Начало Новини Каракачанов към Нинова: Поздравявам Ви за отказа да оглавите делегацията в Скопие

Каракачанов към Нинова: Поздравявам Ви за отказа да оглавите делегацията в Скопие

Не България бърза за членство в ЕС, а РС Македония и това трябва да им бъде показано ясно

С тези думи се обърна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов във Фейсбук към председателя на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова по повод информация в медиите, че тя е трябвало да оглави т.нар. икономическа междуправителствена комисия.

Правителството трябва да докаже, че е българско, а не сбирщина от политически гурбетчии, категоричен е още Каракачанов и допълва:

Абсурдно е тяхното бързане спрямо Скопие. Те трябва да бързат да решат въпроса с изнемогващите пред ценовия шок българи. А бързането по Македонския въпрос трябва да оставят на Скопие. Скопие има да извърви много дълъг път. А не София, подчертава още лидерът на ВМРО.

В позицията си Каракачанов заостря и внимание към един акт на македонския президент Стево Пендаровски -именно демонстративната среща с ОМО – Илинден. Лидерът на ВМРО за пореден път обръща внимание на генезиса на тези формации, а именно:

Нерегистрирани антибългарски организации, с възгледи, които засягат историята и териториите на съседните държави и най-вече България. Създадени от Югославското  посолство в София,  и от тогава и до днес финансирани от македонските служби.

С този си акт президентът на РС Македония даде ясен знак, че Скопие не само няма да отстъпи от антибългарските си позиции, но и ще продължи да ги втвърдява, докато настоящият министър-председател и неговите министри си играят на дипломация.

Прилагаме пълния текст на позицията на Красимир Каракачанов, качена във Фейсбук страницата му:

Ако Корнелия Нинова действително е отказала да води делегация в Скопие, заслужава поздравления. А заменилият я Даниел Лорер (за когото продължава да не е известно на какво точно е министър) следва поне да прочете няколко книги по Македонския въпрос – за да знае с каква отговорност всъщност е натоварен.

Нинова бе определена за председател на работната група „Икономика“ в преговорите със Северна Македония и трябваше да води българската делегация за среща в Скопие. Визитата е част от съвместните комисии по ресори, договорени на общото заседание на двете правителства в София.

Междувременно обаче президентът на Северна Македония Стево Пендаровски направи демонстративна среща с представители на т.нар. ОМО „Илинден“ – нерегистрирани антибългарски организации, с възгледи, които засягат историята и териториите на съседните държави и най-вече България. Създадени от Югославското посолство в София – и от тогава и до днес – финансирани от македонските служби.

Този акт на Пендаровски е провокация, която не са си позволявали и далеч по-изявено антибългарски лидери в Скопие.

Провокацията на Пендаровски идва да покаже на министър-председателя Кирил Петков и на ентусиаста Даниел Лорер с какво всъщност са се захванали. Тези момчета продължават да мислят, че отношенията със Скопие, върху които тежи столетно бреме, могат да се развиват по учебникарските правила, които са чели в някоя нашумяла американска книжка как се действа при износа на демокрация в третия свят.

А истината е, че близо 80 години скопската идеология е основана на антибългаризъм. Тези хора няма да спрат пред нищо, за да попречат на изявата на каквато и да е българска идентичност и историческа истина в Македония. И ще опитат да изперат сталинистката си история в Европейския съюз. Всякакви прекалени жестове към тях са или наивни, или са просто слугуване на чужд интерес.

Защото утре ще ни обещаят как, да речем, ще включат българите като някакво малцинство в конституцията си – само че, например, по-нататък, в хода на преговорите. Или ще ни предложат някакъв друг бонбон, който пиарското управление на Петков да раздуха в услужливите медийни формати и сред грантаджийската група, която „съветва“ външната ни политика или я коментира в медиите. А през това време в Скопие ще продължават да горят всичко българско с нажежено желязо.

В учебниците и по паметниците ще продължава да пише как сме татари, фашистки окупатори, народностното съзнание на Гоце и дейците на ВМРО ще продължават да бъдат подменяни, а хората с българско самосъзнание ще продължават да са дискриминирани. Но Кирил Петков ще продължава да ни говори как трябва да правим компромиси и как историческата истина всъщност е национализъм.

Настоящото правителство в София трябва да докаже, че наистина е българско правителство, а не сбирщина от временно завърнали се в родината си емигранти, дошли на политически гурбет. Абсурдно е тяхното бързане спрямо Скопие. Те трябва да бързат да решат въпроса с изнемогващите пред ценовия шок българи. А бързането по Македонския въпрос трябва да оставят на Скопие. Скопие има да извърви много дълъг път. А не София.

И отново поздравявам г-жа Нинова за напълно принципната ѝ позиция да не оглави тази поредна комисия. С действията си тя доказа, че в това правителство има поне един политик, който мисли за интересите на България.

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари