Начало Блог Каракачанов: Границата ни е пробита като швейцарско сирене! Искаме ли неканени гости?

Каракачанов: Границата ни е пробита като швейцарско сирене! Искаме ли неканени гости?

Политиците в България нямат воля да се справят с този проблем, смята бившият министър на отбраната

Граничен полицай загуби живота си, след като беше прострелян от турски овчари, причакващи да ограбят мигранти, на границата с южната ни съседка.

Когато има нелегален трафик на хора в огромни размери, държавата трябва да е наясно какво иска да направи. През последната година и половина всички изредили се български правителства не се занимаваха с този проблем. Границата беше разграден двор. Нелегалните мигранти режеха, където си поискат, съобщения към медиите не се подаваха и обществото научаваше, че българската граница е пробита като швейцарско сирене, когато в Ботевград заловиха 60 човека. Крият са фактите, че тези групи минават през сръбската граница.

Това заяви бившият министър на отбраната и почетен председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов в ефира на „Деня ON AIR“. 

По думите му политиците в България нямат воля да се справят с този проблем, заради което той продължава да съществува. 

Този проблем съществува в България от 2014-2015 г. До ден днешен българските правителства си сменят визията за това как ще се справят с проблема. Нито едно от тях не е взело решение въпросът да се реши спрямо закона в България – с радикални мерки като сила, подчерта Каракачанов. 

Според него щом в България няма ясна визия как ще бъдат третирани нелегалните мигранти и няма ясни разпореждания към „Гранична полиция“, се случват трагични инциденти.

Европа не е безкрайна. Когато напълнят Западна Европа, ще тръгнат към Централна, после ще дойдат и в България. Важно е да определим своята концепция – искаме ли у нас да идват хора без да сме ги канили, констатира Каракачанов. 

Бившият министър на отбраната е на мнение, че командироването на полицаи от цяла България по границата е лоша практика, тъй като те не са подготвени и им липсва техника. 

Специалните сили към днешна дата са добре подготвени, тъй като по мое време беше реализиран проект за придобиване на нова бронирана техника, разполагат и със 100 транспортни средства. В последната година и 7 месеца концепцията на политиците беше да се правят, че няма нелегална миграция, смята той. 

Каракачанов беше категоричен, че нелегалното преминаване на границата е престъпление, за което се полага затвор, а не хотел.

Границата трябва да бъде подсилена с обучени хора. Да бъдат изпратени онези формирования от армията, които са обучени за подобни действия, а не да отбиваме номера. Трябва да бъде възстановен статутът на гранични полицаи, които да са местни хора. Необходими се дронове и автожири за въздушно наблюдение, предложи бившият министър. 

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари