Начало Блог Каракачанов: Бащата на Никола Груевски е българин

Каракачанов: Бащата на Никола Груевски е българин

Лидерът на ВМРО, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигурността д-р Красимир Каракачанов в предаването „Плюс-минус“ по НОВА на 15 ноември 2018 г. коментира следните теми:

Укриването на бившия премиер на Македония Никола Груевски и дали е вярна информацията, че притежава българско гражданство

Самият Никола Груевски няма българско гражданство, но родният му баща има, т.е. е българин. Това за пореден път показва раздвоението на личността в македонския политически елит. Бащата българин – синът античен македонец.

Груевски не е търсил българско гражданство. От източници в Скопие имам информацията, че Никола Груевски е преминал сухопътната граница през Сърбия и отиването му в Унгария е със съдействието на сръбските власти. Това е логично, защото Груевски провеждаше антибългарска политика, политика срещу ЕС и НАТО.

За фалшивите новини

Аз самият за себе си съм чувал всякакви небивалици – че имам къща в Аликанте, че мъжът на малката ми дъщеря еди какво си. Аз имам една единствена дъщеря. Това е несериозно, но пуснато в мрежата, хората стават жертва на фалшивите новини.

Решението на проблема трябва да се търси през нормален дебат, а не чрез политическа мярка. Вие, медиите, когато заставате с лицата си и кажете нещо и то се окаже лъжа, може да Ви се търси отговорност.

Миналата седмица колегите от ВМРО в парламента направиха специална кръгла маса по темата. Няма как в нормална правова държава всеки лъжец да пуска фалшиви новини срещу когото си поиска. Това не е нормално.

Глобалният пакт за миграция на ООН

Пактът за имиграция на ООН. До момента три европейски държави твърдо са заявили, че няма да го подпишат. САЩ и Унгария казаха, че няма да подпишат, почти сигурно е че Полша и Хърватия също няма да го подкрепят.

В документа има изключително смущаващи текстове, в които прозира този псевдолиберализъм, който заплашва всичко, което защитава държавността, идентичността.

Въпросът в българското общество бе повдигнат преди няколко седмици от евродепутата Ангел Джамбазки. Тогава изложихме текстовете, които ни притесняват.

Защо е необходим този пакт, след като има международно приета конвенция за бежанците на ООН от 1961 година още?

В този пакт се изричат неща – „миграцията води до просперитет и иновации“ например. От Пенджаб или Афганистан ли ще донесат просперитет, идвайки да ползват социалната система на европейските държави? Ако германското или френското правителство държи да пресели 1 млн. афганистанци на свои територии, защо това да става през територии на други държави по пътя, нека си ги вземе със самолет.

Друг особено притеснителен текст за нас в пакта е задължението държавите да издават документ за самоличност, ако мигрантът не притежава такъв.

Категорично съм против приемането на този пакт! Ако искаме да помагаме на хора, страдащи от война или политическо насилие, то може да се прилага конвенцията за бежанците на ООН.

Държавната агенция за българите в чужбина и намесата на ВМРО в далаверите с документи за българско гражданство

Председател на ДАБЧ е изключително важен пост. Нямаме още кандидатура, която да предложим на обсъждане. Спекулации са, че Агенцията издава българско гражданство.

Ще съдя Катя Матева по повод доносите, които тя е писала.

Каузата Македония е въпрос на морал, не е въпрос на бизнес. Винаги сме искали всички българи от чужбина да бъдат български граждани, за да ги съхраняваме така. Те са демографски потенциал за българската държава.

Тази жена (б.ред. Матева) трябва да отговори как е прекратила 14 хиляди преписки на етнически българи за гражданство, а е пропуснала над 1000 на етнически турци.

Протестите в страната от последните дни

Не споделям казаното от Валери Симеонов за протеста на майките. Аз не бих критикувал някого по този начин, въпреки че имаше и превратно тълкуване на думите му. В този живот има колегиалност, обаче, която трябва да се проявява. Затова и не искам оставката на Симеонов. Протестът на майките за повече доходи за децата са справедливи. Но никой не бива да приема ролята на единствен съдник в обществото.

Изгледайте кадрите от протестите в неделя. И в Стара Загора и в София се вижда, че участват агитки. Хората много добре знаят, че агитките излизат на протест, когато ги мотивират по един специфичен начин.

Има опити на разни псевдополитици да влязат в протестите. Но бяха изгонени и бити.

Институциите влезнаха във война и не приемам постоянните критики на президента, които говори в един глас с опозицията. Ясно е, че той е кандидат на БСП, но все пак е президент на всички българи.

Рационалното мислене е, че ако падне правителството, на власт ще дойдат БСП и ДПС. Колко пъти трябва да гледаме този мач?

Новите изтребители

В момента сме във втората фаза на конкурса с изтребителите. Купуването на самолет трябва да бъде изчислено не само на покупко цената. Трябва да сметнеш и колко струва въоръжението, поддръжката, да се сметне издръжката на година каква е.

Първата фаза е чисто военно-експертна група от различни министерства, която гледа офертите. Политико-военната работна група е на втората фаза. Да уточни офертите и да покани одобрените страни. Италия, Швеция и Щатите ще бъдат поканени за уточняване на офертите. Следва чак после следваща фаза, която е вече решение на Министерски съвет.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Победа за българщината! НС обяви официално, че кирилицата е българска азбука

ДПС и БСП отново показаха, че са антибългарски партии, като отказаха да подкрепят исторически и духовно обоснованата истина, че тази писменост е...

ВМРО – Димитровград дари пакети с продукти на пенсионери

Акцията на войводите е по повод Международния ден на възрастните хора По повод днешния празник – 1 октомври, Международен...

Искрен Веселинов: Сегашната Конституция е направена от БКП, за да увековечи нейното влияние

ВМРО от 2013 г. изповядва тезата, че трябва да има сериозна конституционна промяна и тя трябва  да мине през Велико народно събрание....

6 октомври (вторник), 19.00 ч., София – „Премълчаното за Стоян Мълчанков“

На 6 октомври (вторник) от 19.00 ч. в Централния военен клуб - София ще се състои представяне на книгата и документалния филм...

Красимир Каракачанов: При модернизация на техниката на армията основна наша цел е да включим български фирми

От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна техника „Хемус“ извоюва авторитет и на всяко следващо издание присъстват все повече...

Стоян Божинов и Иван Стоянов с подаръци за спортен клуб по самбо

Като организация ВМРО винаги е подкрепяла спортните клубове в страната. Спортът възпитава и изгражда дисциплина в младите. Ето защо...

Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Д-р Калин Поповски с поздравление по повод Международния ден на възрастните хора Уважението към възрастния човек е мерило за...

Коментари