Начало Блог Калин Поповски: Новите политици са изключително неподготвени

Калин Поповски: Новите политици са изключително неподготвени

Т.нар. партии на протеста и партията на Слави Трифонов имаха идея да съставят правителство, но не подписаха коалиция, не направиха споразумение помежду си и нещата бяха с предизвестен край.

Това заяви в ефира на България 24 д-р Калин Поповски – член на националното ръководство на ВМРО. Той напомни, че в 43-ият парламент Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО, са подкрепили тогава кабинета „Борисов 2“ без да имат министри и да участват във властта. Може би така предлагаше и Трифонов сега, но другите две партии не се съгласиха. Затова и безпрецедентно, за пръв път ще трябва в една календарна година да има три парламентарни избора. Натам вървят нещата, коментира Поповски.

Не виждам и занапред как тези три партии ще стигнат до консенсус, за да излъчат правителство, което е абсолютно необходимо на България в момента, прогнозира той.

ИТН с 65 народни представители искаше да диктува всичко, което политически погледнато не е правено никога в последните години на българската демокрация, посочи д-р Поповски.

Според него новите хора в парламента са изключително неопитни, дори по думите му не знаят какви са правомощията на Народното събрание. С популистки ходове тези партии спечелиха много народни представители, но те са изключително неподготвени. Ако щете дори и по начина, по който се появяват облечени в парламента – с бейзболни шапки и тениски. Това нещо ние никога не сме си позволявали като депутати в 43-ия и 44-ия парламент да правим, защото имаме уважение към институцията, обясни Поповски.

Попадането на случайни хора в парламента води до това, на което сме свидетели от три месеца насам, заяви той и обясни, че очаква животът на 46-ия парламент също да е кратък, както на 45-ия.

Ако има нови избори, ВМРО ще участва задължително. Начинът и форматът ще бъдат решени на заседание на Изпълнителния комитет, заяви той.

Вижте във видеото и коментара на д-р Калин Поповски относно ситуацията с разпространението на COVID-19 и очакваната четвърта вълна >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари