващия парламент, категоричен беше Веселинов. 

ВМРО няма да инициира скандали, гарантира още заместник-председателят на партията. Той обаче изрази съжаление, че към момента не сме свидетели на състезание на идеи, а на надпревара кой кого мрази повече.

Обезпокоителна е тази неистова ненавист. Всеки обяснява, че е най-голям враг на някой друг. Това е обезпокоително. Политиката трябва да ражда и консенсус, не трябва да ражда само омраза и противопоставяне, категоричен е Искрен Веселинов.

В отговор на въпроса с кои политически сили би се коалирала партията му, Веселинов заяви:

Ние се склонни на разговор с всяка българска партия, дори тогава, когато имаме различия по отделни теми, но българският политически елит трябва да се научи да говори, да генерира консенсус по важни теми, като демография и отбрана. И ние се виждаме като гарант на този диалог.

Веселинов потвърди, че ще бъде водач на депутатската листа на ВМРО в Русе.

Очакваме на русенски терен и спортния министър, коментира той, но подчерта, че в изборната кампания ВМРО залага на феърплея. Заместник-председателят на партията не издаде кои ще бъдат имената в гражданската листа на войводите, която ще бъде представена в четвъртък, 25 февруари.

Ние не търсим хора, които просто са известни. Търсим хора, които ще бъдат продуктивни в Народното събрание, каза Искрен Веселинов и посочи, че ВМРО ще разчита на такива изявени експерти в културата, икономиката и националната сигурност.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари