Начало Народно събрание Каракачанов: Внасяме законопроект, за да спре източването на НЕК

Каракачанов: Внасяме законопроект, за да спре източването на НЕК

Около 150-200 млн. губи  държавата от т.нар. американски централи, каза Красимир Каракачанов

Още утре ще внесем законопроект, който ще позволи да се намалят цените на тока. Не може да продължава източването на НЕК чрез т. нар. американски ТЕЦ-ове. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той уточни, че около 150-200 млн. губи държавата заради ТЕЦ „Марица-изток 1“ и ТЕЦ „Марица-изток 3“. Това са парите, които заробиха НЕК, подчерта лидерът на ВМРО.

Той поясни, че от седемте условия, които бяха поставени пред управляващите, пет са изпълнени задоволително, а по другите две се работи.

В следващите три месеца ще наблюдаваме действията на правителството и ще участваме при вземането на решенията, за да може да се случи това, което очакват българските граждани – сигурност и нормални цени на тока, а не повишаване, каза Каракачанов.

Има си закон и процедура, които трябва да се спазят при решаване на проблема в Гърмен. Не може да отидеш с булдозера и да започнеш да събаряш. Първо се констатира, че постройките са незаконни, а след това се отправя предупреждение със срок от 14 дни за доброволното им разрушаване. Ако нарушителят не изпълни заповедта, Областната управа назначава комисия, която оценява обекта. На тези къщи, за които са изтекли сроковете, се събарят. Този месец ще има още 20-30 разрушени. Процедурата се удължава, защото документите са предвижени в различно време“, обясни той.

След като водещата му припомни, че Илия Илиев е поискал лидерите на Патриотичния фронт да отидат в затвора заради разпалване на етнически конфликт в Гърмен, той заяви, че точно депутатът от ДПС и неговите другари от парламентарната му група поощряват неспазването на закона и затова са за съд.

Не може да бъдат съдени тези, които искат да имаме правова държава и не всеки един, който има малко по-различен цвят на кожата да ни се качва на главата, правейки каквото си иска. Така беше 25 години, но обществото иска промяна, подчерта Каракачанов.

Според него без наличието на достатъчно униформени служители на местата, където има проблеми, тя няма да се разрешат.

През последните 20 дни 307 души са извадени от областните дирекции и са пренасочени към патрулно-постова дейност. До края на месеца още 300 полицаи ще бъдат пренасочени. Единият проблем обаче е, че се изпращат униформени служители по морето, за да охраняват курортите, а другият – че около 600 души са постоянно на границата. Командироват ги там, но това струва на държавата 24 млн. лева годишно. Министър Бъчварова съобщи, че е започнал конкурс за назначаването на още 200 гранични полицаи. Има незаети 1200 щата в МВР, добавя лидерът на ВМРО.

Той предлага да бъдат привлечени за охрана на границата бивши военни и полицаи.

Армията също може да участва със свои подразделения. Няма нищо провокативно в това. Миналата седмица говорихме с премиера и той хареса тази идея. По този начин ще освободим 600 души на полицията и ще спестим много пари, коментира Каракачанов.

Трябва да имаме стабилна банкова система, защото това, което се случва в Гърция, може да засегне и страната ни. Затова изборът на управител на БНБ трябва да е прозрачен и да се избере най-добрият. Поканете ги в едно студио четиримата кандидати, за да се види кой е най-достоен. Управителят трябва да е предвидим и да е професионалист, каза още съпредседателят на Патриотичния фронт.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари