Начало Парламентарни избори - 2021 Кандидат-депутати от ВМРО се срещнаха с кмета на Перник

Кандидат-депутати от ВМРО се срещнаха с кмета на Перник

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров прие в кабинета си кандидатите за народни представители от ВМРО д-р Султанка Петрова и Боян Чуков.

Съвсем нормално е да проведа срещи с всички онези кандидат-народни представители от нашия регион, които искат да развиват Перник и Пернишко, искат да помагат на Перник и Пернишко, искат наистина нашият край да стане един от най-добрите за работа и за живот, така че приветствам Ви, че сте поредните представители на бъдещото Народно събрание, надявам се, с които да водим конструктивен разговор за развитието на Перник и на държавата, разбира се, заяви кметът.

Градоначалникът бе удостоен с почетния знак на социалната и солидарна икономика, който му бе връчен от водача на листата за 14 МИР Перник д-р Султанка Петрова.

За мен е голямо удоволствие и чест да Ви връча този знак на социалната и солидарна икономика, тъй като вече имаме пълно законодателство, свързано с една от най-новите политики в Европа и в България. В България социалната и солидарна икономика се развива от 10 години и благодарение на усилията на моя екип, с който работих в Министерство на труда и социалната политика, вече имаме социална икономика в действие. За мен ще бъде много голямо удоволствие, ако продължим да работим заедно за развитие на социалната и солидарна икономика в град Перник и да направим град Перник център на социалната и солидарна икономика в България, защото социалната и солидарна икономика дава възможност да бъдат наети на работа всички уязвими групи и най-важното е, че чрез нея се спестяват много средства от държавния бюджет, които се отделят за социални помощи и за безработни, заяви д-р Султанка Петрова.

С добро партньорство между централната и местната власт, между изпълнителната и законодателната власт тази чувствителна тема може да получи дълъг хоризонт, коментира д-р Султанка Петрова. Според нея в Перник може да бъде разкрито социално предприятие, което да даде възможност чрез местни политики младите хора да пожелаят да останат в родния си край.

Тази среща беше много вдъхновяваща. Кметът е млад и енергичен човек, който има визия за развитието на града и разбира се, всички населени места около Перник. За мен беше удоволствие да връча на кмета знака за социалната и солидарна икономика, защото аз мисля, че точно в такива населени места трябва да се развива местен бизнес. Хората да имат възможност да създават свое предприятие, да развиваме на местно ниво предприемаческия дух и предприемаческата култура. В негово лице виждам съмишленик и човек, с който бихме могли да работим за развитие на социалната и солидарна икономика. И най-важното е, че чрез социалната и солидарна икономика ние бихме могли да създаваме както продукти, така и социални услуги, от които в момента имаме нужда, посочи още водачът на листата на ВМРО за Перник.

Обнадежден от срещата беше и Боян Чуков:

За мен е чест и удоволствие да присъствам на срещата на г-жа Петрова, водач на листата на ВМРО в Перник, с кмета Владимиров, който е млад, перспективен и много резултатен кмет. Удоволствието беше, че г-жа Петрова не предлага да бъде професионалист в своята работа, а е реален професионалист, който е допринесъл много в областта на социалната сфера за цялата страна. Тук ползата за Перник ще бъде, че тя така или иначе ще бъде вече обвързана и ще има личен ангажимент, който тя потвърди пред кмета на Перник, че в бъдеще ще работи плътно с него и ще работи в името на по-добрия живот на жителите на Перник и Пернишка област.

Партия ВМРО е под номер 1 в интегралната бюлетина.

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари