Начало Парламентарни избори - 2021 Кандидат-депутати на ВМРО се срещнаха със синдикалисти и бизнесмени

Кандидат-депутати на ВМРО се срещнаха със синдикалисти и бизнесмени

Кандидат-депутати на ВМРО се срещнаха с представители на КНСБ в „Мини Марица- изток“  и с представители на Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

В разговора  със синдикалистите, който се проведе в Раднево,  участваха зам.-председателят на ВМРО-БНД  Ангел Джамбазки, Александър Сиди – водач на листата на партията в Старозагорски избирателен район и кандидатите  Антон Андонов, Боян Чуков и Красимир Червилов.

По време на срещата бяха обсъдени проблемите, които ще възникнат за минната и енергийна промишленост от „Зелената сделка“ и ангажиментите, които поемат кандидат-депутатите за разрешаването им.

Заради Европейския зелен пакт Ангел Джамбазки прогнозира тежки дни пред Старозагорски регион. Заплахата по думите му е заради безобразното поведение на редица български управляващи. Ангел Джамбазки припомни собствената си яростната съпротива срещу безумието наречено „Зелена сделка“ в качеството си на евродепутат.

Моята последователна политика като представител в Европарламента е била срещу това безумие, което застрашава хиляди работни места в Източномаришкия басейн, заяви пред синдикалистите в мините Ангел Джамбазки.

Унищожаването на енергетиката основана на въглища ще засегне не само Старозагорска област, но и редица други области, а и цялата българска енергетика, предупреди зам.-председателят на ВМРО. Позицията му срещу „зеленото лицемерие“, подкрепи и водачът на старозагорската листа на воеводите Александър Сиди.

Заедно с кандидатите на ВМРО Боян Чуков, Красимир Червилов, Евден Николов и Кузман Илиев, Александър Сиди се срещна и с членове на Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

Срещаме се с много хора, с различни гилдии, но срещите с бизнеса са най-полезни и емоционални. Няма как да се прави сериозна политика, без да сме наясно от какво се нуждае бизнесът, отбеляза водачът на листата Александър Сиди.

Икономистът Кузман Илиев представи пред членовете на Палата икономическите мерки, залегнали в програма на ВМРО-БНД за следващия управленски мандат.

ВМРО предлага да се изгради Гаранционен държавен фонд за най-тежко пострадалите от ограничителните мерки, наложени заради пандемията от COVID-19, обясни Кузман Илиев. Пред бизнеса той посочи, че ВМРО се ангажира в рамките на 4-годишен мандат държавата да намали процента на преразпределение през бюджета по Консолидираната фискална програма до 35 на сто от БВП. Това ще остави пространство за повече частна инициатива и ще намали корупционния натиск върху институциите.

ВМРО настоява да отпадане на данък дивидент, който е наказание за генерирането на печалба и представлява двойно нейно облагане. Един път се дължи корпоративен данък от 10 на сто и втори път при разпределянето на тази печалба – данък дивидент от 5%. Тази мярка е добър знак към родните предприемачи и стимулира инвеститорите, посочи Кузман Илиев.

Сред мерките в програмата на ВМРО е и намаляване на данъчната ставка върху доходите от стопанска дейност на едноличните търговци от сегашните 15% на 10% и антикризисно увеличаване на прага за задължителна регистрация по ДДС от 50 000 лева на 150 000 лева за период от 3 календарни години.

От партията ще работят за  „замразяване“ на на минималния и максималния осигурителен доход на нивата от 2020 година за период от 3 години. Мярката е антикризисна и цели да подпомогне малките и средните предприятия в процеса по наемане на нови хора.

Последни Новини

Джамбазки заяви пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка

Пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка. То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления...

Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който да не допусне София да изпадне в хаос. Въпреки...

Русенското село Червена вода бе домакин на седмия Комитски събор

В село Червена вода се проведе седмото издание на традиционния Комитски събор, организиран от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта...

Каракачанов: Политическа формула „Орбан“ – това ни трябва в България!

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.  Кандидатурата на Карлос Контрера...

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Коментари