Начало Блог Каракачанов е убеден, че има българи, за които националният интерес има по-голямо...

Каракачанов е убеден, че има българи, за които националният интерес има по-голямо значение от днешните неомарксистки, либералноглобалистки утопии

Почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов публикува във „Фейсбук“ коментар по повод поредната антибългарска проява в Република Северна Македония.

Снощи в Охрид бе нападнат и пребит българинът Християн Пендиков, на 22 години. Един от основателите на културния клуб „Цар Борис III“. Инцидентът става в центъра на гр. Охрид, където три лица го нападат в гръб и викайки „Копеле българско“, му нанасят жесток побой. Християн е в болница с избити зъби, счупена челюст и пукнат прешлен на врата.

През последните седмици заплахите срещу българи в РСМ се засилиха. В Охрид това е само третият подобен инцидент. Първо бяха счупени прозорците на офиса на клуб „Цар Борис III“, после бе стреляно с пистолет по него, а сега е пребит и негов активист. Македонската полиция до момента не е разкрила нито един от извършителите на тези действия. Агресията на антибългарските среди в Северна Македония се изостри, насърчавана открито от официални политически среди в Скопие. След като българските политици клекнаха на „партньорския“ натиск и приеха т.нар. план „Макрон“, който позволи на един брутално антибългарски, корумпиран и недемократичен режим в Скопие да започне преговори за членство в ЕС. Антибългарският елит в РСМ видя, че днешните български политици не могат сами да вземат решения, а се командват отвън. И станаха не само нагли, но и брутални, пише Каракачанов и обяснява:

За всичко, което се случва на българите в Македония, са виновни онези безгръбначни български политици, които предадоха и българските национални интереси, и българите в Македония, клякайки пред външния натиск на „партньорите“ в името на някакви мъгляви, глобални, демократични интереси.

Той напомня, че този акт на предателство бе аплодиран като първата проява на формиране на т.нар. „евроатлантическо“ мнозинство в парламента, което, както виждаме, до днес не е сътворило нищо полезно за България. И комунистите през 1946 г., и днешните „евроатлантици“ по отношение на българите в Македония под външен натиск на Москва тогава, а на Вашингтон днес, извършиха едно и също – НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, категоричен е почетният председател на ВМРО.

Последните две години властите в София не само мълчат и не предприемат нищо реално за защита на правата на българите в Македония, оставайки глухи за техните апели за помощ и ги залъгваха с безсмислени срещи в София, от които основно целяха да си направят личен политически пиар. И до ден днешен не свършиха нищо реално в тяхна защита, заявява Каракачанов.

Красимир Каракачанов е категоричен:

Но ако и днес правителство, и президентът Радев – който го назначи, и този път не направят нещо ясно, твърдо и категорично в защита на сънародниците ни в Македония, убеден съм, че в България все още има достатъчно българи, които могат да вземат нещата в свои ръце – така, както са го правили в миналото! Българи, за които понятия като чест, достойнство и национален интерес имат по-голямо значение от днешните неомарксистки, либералноглобалистки утопии.

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари