https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО посети гр. Русе -
Начало Парламентарни избори - 2021 Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО посети гр. Русе

Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО посети гр. Русе

Поредната спирка от националната обиколка на кандидатите за президент и вицепрезидент на Република България доц. д-р Милен Михов и Мария Цветкова бе гр. Русе.

Първата им среща бе с директори и учители от русенските училища, както и преподаватели от Русенския университет.

Бе организирана кръгла маса под наслов „Образование и младежки политики“. Присъстваха зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, кандидатите за народни представители от русенската листа Траян Тотев, Галин Григоров, Владо Владов, Деян Стайков, Георги Георгиев и Николай Петров, а също и председателят на ОбС-Русе Иво Пазарджиев.

В кръглата маса взеха участие директори и учители от русенски училища, преподаватели в РУ „Ангел Кънчев“. Участниците обсъдиха проблемите в системата на българското образование и ролята на училището в запазването на семейните и християнски ценности, културната ни идентичност, език, история и православна вяра.

Доц. д-р Милен Михов подчерта, че основен приоритет на програмата на ВМРО, наред с националната сигурност, повишаване на доходите и патриотичното възпитание, е образованието и високият авторитет и обществено признание на българския учител. Вследствие на това през мандата на 44-ото НС бяха постигнати съществени промени в заплащането на учителския труд, като идеята е неговата устойчивост да се запази, като е 25% над средната заплата за страната.

Кандидатът за вицепрезидент Мария Цветкова акцентира относно постижението на ВМРО в 44-ия парламент за задължителната детска градина на всички деца от 4-годишна възраст. Това бе стъпка, която гарантира за малцинствените групи усвояване на българския език още от ранна възраст, както и по-доброто включване в образователния процес.

Като заслуга на ВМРО кандидат-президентът доц. д-р Михов посочи приемането от 44-ото НС – ново название на 24 май, като Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, с което се подчертават българските заслуги за този празник.

Учители и директори на русенски училища поставиха въпроси, свързани с делегираните бюджети и неравнопоставеността между кварталните училища и елитните училища в централната част, както и темата за новата ситуация в издръжката на училищните сгради при вече повишени цени на ток, газ и гориво. Нерешени проблеми при обгрижването на деца със СОП, повечето възможности за професионалните гимназии и държавните училища по сравнение с общинските при ползване на национални програми и проекти бяха повдигнатите теми от присъстващите русенски педагози.

Младият преподавател и кандидат-депутат Георги Георгиев обърна  внимание на темата за финансовата сигурност на младите учители и мотивацията им да останат и работят в България, както и за нова държавна политика за българските читалища, които продължават, макар и в трудни условия, своята възрожденска дейност да възпитават в традиционните за народа ни духовни ценности.

Свързване на средното образование с реалните нужди на местния бизнес и сферата на производство, така че крещящата липса на среден клас специалисти да бъде овладяна, за това се обявиха кандидатите за народни представители от ВМРО – Русе Владо Владов и Галин Григоров.

Едночасовата среща премина изключително плодотворно и с постигнат консенсус по всички обсъждани теми.

След срещата с учителите кандидатпрезидентската двойка посети русенската фирма „Доминекс Про“, която има 400 служители и произвежда най-добрите мебели на Икеа за европейския пазар.

Благодарим на собственика г-жа Нина Крушева за възможността да се запознаем с част от производствения процес и да поговорим с работниците в цеховете. Радваме се, че има представители на бизнеса у нас като г-жа Крушева, които милеят за родното производство, осигуряват стотици работни места и управляват предприятието си с хъс и сърце въпреки трудностите и рисковите икономически условия в момента. Поздравления за труда и борбеността отправиха Михов и Цветкова след срещата.

На посещението бяха и зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, водачът на листата на ВМРО в Русе Траян Тотев, кандидатът за народен представител и доскорошен областен управител Галин Григоров и председателят на общинския съвет на Русе Иво Пазарджиев.

След проведените две срещи Михов и Цветкова, заедно с русенската структура, се срещнаха в центъра на града с членове и симпатизанти.

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари