https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Кандидатите от 23 МИР – София към синдиката на МВР: Благодарим Ви, че на протестите защитихте държавността и институциите -
Начало Парламентарни избори - 2021 Кандидатите от 23 МИР – София към синдиката на МВР: Благодарим Ви,...

Кандидатите от 23 МИР – София към синдиката на МВР: Благодарим Ви, че на протестите защитихте държавността и институциите

Кандидатите за народни представители от 23 МИР – София от коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ Кузман Илиев, Мария Цветкова и ген. Кирил Радев проведоха среща с представители на синдиката на МВР. От страна на синдиката присъстваха Валентин Попов – председател на СФСМВР, и Илия Кузманов, който е негов заместник.

Ген. Кирил Радев ги посрещна, като се обърна към тях с „колеги“. Той също така каза, че се радва, че срещите със синдиката са регулярни, за да бъдат чути техните искания.

Водачът на листата в 23 МИР – София Кузман Илиев изрази своето уважение  към професията на полицаите, която е за опазване на реда в нашето общество. Тачим и оценяваме, че хора като Вас излагат живота си на риск, за да имаме ние спокойствието, както и да правим политика, посочи Илиев. Той призова от СФСМВР за поставят проблемите, свързани с работата им. Проблемните въпроси са дискутирани в телевизионните студиата, но политическата воля убягва. Знаем за условията и администрацията на МВР. Видяхме и униженията, които изтърпяха полицаите, но не прави чест, без значение кой е на власт, да ги подлага на това. Ние като консервативна формация уважаваме Вашата институция. В този разговор ще извлечем важни жалони, които да отстояваме заедно във времето, заяви Илиев.

Председателят на синдикатите на МВР заяви, че това не е първата им среща с ВМРО. Проблемите на сектора сме ги коментирали. МВР се нуждае от реформа и то от такава в истинския смисъл, но не по начина, по който виждаме последните 15 г. Идва нов министър, казва, че прави реформа и след 1-2 г. идва другият, който прави нещо съвсем различно от това, което е правил предишния, а ние сме в безизходица, каза Попов.

Нужен е задълбочен анализ, който да бъде обществено достояние. МВР продължава да бъде нещо като черна кутия. Вижда се какво има отвън, а това, което е отвътре, малко хора го виждат. На база на този анализ искаме да знаем какво очаква обществото от МВР, за да знаем какво да очакваме и какво може да се случи, как трябва да изглежда МВР. И за плана и за анализа трябва да има широк политически консенсус. Ако това се случи – следва да има по-бързо реформиране на системата. Това ще е тежка реформа, част от нея ще бъде болезнена и за хората в и извън системата. Трябва да стане плавно и с финансов ресурс, което няма да се случи в един мандат и с един бюджет, за това говорим за голям преход, категоричен бе Валентин Попов.  

Коментирали сме какви са проблемите, няма ли глобално решаване – не може да гарантираме, че с някаква промяна на ръководителите ще решим проблемите на МВР, това са частични проблеми.

Заместник-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов заяви, че имат експертиза, не я налагат, предлагат я. Имаме картбланш за участие (само експертно ниво, без политика) от полицаите в системата.

Кандидатът за народен представител от 23 МИР София и народен представител в 44-ото Народно събрание Мария Цветкова приветства представителите на синдиката, че по време на предишните протести защитиха държавността и институциите. Въпреки агресията срещу тях, те подходиха хладнокръвно и опазиха живота на протестиращите и достойнството на институциите.

Ние от ВМРО предложихме в 44-ото Народно събрание една законова промяна, която не беше приета в зала заради ГЕРБ, БСП и ДПС. Тя е свързана с предложението ни за създаване на доброволни отряди към МВР.  Целта им е да подпомогнат обществения ред. Важно е  за нас какво е Вашето мнение – дали имаме Вашата подкрепа. Тук искам да уточня, че Вие сте запознати с тази промяна – не отряди от самозванци, а регистрирани – които да участват в малките населени места и да бъдат обучавани от МВР и да са в регистъра ѝ. Смятаме, че е необходимо да има полицай във всяко населено място, но физически е невъзможно, затова и беше нашето предложение за отрядите, категорична бе Цветкова.

Генерал Кирил Радев като човек, който е бил в системата на МВР, открои като голям проблем, че основните функции на МВР отиват на заден план. Полицаите се използват за несвойствена работа. Миналата година бяха унижени, трудно го преглътнаха – не е хубаво да те замерват с яйца и да хвърлят запалена слама в краката ти. На системата ѝ трябва нов полъх и екип, който знае какви са проблемите на МВР. Надявам се при една промяна и при наше участие в НС тези неща, за които знаем и Вие говорите, да бъдат сложени на масата. Трябва обществен дебат. МВР е органът, който защитава интересите на хората и се бори с престъпността, за да има ред и спокойствие, категоричен бе Радев.

Трябва да се направи анализ на държавната администрация. Тук ние бихме били полезни с експертността, обществената и политическа ангажираност. Хората не разбират проблемите, не осъзнават дълбочината им и политиците не се чувстват притиснати от гражданското общество. За неизбежната отбрана какво мислите – отрядите са решение, но трябва и хората да могат да се защитят, попита водачът на 23 МИР – София Кузман Илиев.

Председателят на УС на СФСМВР заяви, че хората се сблъскват не с проблемите, а с резултата от проблемите в системата на МВР. Не извадим ли проблемите, трудно може да си говорим решаване, защото пак се затваря всичко в кръг. Трябва обществено обсъждане. И двете идеи – за доброволните отряди и неизбежната отбрана, имат място за обсъждане и може да се окажат полезни, възможно е да намерят мястото си и структурно, и функционално. Може да променим закон за МВР и НК, но няма да свърши работа, то ще е решение на парче. Ще бъде полезно, ако бъде поставено на масата за обществен дебат, категоричен е той.

Ген. Радев допълни, че системата на МВР е тромава и консервативна. Има тежка администрация, която взима пари, повече от тези, които са за хората на терен. Може би трябва да се помисли по повод промените – администрацията да бъде отделена от оперативната система. За повече мотивация на служителите да има  диференциация на труда – възнаграждението да се определя от риска  на професията. Едно е да си на терен сред престъпниците, друго е да си на бюро и да гледаш часовника си кога ще ти свърши работното време, заяви той.

Валентин Попов открои и други проблеми.

Администрацията МВР е обрасла с нова прослойка – голям брой униформена администрация, която има полицейски правомощия, но те не ги прилагат, защото се занимават с административни функции. Има дублиране на структури. Или друг проблем е, че приблизително половината МВР командва другата половина. Тези на площадите поеха тежестта на изборите, пандемията, кражби, ПТП-та, пожари. Прекалено много са хората, които нямат отношение към процеса. Класическата администрация я съкратихме, но тя има място в логистика. Създадохме администрация, която е тежка и вредна. Това е нашето усещане, можем лесно да го докажем. Много служби не са участвали в тези две събития – пандемията от ковид и изборите, които бяха много тежки за държавата, сподели Попов. А неговият заместник Кузманов допълни, че не е нормално да живеем в този сюрреализъм.

Ние обираме недоволството на гражданите. Беше демотивиращо да получим слаба оценка на улицата. А най-високата мотивация е благодарността на гражданите. И когато там не по твоя вина не може да обърнеш мнение в положителен план, това води до спад на мотивацията у служителите, заяви Илия Кузманов.

В заключение кандидатът за народен представител Кузман Илиев заяви, че ние като граждани и експерти имаме поглед, но това, което от Синдиката систематизират е истинската малфунцкия на системата. Много пречки пред хората, които да осигуряват ред – но това е политическо решение. Ние имаме доброто намерение, желание и енергия да се опитаме тези проблеми да ги поставим и без да звучи политическо, да помогнем, обясни той.

Мария Цветкова благодари за срещата и допълни, че основните проблеми са ясни – възнагражденията, кариерното развитие, администрация, която е равна на оперативните работници, облекло и др. Ние сме отворени в следващото НС да продължим срещите и за законовите промени спрямо Вашата експертиза, заяви тя.

А ген. Кирил Радев заяви подкрепата си и че е един от тях. Всичко, за което сега говорим, ще го вършим заедно, декларира Радев.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Последни Новини

Каракачанов: Безгръбначни натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват „Страйкъри“ на тройна цена

Най-вероятно крият какво дават, за да не стане ясно, че извършват престъпление, заяви  бившият министър на отбраната  Бившият министър...

Контрера: Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха

Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха. Позицията на ВМРО е ясна, забраната за стари...

Каракачанов: Няма да произлезе нищо от ветото за БТР-ите, защото мнозинството „Магнитски“ в НС отдавна е сложило наколенките

От това вето няма да произлезе нищо, защото мнозинството „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и твърдо е решило да жертва...

Ангел Джамбазки: Страните, от които зависи влизането ни в Шенген, не се интересуват от българската тема

Моето очакване от срещата на вътрешните министри от ЕС в Брюксел е решението да не е добро за страната ни относно Шенген....

Д-р Красимир Каракачанов представи в Стара Загора новата си книга „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893-1944 г.)“

Д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, и Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, бяха гости на поредната среща, организирана от Дискусионен клуб...

Карлос Контрера: Блокажът в СОС ще продължи, защото големите групи се пазят от сглобка

Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи в градския парламент се пазят от явна или неявна сглобка.

Ангел Джамбазки: Като махнем пропагандата със знамето на дъгата, остава Шенген

Тошко Йорданов: Границите на Италия и Гърция са като дантели спрямо българската, но обвиняват нас за миграцията и ни държат извън Шенген....

Коментари