Начало Блог Каракачанов: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са гаранцията, че националният интерес няма да бъде жертван...

Каракачанов: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са гаранцията, че националният интерес няма да бъде жертван заради кариеристични амбиции

Председателят на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов, който бе във Велико Търново за откриване на кампанията на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ”, бе категоричен, че това е коалицията, която единствена може да гарантира запазването на националните интереси в бъдещото Народно събрание. Това съобщават от сайта „Велико Търново“.

– Г-н Каракачанов, до каква степен повлиява оттеглянето Ви от пряко участие в листата за нов парламент и защо взехте това решение?

– На миналите избори се явявахме поотделно и причината беше конфронтацията между лидерите. Затова моето предложение бе да направим един жест на помирение и най-вече да дадем мотив на избирателите от тези три формации да се обединят – лидерите да направят крачка встрани. Един политически лидер е лидер, не за да става депутат и да ползва възможностите на поста си, а да дава пример. Аз се радвам, че лидерите на „Воля” и НФСБ се съгласиха и го приеха.

– Коалицията Ви има сериозни шансове за влизане в парламента. Защо е така яростен отпорът от опонентите, какво ги плаши толкова, за да ви провокират и чрез медийни публикации?

– Защото на тези т.нар. протестърски партии, които реализираха най-големия провал в парламентаризма, такива като нас им пречат. За девет заседания в последното злополучно Народно събрание не свършиха нищо. И „Да, България”, и мутрите на Мая Манолова, и Слави Трифонов са формации, които нямат ясна идеология. Те изпълняват чужди модели и са склонни да правят всякакви компромиси с националните интереси. Видяхте какво направиха и с Изборния закон – за да вземат някой глас в повече от Англия, те отвориха безразборно секции в Турция, което отваря вратата за намесата ѝ във вътрешните работи на България. Това се нарича национално предателство. Всички тези 350 000 български изселници, въпреки че не могат да говорят български, имат български паспорти и могат да гласуват, така Турция ще определя бъдещето на нашата страна. На миналите избори имахме наблюдатели във всички 35 секции там, вижда се как ги карат училищни автобуси, под строй, с предварително написани декларации и документи, попълнени на български. Хора, както са избрали Турция за тяхна родина, както каза техният лидер Карадайъ.

Като гледах изявленията на Мая Манолова и на „Да, България”, те бяха готови да приемат още две злокобни неща – да направят компромис с темата Македония и да позволят тя да започне преговори, без да е изчистила проблемите си с България и без да е спряла езика на омразата. И второ, да приемат т.нар. Истанбулска конвенция, която е удар срещу традиционното българско семейство и узаконяване на еднополовите бракове.

– Въпреки че всеки е съгласен, че семейството е базата, от която започва и свършва всичко, какво възпира хората да подкрепят масово принципите, за които от години работите? Страх ли има и от какво?

– Българското семейство е основата на традиционното българско общество, но има такива формации, които са готови да изпълняват чужди инструкции. В тази демографска криза, в която намаляваме годишно с 40 000 души, да стимулираш ненормалните бракове, а да узаконяваш гей браковете, като ти е ясно, че от тях не се раждат деца, това за мен е престъпление. И не че не го осъзнават, просто не ги интересува, защото за тях властта е самоцел. Затова алармираме обществото, че в парламента трябва да има една мощна патриотична спирачка, за да запазим перспективата пред нашите деца и да оцелеем като нация и държава.

– Как ще се развият нещата по отношение на Северна Македония?

– Не вървят добре в момента, дори бившият премиер Борисов прави завой. За тези 4 години, в които ВМРО беше част от правителството, имаше невероятно силен натиск от страна на няколко външнополитически фактора – Германия, САЩ, евробюрократите, нашата страна да отстъпи. Да се съгласим, че има някаква отделна македонска нация, че има македонско малцинство в България, да се откажем от нашата история и да се примирим, че десетилетия в Скопие политиците възпитават населението в антибългарски дух. Ние не се съгласихме и не клекнахме, предишното правителство не се поддаде и то само благодарение на ВМРО. Сега обаче явно натискът продължава. Иска се да имаш и здрав гръбнак, всеки трябва да си отговори на въпроса защо става политик: за да служи на интересите на своя народ или да се харесва на някой посланик. Аз моя избор съм го направил много отдавна. Мога да бъда критикуван за много неща, но никога не съм отстъпвал от интересите на България.

– Какво е мнението Ви за работата на служебното правителство? Смятате ли, че действа твърдо, или пък е форма за провеждане на „нова и гъвкава” политика на фона на отношенията между Русия и САЩ?

– Двояка е. От една страна те също са подложени на международен натиск, от друга – разбират, че ако направят тази грешка, Радев ще загуби президентските избори. Служебният премиер обяви, че ще търси нова „пътна карта”, „комисията между двете страни не работи”… Каква нова пътна карта ще правиш, като имаш решение на парламента от октомври 2019 г. – начало на преговори тогава, когато Северна Македония изпълни определени ясни условия: уважение на правата на нашите сънародници там, пренаписване на учебниците по история и изчистване на всички антибългарски фалшификации, спиране на езика на омразата. И чак тогава – зелена светлина! Второ, историческата комисия не работи, но не по вина на българската страна, а по вина на македонската, която не желае да коригира своите позиции. България не трябва да мърда и крачка назад! ВМРО никога не е променяла тази категорична позиция.

– ВМРО винаги е имала силни позиции във В. Търново. Очакванията Ви за сегашното представяне на коалицията на изборите?

– Въпреки че на миналите избори на ВМРО не достигнаха по-малко от десетина хиляди гласа, резултатите във Великотърновска област бяха добри и ако бяхме прескочили бариерата, щяхме да имаме народен представител оттук – доц. Милен Михов. Ако имаме предвид резултатите на другите две формации, сега обединени в коалиция БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, мисля, че свършим ли си добре работата да мотивираме избирателите, резултатът ни може да бъде по-добър от очакваното.

– Кои остават основните послания на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ?

– Всичко това, за което се борим. Първо, едно социално справедливо общество, защото ние бяхме тези, които наложихме на ГЕРБ да се приеме 300 лв. минимална пенсия. Продължаване на политиката за увеличаване на доходите – пенсии, заплати. От друга страна, стимулиране на младите, грамотни и работещи семейства, а не на циганската раждаемост в гетата. Второ, продължаване на усилията за изграждане на силна и боеспособна армия, която да може да защитава страната. Отстояване на българския национален интерес в международен план както по отношение на Брюксел, така и на другите големи държави, които се опитват да прокарват своите интереси и когато видят, че българските политици са със свалени гащи, стават още по-нахални и упорити. Това са нашите амбиции.

– Оптимист или песимист сте – как след 11 юли би се ситуирал парламент и кабинет?

– Мисля, че самите граждани ще принудят партиите, които влязат в парламента, да съставят правителство. Вече близо шест месеца администрацията в България не работи, анархия е. Ако сега след изборите докъм 15 август не се направи правителство, има опасност да не бъде изработен и приет бюджет, което означава тотален срив в икономиката, на доходите на хората. И това би било престъпление, ако се случи в името на егоизма на една или друга партия, която иска властта на всяка цена. Така че самите хора ще го наложат и затова моят апел към гражданите е да мислят, преди да гласуват. Българинът гласува преди всичко с емоция, но трябва да помисли какво става. Изборите не са лотария, в която казваш „сега ще гласувам за този, защото ми се струва нов и да видим какво ще стане”. Така 32 години чакаме да видим какво ще стане и нищо не се случваше.

Повече разум, помислете в деня за размисъл кои от политическите формации заслужават Вашето доверие и направете правилния избор. Аз ги призовавам да направят патриотичния избор. Да гласуват с № 16 за „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ”, които винаги са били и ще продължават да бъдат гаранция, че българският национален интерес няма да бъде жертван в името на кариеристичните амбиции да някой политически лидер или от натиска на външни политически фактори.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Веселинов, ВМРО: Парламентът да заседава на сесии по 2-3 пъти годишно и депутатите да получават заплати само за това време

Така народните представители ще практикуват основната си професия и ще бъде облекчен държавният бюджет Тази радикална позиция изрази в...

Тържествено бе открит паметникът на Левски във Велики Преслав

#ПомниГероите Тържествено откриване и освещаване на паметника на Васил Левски се състоя във Велики...

Кузман Илиев: Навлизаме в политическа нестабилност, в едно постоянно подмятане на отговорността

Много е трудно да кажа какво ще е състоянието на българския избирател, заради ниската активност и други симптоми, защото той е отвратен...

ВМРО: Искаме референдум за ЛГБТИ+ пропагандата в училище, за Македония в ЕС и пълзящата циганизация

Настояваме за национално допитване по тези три теми и призоваваме институциите да организират такова Поводът ВМРО да реагира...

Коментари