Начало Блог Каракачанов: Задължителен вот и образователен ценз ще премахнат купуването на гласове

Каракачанов: Задължителен вот и образователен ценз ще премахнат купуването на гласове

Забравихме принципа на хан Кубрат за снопа пръчки и ще ни газят

По време на избори никога не бих отишъл да се виждам с чужд политик

Ако ние направим задължителното гласуване и въведем образователен ценз за гласуване, тези, които продават гласа си, в 90% ще изчезнат. Това е решението в една държава, като нашата, каза Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Повод за думите му бяха последните акции на МВР за разбиване на подобни схеми.

Аз поздравявам полицията и органите на реда, че енергично се борят с купуването на гласове и така е редно, но този въпрос може да бъде решен само по два начина – първо, ограничаване на гласуването на онези лица, които са нарушили Конституцията, тоест на неграмотните. В българската Конституция ясно е записано – за всички български граждани образованието до 16-годишна възраст е безплатно и задължително, припомни Каракачанов. Защото, ако направите една справка в тези списъци, за които говори вътрешният министър, това са едни списъци предимно на едни жители на гетата, тоест неграмотната част от населението, които, ако не им дадеш пари, те не излизат да гласуват, допълни лидерът на ВМРО.

Каракачанов даде да се разбере, че по никакъв начин не приема за нормално посещението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и преди това на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ при турския президент Реджеп Ердоган.

Аз първо по време на избори не бих отишъл да се виждам, с който и да е чужд политик и да искам помощ от него. Защото всеки мъж трябва да има гордост и трябва да има достойнство. Ясно е, отива се да се предразположи Ердоган да помогне с гласуването на 11 юли, обясни постъпката на двамата български политици Каракачанов.

Той наблегна, че изборите за български парламент в Турция не ги организира ЦИК, а турската държава. ЦИК просто улеснява тези фалшификации в Турция, които се случват. Настоящето е такова – 121 секции, без машини, защото те не могат да се оправят с машината, те не четат и не говорят на български език. На тези граждани някой им подписва декларациите предварително. Като бивш силов вицепремиер мога да Ви кажа кой организира и финансира изселническите организации – официално се водят на бюджет към Министерството на външните работи на Турция, а реално се ръководят от турските службите, заяви Каракачанов.

Значи ние гоним купуването на гласове в България – прекрасно, чудесно, и отваряме кутията на Пандора и оставяме Турция, чужда държава, да се намесва в нашите вътрешни работи, изрази възмущението си лидерът на войводите. И още по-унизително, отиват български политици, правят „селям“, дано да ни дадат някой глас. А един от тях, Карадайъ, казва – Турция е моята родина. Извинявай много, ама ти се кълнеш в нашата Конституция. Ако искаш Турция да ти е твоята родина, отиди в Турция, да те изберат там за депутат и се кълни в Меджелиса. Така го разбирам аз, отсече председателят на ВМРО.

Той поздрави служебното правителство за последователната му политика по въпроса с недопускането на еврочленство за Северна Македония, докато там продължава тормозът на наши сънародници, езикът на омразата спрямо България и фалшификацията на българската история.

Да, служебното правителство, външният министър, а и министър-председателят казаха, че България държи на позицията на предишното правителство. Тоест, да няма отстъпки, ако няма промяна в поведението на Скопие. Това заслужава поздравления. Но има политически формации, които ги видяхме, техни лидери правеха изявления, че ние трябва да направим компромис, да пуснем Северна Македония, пък после ще преговаряме – грешна политика, коментира Каракачанов. Точно заради това, по думите му, декларацията на българските водещи учени и историци е правилна, повече от навременна и съвсем естествено е, че тя бе подписана първо от ВМРО и коалицията „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“.

Инициативата на академиците е правилна, защото е важно обществото отсега да знае, по темата Македония, по която в българското общество има 84% консенсус, че България не трябва да прави отстъпка. Авторите на декларацията предлагат на партиите, които се борят за парламента, да подкрепят една позиция, която декларира, че България е за интеграцията на Македония, но не трябва да прави компромиси с правата на българите там, които са обект на тормоз, с езика на омразата и с кражбата и фалшификацията на българска история.

Каракачанов призна, че и с днешна дата продължава да е убеден в правилността на решението лидерите на ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ да се дръпнат крачка встрани, за да се случи патриотичното обединение и трите формации заедно да влязат в Народното събрание.

Имаше един лозунг в казармата, който съм следвал и като министър на отбраната – „Думата учи, примерът води“, каза Каракачанов. Ако един лидер не може със своя пример да покаже на своите последователи нещо, значи той не е лидер, отсече той. Ние показахме, че сме готови да направим крачка встрани, да не станем депутати, но по този начин да дадем тласък на обединението на патриотичните формации, защото ако между нас е имало крамоли, то избирателите на тези три политически формации не носят вина, категоричен е лидерът на войводите.

Той прогнозира шарен парламент, с големи разправии вътре в него и липса на консенсус. Да, ще се сформира някакво конюнктурно мнозинство, то ще трябва да излъчи правителство, но се съмнявам, че то ще работи добре, предположи Каракачанов. Защото не може всеки нов, който идва, да смята, че летоброенето започва от него. Видно е ,че конфронтацията е на такова ниво, че е най-добре да се седне и да се разговаря по приоритетите на държавата, препоръча той. И припомни, че още миналата есен е предложил партиите да се обединят около 5-10 приоритета, важни за държавата през следващите 20 години, но тогава беше оплют и от ГЕРБ, и от опозиционните партии.

Аз продължавам да смятам, че сме забравили принципа на хан Кубрат – снопа пръчки. Докато ние, българите, се делим и се чупим един по един, ще ни газят и външните фактори, и ще бъдем на колене, заключи Каракачанов.

Целия разговор гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Коментари