Начало Блог Кандидатът за президент на ВМРО: Върховенството на българските закони е водещо, когато...

Кандидатът за президент на ВМРО: Върховенството на българските закони е водещо, когато говорим за уреждане на вътрешните ни дела

Външната политика трябва да е приемствена, да следва определени дългосрочни цели. На първо място бих отстоявал нашата принципна позиция по въпроса за приемането на Северна Македония в ЕС – политика, която отстоява българските и европейските ценности. Правото на самоопределение и правото на българите в Северна Македония да са равноправни граждани е европейски принцип.

Това заяви пред БНТ кандидатът за президент на ВМРО доц. д-р Милен Михов.

Според Михов антибългаризмът все повече не се приема в Северна Македония. Той определи като несъстоятелна позицията, че Зоран Заев е платил с оставка заради сближаване с България.

Същите тези анализатори, които го казват, казват как няма промяна в отношенията и в българската позиция, аргументира се Михов.

Кандидатът за президент на ВМРО заяви, че идеята за силна президентска република не значи диктатура, а че изпълнителната власт ще е пряко избрана от народа. На първо място така ще се осигури възможност за ефективна борба с корупцията, каза Михов.

Диктатурата може да бъде осъществявана и в парламентарна форма на управление, предупреди той.

Михов каза и друго – подкрепяме Полша що се отнася до върховенството на закона. Върховенството на българските закони е водещо, когато говорим за уреждане на вътрешните ни дела, подчерта той.

Ако стане президент, Михов би се срещнал първо с президента на Северна Македония.

Той изрази притеснение за организацията на изборите предвид четвъртата вълна на коронавируса. С хващане за ръце няма да спрем пандемията – трябват експертни решения, политическо съгласие да изведем темата от предизборната кампания, подчерта Михов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари