Начало Новини Каракачанов за македонците: Щом не слушат, ще стоят в антрето

Каракачанов за македонците: Щом не слушат, ще стоят в антрето

Поставихме много ясни условия, които изискваме да бъдат спазени, припомни вицепремиерът.

Политиците в Скопие имат шанс да се поправят, смята вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Тъй като сме на военен празник, представете си, че чуха от Брюксел командата: „Свободно, поправи се“. Обаче като ги виждам, не са разбрали за какво става дума, коментира той след участието си в церемонията по отбелязването на професионалния празник на силите за специални операции на 18 октомври.

Каракачанов даде пример съвместната историческа комисия между двете държави, която за последно заседаваше в югозападната ни съседка, но без никакъв резултат. Според него македонските членове на комисията съвсем умишлено тупат топката и шикалкавят процеса.

Така няма да стане! Ако не са го разбрали, толкова по-лошо. Ако не се изпълнят резултатите, има антре в коридора и си стоят там, категоричен е вицепремиерът.

На въпрос има ли страната ни полезен ход в тази ситуация, Каракачанов отговори:

Как да няма полезен ход? Ние полезния ход го направихме с решението на Министерски съвет. Поставихме много ясни условия, които изискваме да бъдат спазени и сме определили срокове.

Не само България е преценила, че нещата не вървят така, както трябва в Скопие и Франция наложи своята позиция, добави той.

Каракачанов отговори и на критиките към него заради средния пръст, който показа по време на телевизионно интервю, коментирайки казуса „Полфрийман“.

Аз показах какво е направил австралиецът като жест към цялото българско общество. Или не съм прав? При положение, че има становище на заместник-директорът на затвора, че затворникът на заслужава предсрочно освобождаване, съдът се съобразява не с експертизата на държавната институция, а с мнението на една „правозащитна“ организация, смята той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова: Културата трябва да стане национален приоритет

Културните дейци заслужават по-достойни възнаграждения. Културата трябва да стане национален приоритет Повече пари за култура и по-високи заплати на...

Искрен Веселинов: Да не позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити

Не бива да позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити, категоричен е заместник-председателят на ВМРО. Имаме готовност да внесем...

Д-р Султанка Петрова с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания отправи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Коментари