Начало Блог Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Бяха смъртни врагове, сега се заобичаха, коментира почетният председател на ВМРО

Проектокабинетът е по сметка, но за сметка на някой друг, не за сметка на българския народ. Всички чухме записите. Там се изброяват „посолството“ и „посолствата“. ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ бяха смъртни врагове. В един момент тези непримирими врагове се заобичаха. До преди 10 дни „Продължаваме промяната“ казваха „никога с ГЕРБ“ – е, стана. Това е правителство на компромиса. Този компромис ще го платим ние – българските граждани.

Това каза почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Опорни хора“ по България ОН ЕР. Той определи казаното в изтеклите записи като „цинизъм“ от страна на хора, които се интересуват от това как да се докопат до властта и как да излъжат избирателите.

ГЕРБ имаше и друг вариант, нагласен вариант с ДПС, с БСП. На срещата на Мария Габриел с ДПС тя постави въпроса за смяната на главния прокурор и на същата среща ѝ пригласяха и повтаряха това. Предвид и гневните реакции – личи, че са били излъгани, коментира Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

Трябва да започне да се действа по правилния дневен ред на българското общество, а не по дневния ред на „посолството“ и „посолствата“, изтъкна гостът.

Защо се учудвате, че въпреки решението на Конституционния съд, Кирил Петков говори небивалици? В Конституцията на България пише, че може да станеш министър само и единствена, ако си български гражданин. Той наруши Конституцията и излъга целия български народ. Генчовска каза, че има две паралелни външни политики. Тези хора предават българския национален интерес в името на това някой да ги крепи. Не им вярвам, настоя почетният председател на ВМРО.

Според Каракачанов отговорност за изнасянето на класифицирана информация трябва да се търси сред упоменатите в доклада на ДАНС. Аз го говоря от година и половина. Министър-председателят категорично има достъп до класифицирана информация. Дълго време на въпросната съветничка ДАНС не ѝ е давала достъп до класифицирана информация точно заради тези причини. Въпросът е кой ѝ я е предоставял, за да я предаде на чужди граждани? Самият ѝ началник, смята той.

Каракачанов е на мнение, че проектокабинетът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е поредният маньовър на Борисов. 

Той си прави друга сметка – тези хора влизат във властта, той е чист. След това минават местните избори, на които се предполага, че коалиционното правителство няма да преследва кандидатите му за кметове, след което това правителство му става излишно. Най-вероятно формално ще се скарат през ноември-декември и напролет нови избори, прогнозира Каракачанов.

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари