Начало Парламентарни избори - 2021 Каракачанов в Плевен: Трябва спешно да се поднови изграждането на АЕЦ „Белене“

Каракачанов в Плевен: Трябва спешно да се поднови изграждането на АЕЦ „Белене“

Трябва спешно да се поднови работата по изграждане на АЕЦ „Белене“.

Това заяви в Плевен лидерът на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов. Той участва в пресконференция по повод представяне на листата с кандидати за народни представители от ВМРО за 15-и МИР Плевен с водач д-р Калин Поповски.

Според Каракачанов, ако не бъдат предприети няколко основни стъпки, в края на това десетилетие държавата може да изпадне в сериозна енергийна криза. България трябва да се откаже от „зелената сделка“, която предвижда да бъдат затворени до 2025 г. всички въглищни електроцентрали, обясни лидерът на ВМРО-БНД.

Той отбеляза, че през 2027 г. изтича животът на пети блок на АЕЦ „Козлодуй“, а през 2029 г. – на шести. Това означава тотален фалит на икономиката и на държавата, скъп ток, режим и високи цени, подчерта Каракачанов.

Според него трябва да се национализират енергоразпределителните дружества.

Каракачанов посочи, че трябва да се подготви изграждането на седми реактор в АЕЦ „Козлодуй“, както и да се направят постъпки за удължаване животът на пети и шести блок.

Той бе категоричен, че националният интерес трябва да бъде много ясно разграничен от ангажиментите на България към НАТО и ЕС и да бъде обяснено, че изграждането на ядрена централа не противоречи на нашето членство в евроатлантическите структури.

Лидерът на ВМРО коментира и актуалната тема за зеления сертификат, като според него основният потърпевш е средният и дребен бизнес. Според него усложнената обстановка в страната и високият ръст на заболели от коронавирус е в резултат на ниския процент ваксинирани.

Президентът, премиерът и здравният министър трябваше да се ваксинират публично и да дадат личен пример, каза Каракачанов.

Той прогнозира, че ако след изборите на 14 ноември не бъде съставено редовно правителство, дори и с определен мандат, ще има сериозно народно недоволство.

Каракачанов посочи, че партиите трябва да се обединят около 5-6 важни приоритета като ковид кризата, енергетиката на държавата и други.

Водачът на листата д-р Калин Поповски представи останалите кандидат-депутати за 15 МИР Плевен като подчерта, че това са хора с различни професии като има представители от общините в областта. Той също изрази мнение, че важен приоритет за Плевен и областта е завършването на АЕЦ „Белене“.

Видео от пресконференцията – тук >>>

По-късно председателят на партията Красимир Каракачанов и кандидатите на ВМРО се срещнаха със симпатизанти в Плевен.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари