Начало Европейски парламент Каракачанов в Ботевград за военните, енергетиката и конфликта в Украйна

Каракачанов в Ботевград за военните, енергетиката и конфликта в Украйна

Целта на конфликта в Украйна е да се изтощи руската икономика. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред симпатизанти на политическите партии Съюз на патриотичните сили „Защита” и ВМРО в Ботевград. На срещата присъстваха още доц. Йордан Величков – председател на СПС  „Защита” и  д-р Петър Берон. Мероприятието ръководи Филип Филипов от ръководството на местната организация на „Защита”, който е и общински съветник в ОбС-Ботевград.

САЩ води политика, която цели две неща – изолация на Русия, която да се отрази на икономиката й. Повтаря се сценарият от Студената война – политиката на Роналд Рейгън. Целта на конфликта в Украйна е да изтощи руската икономика, изказа позиция по актуалния международен проблем Красимир Каракачанов.

В едночасов разговор с членовете на двете партии „Защита” и ВМРО той наблегна на редица въпроси от национално значение. По отношение на европейската позиция, свързана с конфликта в Украйна, той посочи, че играта на Европа е точно обратната.

Водещият играч е Германия, която  се стреми към едни добри дипломатически отношения с Русия. Англичаните са доста умерен в своите изказвания, защото е инвестирала 74 млрд. паунда в руската газова промишленост. Но от един конфликт икономически губи Европа, защото САЩ печелят от това, каза лидерът на ВМРО.
По отношение на България, Каракачанов заяви, че водим една изключително глупава политика. „Правителството се изказа остро в началото, после се поправи. Президентът обаче се държи като политкомисар на НАТО, а не като български държавен глава. Вероятността тръбата, която ни захранва с газ да спре е много реална и тогава ще стане това, което стана 2009 г. , газта поскъпна, отсече Каракачанов.

Според него проектът „Южен поток” е много важен за България, защото нямаме собствени находища. Той припомни, че по подобен начин България е изтървала проекта „Син поток”.

През 1994 г. по време на Жан Виденов, министрите от правителство не можаха да се разберат, кой ще прибере комисионните и проектът мина през Турция за Гърция. Нашата политика трябва да бъде максимално прагматична, защото сме пред  заплаха и от турска газова зависимост, заяви Каракачанов.

Лидерът на ВМРО засега и темата със състоянието на българската армия. По негови думи нейната численост в момента е 16 хиляди човека, без чиновниците.

Тези хора са без необходимото модерно въоръжение. Когато по времето на Иван Костов се срязаха ракетите, това бе направено по искане на Турция чрез американски натиск. Тогава Турция реши своите проблеми и ние се лишихме от едно отбранително средство, за което бяхме дали пари. Дадохме на американците база, но не получаваме нищо, за сметка на турците и гърците, които получават преференции.  

Каракачанов обсъди с присъстващите симпатизанти на коалицията „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден” още няколко въпроси, свързани с монополната енергийна политика, с демографската криза, за престъпната приватизация и корупцията, за затварянето на ТЕЦ-овете, което предстои. Хората поставиха въпроса пред гостите, какво трябва да се направи, за да ги няма тези явления в България.

Каракачанов посочи, че за жалост в България не се работи ефективно, а чакаме някой друг – отвън, да ни свърши работата. Той нарече бившия премиер Симеон Сакскобургготски лъжец от Мадрид.

За всички бе ясно, че е не може да говори български и не е завършил нито един семестър нищо, и разчитахме той да ни оправи символично за 800 дни. За Бойко Борисов всички знаехме, че е мутра и той пак излъга, че ще вземе от богатите и ще даде на бедните. Кой е виновен – този дето лъже или този, дето му вярва, попита риторично лидерът на ВМРО. 

Попитан как да се развие въпроса с енергийно разпределителните предприятия Каракачанов изрази мнение, че сегашното правителство, въпреки твърденията за отнемане на лицензи на ЕРП-та, няма да го направи. Той нарече елементарен трик закръгляването на сметките за ток от ЧЕЗ, с който дружеството печели близо 30 млн. лв. от всички абонати за една година.

Предишното правителство предпочете да абдикира, отколкото да им вземе лиценза. Бойко Борисов се хвалеше, че ги е глобил с 1 млн. лв. Държавата имаше 33 % участие във всяко ЕРП, но те не внасяха и една стотинка в бюджета. Когато бяха държавни, от ЕРП-тата България в хазната влизаха между 100 и 110 млн. лв. чиста печалба на година, каза Каракачанов.

По негови думи е много вероятно е след евроизборите, тока отново да поскъпне.

По темата за изборите той заяви, че в Европейския парламент трябва да влезнат депутати, които да защитават българския интерес.

Ние сме с най-големия брой екскурзианти в ЕП, които са по-големи пътешественици от Магелан и Христофор Колумб взети заедно, коментира той досегашните български представители в Брюксел.

По негови думи битката в Европейския парламент трябва да за вкарване на повече пари в българската икономика. В тази битка родните евродепутати не трябва да се делят на леви и десни, заключи предесдателят на ВМРО.

В продължение на 25 години наблюдаваме най-криминалния преход, който е извършван в България. Няма по-слаби и безлични политици в Европа от нашите, заяви доц. Величков. Според него основният подбудител в конфликта между Русия и Украйна е САЩ.

Има две пречки за американците – едната е Русия, а другата е Европейския съюз. Ние не можем да се опълчим срещу линията на ЕС, но трябва да знаем, че Великите сили са злопаметни и отмъстителни. Нашата политика можеше да бъде по-единна. Президентът със своите изказвания вреди на страната, категоричен бе преподавателят в два университета на България.

Галерия със снимки от срещата може да разгледате тук.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Преди 102 години Девета пехотна Плевенска дивизия записа златни страници в българската военна история

Преди 102 години воините от Девета пехотна Плевенска дивизия, начело със славния български генерал Владимир Вазов, записаха златни страници в българската военна...

Военният министър: Доброволната военна служба е нужна за българската армия

Доброволната военна служба е нужна за българската армия. Тя е път към връщане на достойнството на българския военнослужещ. Това...

Андрей Слабаков е заместник-координатор в Специалната комисия за борба с рака към ЕК

Веднага след като е избран в началото на този парламентарен сезон, той е провел среща с двама национални координатори – експерти в...

Красимир Богданов, ВМРО: Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия

Депутатът от ВМРО смята, че ВМРО-ДПМНЕ води просръбска политика Северна Македония има още много да извърви по пътя към...

ВМРО – Младежи: Проф. Ивайло Дичев да се извини публично заради спекулата с историята на България по отношение на Македония

Настояваме преподавателят в СУ „Св. Климент Охридски“ да бъде докладван на Етичната комисия! Наскоро във Фейсбук се появи интервю...

В Добрич се проведе първото издание на „Бъди войник“ за тази година

В резултат на взетите мерки се повишава интересът към военната служба.Само през първата половина на годината некомплектът в Българската армия е намалял...

Искрен Веселинов: Няма автоматизъм между резултата от референдума и промяната на Конституцията

Прокараната с измененията в Изборния кодекс поправка, даваща възможност за промяна в Конституцията чрез референдуми, според вносителя ѝ - Искрен Веселинов от...

Коментари