Начало Блог Каракачанов: Каналджиите в Турция следят как пазим границата, над 1000 мигранти дневно...

Каракачанов: Каналджиите в Турция следят как пазим границата, над 1000 мигранти дневно я минават

Охрана по въздух би била ефективна, смята бившият военен министър

Всеки ден хващат големи групи с нелегални мигранти, преминали границите на България. 

От една година се говори за засилен мигрантски натиск. Като бивш министър на отбраната имам контакти. Това е така, това се криеше, правителството го криеше от медиите. Трябваше да загинат двама полицаи, за да говорим по този въпрос, коментира бившият военен министър Красимир Каракачанов в студиото на „Денят ON AIR“.

Убеден е, че поне 1000 нелегални мигранти минават без проблем всеки ден границата. И подчерта, че по негово време проблемът с мигрантите е бил овладян. А всяко следващо управление обвинява предишното за проблемите.

Армията беше свалена от охраната на границата. В даден момент нямаше мигрантски натиск. Тези каналджии в Турция през интернет следят какво се случва в България. Като разбраха, че има камери, техника, намаля притокът. После видяха, че дойде едно псевдолиберално джендърско правителство, което не се интересуваше от тази тема, охлабиха контрола, заяви Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му полицаите, които бяха пометени и убити от автобуса в Бургас, са се жертвали. А е трябвало униформените да имат разписани правила и свобода да действат в такива ситуации.

Ако двамата полицаи, вместо да жертват себе си, бяха разпънали лентата с пирони, автобусът се преобърнеше и двама-трима нелегални мигранти си бяха ожулили носовете, тогава щеше да се говори за полицейски произвол. Никой не е предприел радикални мерки, никой не стреля по гумите, каза Каракачанов.

Той е категоричен, че най-добре с нелегалните мигранти се справят специалните сили. А като най-голям проблем посочи това, че никой не поема отговорност.

Като ги прати някой на границата, трябва да им даде точни разпореждания. Аз като министър им разпоредих – не да ги хващат и да ги регистрираме като бежанци, а непреминаване на границата, недопускане на българска територия. Когато имат ясна заповед и знаят, че ще бъдат защитени, си вършат работата, заяви бившият министър на отбраната.

Каракачанов уточни, че съоръжението по границата трябва да бъде обновявано и модернизирано. Предложи и подобряване на охраната по въздух.

Още преди една година предложих един български производител на автожири – хубави съоръжения, които летят със 140 км, купуват ги западни държави. С 2-3 подобни летателни средства, които са лесни за управление, с такива патрули, покриваш дълбочината на турската, на гръцката територия. Да дадеш 300 000 лв. за три подобни машини е по-евтино от това да убият двама български полицаи, коментира Каракачанов.

Целия разговор гледайте тук >>>

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари