Начало Блог Кандидат на ВМРО отказва да води кампания заради бедствието в Карловско

Кандидат на ВМРО отказва да води кампания заради бедствието в Карловско

Нелогично, неетично и неморално е в тази обстановка ние да водим предизборна агитация и да организираме предизборни прояви

С тези думи водачът на листата на ВМРО в Пловдив област Светлозар Янков обясни своето решение да не води предизборна кампания, а да помага на хората от пострадалите карловски села. Младият политик е на терен още от първото наводнение в град Карлово преди месец и не е свалял работните дрехи от тогава. А клубът на ВМРО в Карлово е превърнат в пункт за набиране и разпределение на помощи за пострадалите. Своите действия в ефира на БТВ той обясни така:

Преди 19 дни в нашата община се случи едно бедствие и три населени места пострадаха много сериозно. И от ден първи на бедствието аз и моите съратници сме там на място и помагаме на жителите на тези населени места. Нелогично, неетично и неморално е в тази обстановка ние да водим предизборна агитация и да организираме предизборни прояви.

Янков разказа, че в работата си по разчистване на селата и събиране на храна и вода за пострадалите той се е сблъскал и с политици, които са отивали там, за да си правят ПР. Но е имало и такива, които са били там без да парадират, без партийни тениски, без ПР-и и без фотографи. Той подчерта, че самият той никога не би си позволил да агитира в тази ситуация.

Лесно може да проверите в профила ми, където качвам снимки от свършената работа на терен. Сигурен съм, че за тези хора, на които помагам, няма значение дали съм представител на ВМРО и даже не зная дали те имат представа, че съм кандидат за депутат, даде пример Янков.

Като жител на община Карлово и общински съветник Янков коментира теорията, че нерегламентирани товари с дърва са свалили нивото на улиците в трите пострадали села и това също е допринесло за мащаба на бедствието.

Почти сигурен съм, че природата не е единственият виновен и се надявам разследващите органи да си свършат работата. Аз и групата общински съветници от ВМРО в Карлово сме повдигали нееднократно въпроса за почистването на речните корита, припомни карловският общинар.

По отношение на темата за сигурността в разрушените села Светлозар Янков посочи, че е имало кражби първите дни след трагедията и то в тъмната част на денонощието, но държавата е реагирала навреме. Той обърна обаче внимание на важността на доброволните отряди към МВР, които ВМРО предлага години наред.

Тези доброволни отряди, ако бяха реализирани, можеха да изиграят изключително добра роля при охраната на населените места именно в първите часове след бедствието, но те за съжаление не съществуват в правния мир. А тези отряди можеха да са изключително полезни в първите 24 часа след бедствието, които бяха критични, категоричен беше водачът на листата на ВМРО в Пловдив област.

На въпрос на водещия как могат да бъдат контролирани подобни доброволни отряди, за каквито настоява ВМРО, Янков подчерта:

Ако те са регламентирани в закон и хората са минали обучение, регистрирани са от МВР, то те биха могли да бъдат само от полза на гражданите.

В студиото на БТВ беше повдигната и темата с мигрантския натиск и дали оградата е достатъчна, за да възпре засиления поток. Светлозар Янков изрази личното мнение, че оградата е сериозна пречка по пътя на нелегалните мигранти, но не се поддържа и по тази причина не е достатъчна да спре вълната.

Охраната на границата трябва да бъде много по-сериозна и армията трябва да бъде на границата с много по-широки правомощия, както и гранична полиция. Трябва да се действа безкомпромисно с тези групи, категоричен беше общинският съветник от ВМРО.

Светлозар Янков категорично отказа да политизира разговора, но подчерта, че личното му мнение е, че коалиция с ГЕРБ не е възможна.

Естествени партньори на ВМРО са партиите от дясно-консервативния сектор и патриотичните формации. Тези, които не гледат нито Изток, нито на Запад, а милеещите за България, но това не е тема на този разговор, затвори темата кандидатът на ВМРО.

Видео >>>

Снимки >>>

Последни Новини

Антов: Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх

Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх. Пълен цирк се разиграва и това...

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Коментари