Начало Парламентарни избори - 2021 Каракачанов в Плевен: Трябва спешно да се поднови изграждането на АЕЦ „Белене“

Каракачанов в Плевен: Трябва спешно да се поднови изграждането на АЕЦ „Белене“

Трябва спешно да се поднови работата по изграждане на АЕЦ „Белене“.

Това заяви в Плевен лидерът на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов. Той участва в пресконференция по повод представяне на листата с кандидати за народни представители от ВМРО за 15-и МИР Плевен с водач д-р Калин Поповски.

Според Каракачанов, ако не бъдат предприети няколко основни стъпки, в края на това десетилетие държавата може да изпадне в сериозна енергийна криза. България трябва да се откаже от „зелената сделка“, която предвижда да бъдат затворени до 2025 г. всички въглищни електроцентрали, обясни лидерът на ВМРО-БНД.

Той отбеляза, че през 2027 г. изтича животът на пети блок на АЕЦ „Козлодуй“, а през 2029 г. – на шести. Това означава тотален фалит на икономиката и на държавата, скъп ток, режим и високи цени, подчерта Каракачанов.

Според него трябва да се национализират енергоразпределителните дружества.

Каракачанов посочи, че трябва да се подготви изграждането на седми реактор в АЕЦ „Козлодуй“, както и да се направят постъпки за удължаване животът на пети и шести блок.

Той бе категоричен, че националният интерес трябва да бъде много ясно разграничен от ангажиментите на България към НАТО и ЕС и да бъде обяснено, че изграждането на ядрена централа не противоречи на нашето членство в евроатлантическите структури.

Лидерът на ВМРО коментира и актуалната тема за зеления сертификат, като според него основният потърпевш е средният и дребен бизнес. Според него усложнената обстановка в страната и високият ръст на заболели от коронавирус е в резултат на ниския процент ваксинирани.

Президентът, премиерът и здравният министър трябваше да се ваксинират публично и да дадат личен пример, каза Каракачанов.

Той прогнозира, че ако след изборите на 14 ноември не бъде съставено редовно правителство, дори и с определен мандат, ще има сериозно народно недоволство.

Каракачанов посочи, че партиите трябва да се обединят около 5-6 важни приоритета като ковид кризата, енергетиката на държавата и други.

Водачът на листата д-р Калин Поповски представи останалите кандидат-депутати за 15 МИР Плевен като подчерта, че това са хора с различни професии като има представители от общините в областта. Той също изрази мнение, че важен приоритет за Плевен и областта е завършването на АЕЦ „Белене“.

Видео от пресконференцията – тук >>>

По-късно председателят на партията Красимир Каракачанов и кандидатите на ВМРО се срещнаха със симпатизанти в Плевен.

Последни Новини

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Александър Сиди: Изборите на 2 април са безсмислени

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО – пред Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 28.01.2023 г.     Предстоящите избори;...

Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...

Карлос Контрера: Сумата в подкрепа на обществения транспорт от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна

Очакваме публикуването на постановлението на МС относно компенсациите за обществения транспорт, за да приведем общинската наредба за превозните документи в съответствие с...

Каракачанов: Аз съм боец и не се притеснявам да участвам в листите за изборите, ако е необходимо

Водят се разговори как ВМРО да участва на предсрочните избори – дали самостоятелно или в коалиция, каза в интервю за bTV Radio...

Ангел Джамбазки: Антибългарската омраза в РСМ избухна след предателството на коалиция „Макрон“

Цялата конструкция на антибългарския просръбски македонизъм е измислена от Москва. Това е исторически факт. Може да се провери. Тази югоносталгична, прокремълска, проболшевишка, просръбска...

Коментари