Начало Народно събрание Каракачанов: Интеграцията изисква твърда държавна политика

Каракачанов: Интеграцията изисква твърда държавна политика

Идват едни хора и започват да строят незаконно. Те смятат, че имат право на всичко. Смятат също, че могат да се саморазправят с местните жители. Местните, които са съвестни български граждани, плащат данъци, както и сметки за комунални услуги.

Така описа ситуацията с незаконните цигански постройки в Гърмен лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов в ефира на БТВ.

Населението, което краде и безобразничи, трябва да бъде вкарано в училище, защото без образование човек не може да си намери работа, а без работа става асоциален елемент, каза още Каракачанов.

По думите му държавата трябва да има твърда политика по отношение на интеграцията.

Незаконните постройки са незаконни гета, които събират един контингент от цяла България, каза Каракачанов.

Той напомни, че в Гърмен тези, които твърдят, че нямат къде да отидат, са отказали да бъдат настанени в общински сгради.

Според него проблем е, че псевдоправозащитни организации и еврочиновници се опитват да се бъркат във вътрешните работи на България. Не бива родните институции да се поддават на натиска, смята Каракачанов.

Той е на мнение, че за циганите може да се отделят парцели и те да се включат в изграждането на нови, законни жилища – но само, ако не се краде ток и има канализация, каквито са законовите изисквания.

Проблемът се е задълбочил от предишния кмет – Ахмед Башев, който е толерирал беззаконието, за да си осигури гласове, заяви лидерът на ВМРО.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ на 24 септември

Народният представител Борис Вангелов ще бъде гост в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР на 24 септември 2020 г. (четвъртък)...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

25 септември, 7.30 ч., БНР – Борис Вангелов

Интервю по програма „Хоризонт“ на БНР с депутатата Борис Вангелов може да слушата от 7.30 ч. сутринта на 25 септември, петък.

25 септември (петък), 15.00 ч., Добрич – кампанията „Бъди войник“

Националната информационна кампания „Бъди войник“  през 2020 г. започва от град Добрич Националната информационна кампания на Министерството на отбраната...

ВМРО – Хасково пита: Да очакваме ли скоро да ни събуди моллата?

От местната организация на ВМРО в Хасково излязоха с позиция по повод намерението на Общината да отмени Наредбата, с която се регламентира...

Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Цигани са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14...

Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекция на филми в навечерието на Деня на независимостта

Прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ предизвика интереса на жители и гости на Ямбол в навечерието на Деня...

Коментари