Начало Блог Каракачанов: Крайно време е патриотизмът да спечели

Каракачанов: Крайно време е патриотизмът да спечели

Успешен полет и меко приземяване, пожела той на ген. Радев пред Bulgaria ON AIR

Крайно време е патриотизмът да започне да печели, заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Той отказа да коментира кандидатурата на ген. Румен Радев, но му пожела успешен полет и меко приземяване.

Не е редно да оценявам кандидатурите на другите партии. Успяхме да консолидираме усилията си, въпреки конфликтите в патриотичното пространство, заяви Каракачанов. 

По думите му патриотите разбрали, че само обединението, съединението и общите усилия могат да помогнат на страната ни. 

ГЕРБ са най-голямата партия и могат да си позволят този лукс да се забавят, но според мен трябваше първи да обявят кандидатите си, смята воеводата, който е и кандидат за „Дондуков“ 2.

Той смята, че Бойко Борисов би бил една много силна кандидатура и това ще доведе до трудна кампания.

Щом парламентът насрочи дата за изборите, още същия ден обявихме нашата двойка, защото така е по-коректно спрямо избирателите, посочи съпредседателят на ПФ. Той сподели, че ако бъде избран за президент, ще иска сериозни промени.

Правомощията на българския президент трябва да се засилят – трябва да има правна законодателна инициатива и правото да поиска вот на недоверие към правителството, защото всеки обикновен депутат има право да внася закони и да прави промени, а българският президент да няма. Това е абсурд, настоя Каракачанов. 

Според него има опасност Турция да пусне бежанци, които да залеят страната ни. 

Поисках свикване на съвета по национална сигурност, защото в такава ситуация трябва да се вземе ясна позиция. Нужни са ни жива сила и техника, защото българските граждани нямат вина за тези проблеми. Българската армия и гранична полиция са готови да защитават границите на България, но при опит на преминаване на хиляди хора, които ще нахлуят на наша територия, трябва да сме готови да ги възпрем със сила, категоричен бе Каракачанов и допълни, че има реална заплаха за България. 

В Турция е обявено военно положение. Там няма граждански права. Турция провокира и се меси във вътрешните работи на България, а това е недопустимо, смята народният представител.

По думите му именно затова ПФ е внесъл в НС закона за бурките, промените в кодекса за легитимирането на ислямистки организации и промени в закона за вероизповеданията.

Засилен натиск по границата ни има, въпреки че нашите военни се справят добре. Ако се случи това, което се случи на гръцко-македонската граница, ние ще бъдем изключително затруднени. Ако нещо подобно се случи, имаме два варианта – или да употребим сила, или да капитулираме. Аз съм привърженик на това да не се предаваме, заключи Красимир Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари