Начало Блог Каракачанов: Абсурд на абсурдите е да признаем създадено в Москва малцинство

Каракачанов: Абсурд на абсурдите е да признаем създадено в Москва малцинство

ВМРО е гарант, че няма да има компромис с българските интереси

Авторите на доклада не са чели предшествениците си от ЦРУ за българите в Югославия

Някой е давал доста изкривена информация на онези, които са писали доклада на Държавния департамент за България, заяви вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов в „Още от деня“ по БНТ

Хората, които са писали доклада в тази част за македонското малцинство или не са си чели урока по история, или не са чели докладите на своите предшественици. Препоръчвам им на тези, които са писали доклада в Стейт департамента, да прочетат какво са писали техните колеги в същия този Стейт департамент във Вашингтон през 40-50-те години, които пишат много ясно какво е населението в днешната Северна Македония. Те говорят за българи. И това са доклади на ЦРУ и на техния Стейт департамент! Пишат за българи, които гледат към България и не искат да живеят в Югославия, възмути се лидерът на ВМРО.

В един момент в началото на 21 век започваме да говорим за нещо друго. Кое македонско малцинство трябва да признае България? Това, което беше създадено в Москва? Нещо не ми се връзва логиката, коментира Каракачанов американския доклад. 

Там е и моята скромна персона, записана в този доклад, че съм подал жалба до главния прокурор за това, че има регистрирани две сепаратистки организации, продължи Каракачанов за ОМО „Илинден“. Да, направил съм го и ще го направя. И щях да го направя не само защото съм министър на отбраната и вицепремиер по сигурността, а защото съм българин, непримирим е лидерът на ВМРО.

Няма никакво основание една нация, създадена в Москва, наложена след 1944 г. на Титова Югославия, някой да твърди, че на територията на България тази нация трябва да бъде призната за малцинство. Това е абсурд на абсурдите, възмути се Каракачанов. 

Каракачанов не прие и упреците в доклада за упражнявано полицейско насилие. 

Кое е полицейското насилие – когато хвърляха коктейл „Молотов“ срещу полицаите? Или това лято, когато се опитваха да ги палят със слама? И тези полицаи дори не използваха водни оръдия, не използваха палки, не използваха сила. Това, че имаше след всеки протест по десетина полицаи в „Бърза помощ“ с травми, изреди той.

Това, че има някакъв доклад, в който се говори за някакво „македонско малцинство“ и в който се говори, че ние трябва да признаем нетрадиционните бракове, си е тяхно мнение. За мен е важно друго – интересите на България, отсече вицепремиерът и лидер на ВМРО.

Според него напрежението със Скопие ще се успокои, защото там сега се надяват, че нещо ще се промени след изборите по отношение на българската политика спрямо тях. Само че с изключение на две-три партии, които са готови да признаят всичко, само и само да ги потупа някой по рамото, или да ги напишат в някой подобен доклад с положителен знак, всички останали сериозни политически формации в България не са склонни да правят компромиси с българската идентичност и българската история, категоричен беше Каракачанов.

Най-малкото ВМРО ще го направи. И ние сме гарантът в следващия парламент, че това няма да се случи. Както не се случи и в този парламент. Това, което трябва да се случи – да спрат езика на омразата, да спрат да възпитават хората в Македония през медиите, през образователната система, че българите са варвари, фашисти, татари, цигани и т.н. Да спрат да крадат нашата история и да се отнасят с уважение към своите граждани, които наричат себе си българи, каза още по адрес на Скопие лидерът на войводите. 

Каракачанов защити евродепутата и водач на листата на партията в Бургас Ангел Джамбазки от атаките и протестната нота на Скопие заради предизборния му клип. 

Какво има в клипа на Джамбазки? Че Охрид е българска столица. А не е ли бил българска столица по времето на цар Самуил? Защо има такава протестна нота? Отношенията не са обтегнати от тоя клип, който е от три дена, в който се казва, че в Македония има българи и тя трябва да се грижи за българите там, не се съгласи Каракачанов. Той посочи, че тази нота на Скопие трябва да прикрие големия скандал, който избухна със словенското НПО, в което работят съветници на македонския премиер и пишат клевети за България.

Това са двама души, които са на заплата на македонското правителство. Това е скандалното – снимката, на която на една маса са седнали тези двама независими борци за демокрация, „словенци“, шефовете на македонските служби и македонският премиер. И аз мога да Ви кажа кой им пише докладите на тези НПО-та – пишат ги македонските служби. И това е недопустимото. Знаете ли защо? Защото не България чука на вратата на Европейския съюз, а Северна Македония чука на тази врата и трябва да бъде деликатна и възпитана спрямо България и своите съседи, категоричен е Красимир Каракачанов.

Приоритетите на ВМРО сме ги заявили много ясно – доходи, семейство, сигурност. Политиката за увеличаването на доходите трябва да продължи и следващия мандат, защото българските политици са длъжници на хората за ниските им доходи, заяви Каракачанов. Той продължи: 

Второ, семейството. Тотална защита от всякакви опити за налагане на джендър идеологията и разбиване на традиционното българско семейство. Трябва да е ясно на всички, както е в Конституцията – семейството е от мъж, жена и деца, това е и божия предопределеност, и биологична предопределеност. Всичко останало са различия, които ние уважаваме, но половете са два и семейството няма родител едно и родител две. Ние трябва да спасим българското семейство от тези посегателства. 

Третото е сигурността – модернизация на армията, допълнителни средства по отношение на структурите за сигурност, полиция, специални служби, допълнително оборудване и допълнителна сигурност за българските граждани. Най-вече и в онези райони, където продължава да вилнее битовата престъпност и където възрастните хора са обект на ежедневно посегателство от страна на техни съграждани – няма да казвам от какъв произход, но това е факт.

Той не подмина и гласувания на първо четене законопроект на ВМРО за доброволните отряди в помощ на полицията, който впоследствие обаче провокирал „уплах“, по думите на Каракачанов, и остана неприет.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО блокира Кресненското дефиле

Акцията #НеПредавайМакедония ще продължи неопределено време Ние от ВМРО още преди месеци предупредихме, че започваме с протести и концерти...

ВМРО сигнализира кмета на Враца за проблеми с електроподаването в кв. „Кулата“

Общинското ръководство на ВМРО изпрати сигнал до кмета на Община Враца Калин Каменов във връзка с проблемното електроснабдяване на квартал „Кулата“.

Николай Гергинов: Македония не е готова за ЕС

Коментар на председателят на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов по повод разпространената в медии информация за провокация спрямо България по случай...

Контрера сезира прокуратурата за „Български пощи“

Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви са реалните щети от тази безпрецедентна ситуация Общинският съветник...

Джамбазки: Несправедливият натиск на Европа за Македония прави българите евроскептици

Българският представител от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки направи изказване от трибуната на ЕП по отношение на...

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация. Това заяви Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, пред „Фокус“.

Искрен Веселинов: Подигравка – правителството връща по-малко, отколкото взема като ДДС вследствие на поскъпването на горивото

Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание за диалог Мерките на правителството са закъснели, в някаква...

Коментари