Начало Парламентарни избори - 2021 Кандидатите от пернишката листа на ВМРО посетиха Трън и почетоха делото на...

Кандидатите от пернишката листа на ВМРО посетиха Трън и почетоха делото на „Въртоп“

Кандидати за народни представители от ВМРО за 14 МИР Перник заедно с водача на листата д-р Султанка Петрова бяха в град Трън. Претендентите за следващия парламент проведоха импровизирани срещи с хора от цялата община, като им предадоха своите послания и чуха техните очаквания за мандата, който предстои.

Като истински патриоти, д-р Султанка Петрова, Десислав Банков и Румен Василев поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните местни герои, който се намира в центъра на града, и този на революционерите от Вътрешната западнокрайска революционна организация „Въртоп“, който беше построен само преди няколко години по инициатива на областния лидер на ВМРО Димитър Колев в района на природния парк Ждрелото.

Памет за българската история. Респект и поклон пред подвига на всички, жертвали живота и имота си в името на Отечеството. Това са ценности, които трябва да следваме всички, бяха категорични кандидатите на ВМРО.

Вълнение и почит към героите, които са дали живота си за майка България. Много съм щастлива и бих искала да благодаря на г-н Димитър Колев, който с моите колеги от ВМРО – Трън са изградили този паметник и със  собствени средства са направили така, че всеки един българин, който посети това място, да преклони глава пред паметта и пред хората, дали живота си за България, и затова ние да живеем свободно и достойно в нашата родина, сподели водачът на листата на ВМРО за 14 МИР Перник д-р Султанка Петрова.

Град Трън има 20 отцепени села, които с Ньойския договор са дадени на сръбското кралство тогава. Ние не сме се предали без бой и това трябва да се знае. Имало е трънчани и изобщо българи, които са направили т.нар. ВЗРО – Въртоп, за да се борят с оръжия, защото не е могло по дипломатичен и мирен начин. Искам да благодаря на г-н Колев и ВМРО, защото откликнаха на нашия апел да направим този паметник, за да знаят и помнят поколенията, защото дори трънчани не знаеха какво са направили тези герои, заяви кандидатът в пернишката листа на ВМРО Десислав Банков.

Българската история е велика от създаването на българската държава от хан Аспарух до днешни дни. Наистина великата организация, която е действала в град Трън е заслужила със своите действия този паметник в чест на загиналите. В училище трябва да обърнем особено много внимание на децата затова, че е имало достойни българи, които са загинали за свободата на България, каза от своя страна Румен Василев – също част от пернишката листа на войводите.

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Кандидатите на ВМРО са под номер 1 в интегралната бюлетина за предстоящите на 04.04.2021 г. парламентарни избори.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари