Начало Блог Каракачанов кани кандидата за президент на ГЕРБ на дебат за сигурността

Каракачанов кани кандидата за президент на ГЕРБ на дебат за сигурността

Армията трябва да участва в по-голяма степен в охраната на границата, защото нелегалната имиграция застрашава сигурността на страната, заяви пред БНР лидерът на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов. Според него численият ѝ състав е много малък – става въпрос за около стотина човека, а Българската армия може много по-сериозно да подпомогне опазването на границата.

Основният проблем, който застрашава националната сигурност на България, това е нелегалната имиграция, смята Красимир Каракачанов. Той е категоричен, че трябва нова политика по този въпрос, защото „не е нормално това, което се случва – едни хора влизат нелегално в България, след което щъкат свободно в цяла България, или се опитват да бягат в други страни, или пък не ги знаеш къде се намират“.

ВМРО настоява всички онези нелегални имигранти, които са заловени на границата, да бъдат въдворявани в лагери от такъв тип, какъвто е лагерът в Бусманци и от там по етапен ред трябва да бъдат връщани обратно.

Красимир Каракачанов определи кандидат-президентската кампания като скучна.

Кампанията е доста скучна, защото до момента само патриотичните формации – Патриотичният фронт (НФСБ и ВМРО и „Атака“ имат издигната кандидатпрезидентска двойка.

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ не е обявена, в дясното пространство се карат, в лявото пространство се канят, няма реални конкуренти, реални опоненти. Ние смятаме, че основният наш конкурент ще бъде кандидатът на ГЕРБ и точно поради тази причина аз съм го казал, още на 3 октомври, без значение кой е кандидатът на ГЕРБ, аз го каня на един дебат по тема „Национална сигурност и външна политика“, заяви Каракачанов.

Всъщност това са двете основни правомощия, които държавният глава има и в които особено много може да влияе, посочи лидерът на ВМРО и кандидат за президент на ПФ и „Атака“ Красимир Каракачанов. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари