https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Каракачанов: Крие се информация за реалния размер на нахлуване на нелегални мигранти -
Начало Блог Каракачанов: Крие се информация за реалния размер на нахлуване на нелегални мигранти

Каракачанов: Крие се информация за реалния размер на нахлуване на нелегални мигранти

Бившият вицепремиер по сигурността Красимир Каракачанов предупреди, че затягането на мерките срещу тероризма и радикализацията в Европа заради задълбочаващото се напрежение в Близкия изток ще доведе до пренасянето на тези процеси в по-слабите звена – като България. 

Заплахите си остават същите, а ние отговаряме тотално неадекватно, правейки само голи декларации в подкрепа на евроатлантическите ценности, което всъщност нищо не означава. След конфликта в Украйна, след началото на конфликта в Израел, след проблемите, които се възобновиха за пореден път между сърби и албанци в Косово – ние буквално сме в един триъгълник от проблеми. Като сложим тук неадекватните политически и икономически решения на българското правителство, свързани със зелената сделка и закриване на въгледобива и топлоцентралите, като сложим бежанците, които е въпрос на време при разрастване на конфликта в Израел, да потекат отново към Европа, а ние сме една от вратите – предизвикателствата за нашата национална сигурност са повече от очеизвадни. Само че ние виждаме едно неадекватно поведение на едно правителство и едно мнозинство в парламента, които не се интересуват от това какво може да се случи със сигурността на България и интересите на българските граждани, а се интересуват много повече от това да бъдат похвалени в Брюксел или от някое посолство за това, че са правоверни евроатлантици, коментира Каракачанов в интервю за предаването „12+3“ по БНР.

Всички сме свидетели на инциденти с нелегални мигранти във вътрешността на страната. Това какво означава – че границата ни не се охранява добре, посочи Каракачанов.

Според него сме заплашени от мигрантска криза. По думите му последните правителства – и служебните, и сегашното, крият информация за реалния размер на нахлуване на нелегални мигранти. Той смята, че има опасност и от терористични атентати на наша територия. 

В Европа вече има настанени в последните години над 5-6 млн. нелегални имигранти, които са предимно от арабския свят и Афганистан – млади хора с радикални ислямски убеждения, подчерта Каракачанов и отбеляза протестите и сблъсъците с полицията в европейските страни. 

Според него ако започне сухопътна операция в Газа, последиците ще бъдат още вълни от нелегални емигранти.

А България още не е декларирала своята позиция, отбеляза още Каракачанов. По думите му трябва да заявим нулева толерантност към нелегалната миграция. 

Това, което виждаме в Европа, неминуемо след време ще последва и България и когато Европа е затворена, ние ще се наводним с нелегални мигранти.

За спънките ни пред Шенген Каракачанов изказа мнение, че това е типичното европейско лицемерие и двоен стандарт.

Защо България не използва вето, попита той и добави, че има много теми на европейско ниво, по които може да се направи това. 

Красимир Каракачанов коментира и предстоящия местен вот. Сигнали за купуване на гласове винаги има, отбеляза той и изрази съмнение, че се арестуват и преследват тези, които трябва. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл >>>

Последни Новини

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Във Враца отбелязаха годишнината от Ньойския договор с паметна вечер

Въпреки изключително тежките зимни условия, за пореден път ВМРО - Враца отбеляза годишнината от позорния Ньойски договор. Тази година...

104 години по-късно: Български марш огласи София с „Долу Ньой“

На 27 ноември 2023 г. се навършват 104 години от подписването на Ньойския договор, който откъсва от Родината изконни български територии. Ньойският...

Коментари