Начало Блог Каракачанов: Защо тези, които хвърляха павета по полицаи, не бяха посочени като...

Каракачанов: Защо тези, които хвърляха павета по полицаи, не бяха посочени като провокатори?

Кажете ми една нормална държава, в която бият служители на реда, и само ги арестуват, нали Меркел е демократ, защо не казаха, че в Германия е употребена прекомерна сила?

Според него на протеста са използвани спрейове за мечки.

Нашите искания бяха приети и ние подкрепихме проекта за нова Конституция, обяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов.

ГЕРБ внесоха пред август проект за Конституция и казаха, че очакват нашата подкрепа, ние поставихме 6 условия. От няколко дни има диалог, вчера бяха приети 3 от исканията, посочи той. 

Кой докара тези, които къртиха павета и ги хвърляха по полицията, коментира Каракачанов. А относно това, дали полицията вчера е използвала прекомерна сила при сблъсъците пред новата сграда на парламента, каза:

Репортажите ясно показват, че агресията идваше от групички от протестиращи. Засилиха кофа за боклук по полицаите, хвърляха боклук по тях, полицаите не реагираха. Според Вас кой упражни насилието?

Тези спрейове, които се купуват от ловни магазини и са за мечки и друг опасен дивеч, кой ги донесе, полицията ли го раздаде на част от протестиращите? Аз продължавам да разграничавам протестиращите. Там има едни хора, които ясно знаят какво искат – едни политически промени, други нова Конституция, трети – промени в съдебната система. Но е видно, че се заплаща на тези хора и те опорочиха справедливите искания на хората – с железни тръби, дървени пръти, павета, спрейове. Има 35 задържани, от които повечето са с криминални досиета, тези хора за идеи ли протестират, това ли е алтернативата, която ни предлага г-н Иванов, постави още въпроси вицепремиерът.

На въпрос не смята ли, че това са провокатори, лидерът на ВМРО отговори:

Ами вижте Вашите репортажи, когато ВМРО е организирала протести в годините назад и дори когато е сваляла правителство, ние допускаме ли такива на нашите протести? Ако ти не можеш да организираш протест, си седнал да ми говориш как ще оправиш държавата, не ти вярвам, просто не ти вярвам. Нали има организатори, да си организират контакт с полицията и да кажат – ние сме го правили: „Този, този и този са провокатори, отстранете ги, ако обичате“. А не да ги защитават. Аз не чух г-н Иванов да осъди тези.

Има 27 полицаи в болницата, а 100 са получили помощ заради напръскване със спрей на място. Тези хора не са ли българи, не са ли граждани. Когато отиваш с бали със слама, хвърляш ги под полицейските коли и драскаш кибрита, за да се взриви, какъв човек си ти? Какъв човек си, за да искаш да запалиш някой? Единственият начин е диалогът. С политически тарикатлъци и инат няма да стане. Нашето общество отдавна се нуждае от разговор, това не става с хвърляне на бомбички. Полицията по закон е длъжна да съхранява обществения ред. Кажете ми една нормална държава, в която удрят полицай с желязна тръба по каската, примерно в САЩ, какво ще стане, дали само ще го арестуват? Или в Германия, видяхте преди един месец – нали г-жа Меркел е демократ, защо не казахте, че там е употребена прекомерна сила от полицията? Тук имаше информации, че се организират групи със сълзотворен газ. На репортаж се чува „Пали бомбата“. Какво да направи полицията, да се прибере в районните и да остави някой да запали примерно сградата на Народното събрание? Не го намирам за нормално, каза още вицепремиерът.

Мая Манолова да не падна от небето, или вчера дойде от Кюстендил, тя беше част от БСП и ходеше с фланелка „Аз избрах Орешарски“. Смятате ли, че е нормално изборите да се решават от гетата. Никъде няма подобен проблем. Трябва да има диалог в обществото, а не камъни, тръби и яйца, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари