Начало Парламентарни избори - 2021 Каракачанов в 25 МИР: За да спрем спекулата трябва да има ограничения...

Каракачанов в 25 МИР: За да спрем спекулата трябва да има ограничения – точен процент надценка от производителя до потребителя

ВМРО е национално отговорна партия, тя не обещава, тя е готова да направи всичко нужно да защити българския интерес

Водачът на 25 МИР и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов проведе среща със симпатизанти в столичния квартал „Люлин“. На срещата присъстваха водачът на листата за 1 МИР Благоевград и 2 МИР Бургас – Ангел Джамбазки, кандидатът за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова, вторият в листата за 25 МИР и общински съветник Владимир Митов и третият – Христо Христов.

Евродепутатът Ангел Джамбазки откри събитието и заяви, че се намираме в последната седмица от една поредна трета предизборна кампания. Явяваме се с тези, които твърдяха, че ще променят нещо, но те се провалиха. Те проявиха некадърност, липса на воля желание и умение. Отиваме на тези избори под знамената на ВМРО с идеи, които винаги сме защитавали. Ние от ВМРО ще представляваме Вашия интерес. Знаем колко сте изморени от тези избори. Всеки глас има значение. За съжаление нашите конкуренти се явяват без идея да управляват и след няколко месеца да отидем на поредните избори. Нашата задача е да защитим нашите тези, които са в интерес на българския интерес, категоричен бе Джамбазки.

Общинският съветник от ВМРО в София и втори в листата на 25 МИР Владимир Митов благодари на всички членове и симпатизанти, че са тук. Известно е, че 25 МИР е лидерският мир и за мен е чест, че съм след председателя на ВМРО. Трябва ни някой отговорен, който не се страхува от властта и да управлява в кризи, да поведе народа, за това Ви призовавам на 14 ноември да подкрепите ВМРО, каза Митов.

Третият в листата на 25 МИР Христо Христов се обърна към своите съкварталци и съграждани: 

ВМРО е национално отговорна партия, тя не обещава, тя е готова да направи всичко нужно да защити българския интерес. Националната сигурност трябва да е обвързана с добре заплатена и модернизирана армия; икономиката да се поддържа с финансови стимули и най-важното е да се прекрати корупцията. Тази, която пречи на предприемчивите български граждани да направят своя избор. Застрахователният надзор през 97-а г. аз съм го създал, тогава силовите групировки палеха, убиваха, за да се застраховате при тях. Аз като член на обединената демократична общност бях заедно с Красимир Каракачанов, и се преборихме с техните методи.

Призовавам момчетата от Отава да спазват Конституцията, не може да се пренебрегва основният закон. Ние тогава също имахме воля да се справим с кризата на правителството на БПС. Много хора са ме срещали и са ми казвали, че не сме направили нищо. Напротив. Аз съм убеден, а за тези, които не помнят съм извадил от архива на 38-ото НС доклада, с който призовах депутатите да актуализират пенсиите. Тогава демократичното общество за пръв път ги актуализира. Така че ние сме хора на действията, категоричен бе Христов.

Кандидатът за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова заяви, че за нея е чест и отговорност, че е издигната от ВМРО – най-старата и патриотична Организация и че е чест да е в състезанието по идеи, редом с доц. д-р Милен Михов.

Нещата, за които се борим са: промяна в Конституцията, с цел разширяване правата на президента. Безкомпромисност с външната политика. Отстояване българския национален интерес. Силна отбрана и модерна армия – гарант за национален суверенитет, каза Цветкова и допълни:

При обиколките ни с хората виждаме, че най-наболелите проблеми са свързани с високите цени на хляба, ток, вода, основни продукти, всичко, което усещаме по джоба си всеки ден. Причината е в онези, които не успяха да сформират правителство. Не можаха да се разберат за постове. Ние предлагаме – в програмата ни за НС – закон против спекулата, национализиране на ЕРП-тата и спиране на „Зелената сделка“. Тя не трябва да бъде приемана в този ѝ вид. Ще бъде унищожена ел. енергия. Другите теми, за които ще се борим са:

Българското семейство – в правомощията на вицепрезидента е не само темата с правата на българите зад граница, но и съхраняване на семейството от векове – майка-жена, баща-мъж и техните деца, това са ценностите, които отстояваме, добави Цветкова.

Македония, Западните Балкани и навсякъде по света – ВМРО винаги се е грижила за правата на българите. Трябва да обърнем и поглед към българите зад граница, които са емигранти заради работа или учение, заяви Цветкова и допълни:

Ние от ВМРО спряхме преговорите за членство на РСМ в ЕС. ВМРО най-много иска да няма граница между нас и Македония, но няма как за сметка на българския национален интерес да се случи това. Ако ВМРО не е в следващото НС партиите ще се огънат под външния натиск и ще кажат „да“ на членството на РСМ в Македония. Тези теми няма да ни запълнят хладилника, но са важни са нашата нация.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и водач на листата на 25 МИР София заяви:

България се намира в тежка ситуация, защото боричкането за власт доведе до това, че вече 8 месеца България е в една сериозна криза – и политическа, и икономическа, и здравна. Служебното правителство, което дойде за 3-4 месеца всъщност направи единствено и само това, че да си сложи портретите по кабинетите и не използваше механизмите на правителството да спрат спекулата. Цените на тока се повишиха поради причината, че „Марица 1“ и „Марица 3“ са американски, но намалиха капацитета на държавната „Марица 2“.

Вчера слушах Кирчо и Кокорчо, че ще изграждаме ядрена енергетика, ама да ги питам къде ще стане, може да стане в Белене, и когато се получи ОВОС – ще стане и 7-и блок на АЕЦ. Само че те не смеят да кажат Белене, защото спонсорът им от другата държава ще им спре парите. Не желаят да има Белене, защото реакторите били руски. Не ми пука какви са реакторите, важното е да се произвежда ел. енергия, която да позволи на хората да си плащат сметките без проблем. Никой не смее да каже истината. Не искам да казват какви демократи са, трябва да кажат истината. Когато говорим за енергетиката, има хора тук, с които се борихме 2000-2001 г. с царското управление за затварянето на 4-те реактора на АЕЦ „Козлодуй“. И тогава, и сега хората вярват на тези, които идват отвън. А тези отвън продадоха всичко държавно и си отидоха – единият има 4 хотела между Равда и Несебър. Другият пък дойде да ни става премиер преди няколко месеца. Същите са и тези двамата – от „Продължаваме промяната“. Тези са същите измамници като юпитата. Те са дошли с идея да изкарат някой милион отгоре, каза Каракачанов.

Начинът, по който трябва да се борим със спекулата е като по цялата верига не може да има повече от 20% облагане. Не трябва да чакаме някой друг да ни спаси и политиците да мълчат през това време по важните въпроси, допълни още той.

ГЕРБ мълчат и по темата с РСМ и казват, че ще трябва да намерим решение – ама ние решението сме го намерили – договорът от 2017 г. След като те нарушават договора защо трябва ние да клякаме. Нашите политици, за да са в кеча, са готови да продадат интереса на България, категоричен бе Каракачанов.

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари