Начало Народно събрание Каракачанов: Ако дадем пари на Турция, ставаме съучастници в неадекватната политика на...

Каракачанов: Ако дадем пари на Турция, ставаме съучастници в неадекватната политика на ЕС

Ако дадем пари на Турция, ставаме съучастници в неадекватната политика на европейските лидери, които се провалиха генерално в решаването на проблема с бежанците и нелегалните имигранти.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна по време на дебата за Общото споразумение за създаване на рамка за управлението и условията на Механизма за Турция в полза на бежанците и на сертификата за принос на Република България, което Патриотичният фронт няма да подкрепи.

Държавна политика не се променя през 2-3 месеца, трябва да говорим за принцип и идеи. Но спрямо Турция и нелегалната имиграция има двойни стандарт и липсва визия, посочи Каракачанов.

ЕС иска да награди и подпомогне тази Турция, която със Саудитска Арабия и Катар направиха войната в Сирия, на чиято територия се обучаваха „добрите“ терористи, за да се завземе територия от една суверенна държава. Турция изпращаше оръжия, подкрепяше кланетата на християните, разрушаването на Палмира и други културни паметници, изброи депутатът.

Къде е моралът на европейските лидери? ЕС да дава пари на Турция е много грешна стъпка, каза Каракачанов и посочи, че Ердоган търгува с ИДИЛ. Петролът на ИДИЛ се продава през Турция с парите от който се режат глави и се правят атентати в Париж и Брюксел, заяви още той.

Нека се запитаме в интерес на ЕС ли е безвизов режим и членство на Турция в Съюза. Тази държава трябва да спазва правилата на ООН, а не да се меси във вътрешните работи на други страни, каза също лидерът на ВМРО.

По думите му нелегалната имиграция е следствието от проблема. Като ЕС отказва да се бори с решаването му, а налива много пари за борба със следствието.

България не е дала и 5 лв. за българските общности зад граница, но е готова да даде 5 млн. евро на Турция, заключи Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари