Начало Блог Каракачанов: Липсата на сигурност е бич за Плевенско

Каракачанов: Липсата на сигурност е бич за Плевенско

Справедливо е хора, които са работили повече от 40 години, да взимат нормални пенсии. Затова ние предлагахме минималната пенсия да бъде 300 лева, а всички останали да бъдат увеличени процентно. Това заяви Красимир Каракачанов в ефира на БТВ. Той участва в дебат между водачите на листи в 15 МИР Плевен. Лидерът на ВМРО води листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” за Плевенска област. Обединени патриоти са с № 17 в интегралната бюлетина.

Каракачанов коментира, че въпросът за увеличението на пенсиите и на доходите на хората е въпрос на справедливост. По думите му партиите в последните 27 години се делят на леви и десни, на сини и червени, а България продължава да е държавата с най-висока смъртност и най-ниска раждаемост.

Отдавна проблемът с ниските пенсии можеше да бъде решен и можеше да има правителство с мандат на 43-тото Народно събрание, ако тогава ни бяха подкрепили. Но не, тогава не можело, а сега всички го предлагат. Това е безотговорно отношение, заяви лидерът на ВМРО.

Един от основните проблеми пред държавата е сигурността. За плевенска област циганската битова престъпност е голям бич, посочи водачът на плевенската листа на Обединени патриоти и напомни за мерките, които са предлагани нееднократно от него в последното Народно събрание.

Друг проблем, който се дължи на глупава държавна политика, е неравномерните инвестиции – 6 към 1 в полза на Южна спрямо Северна България, смята Каракачанов и добави, че ако се махне Варна – това съотношение е даже 10:1.

В плевенска област емиграцията на млади хора е най-висока, а смъртността е по-висока от средната за страната, посочи още той и констатира, че ако продължава така Плевенско е обречено на обезлюдяване и циганизация.

След 10 ноември в плевенска област бяха закрити 43 предприятия. Къде другаде в България рафинерия и бирена фабрика са фалирали, запита той. Държавата да провежда протекционистка политика за малкия и среден бизнес, трябва доизграждане на инфраструктурата и в Плевенско и на север от Стара планина въобще. За да тръгне малкият и средният бизнес, чиновникът трябва да си седне на задника и да работи, а не да рекетира и саботира, заяви Красимир Каракачанов.

Когато ставаше въпрос за АЕЦ „Белене“, аз съм бил там и съм полагал усилия да бъде изградена, събирах подписи и за проведения референдум по темата, добави той.

Каракачанов заяви, че най-нормалното политическо поведение след изборите е партиите в 44-тия парламент да седнат на една маса и да се обединят в работата си по основни приоритети – доходи, икономика, здравеопазване, сигурност – да седнат и да се разберат.

Ние продължаваме да ровим скелетите от гардероба – крайно време е да има съгласие. Когато на власт дойде друга партия, не бива да променя политиката на 180 градуса. Последните 27 години бяха години на противопоставяне и омраза, затова крайно време е нацията да се обедини, затова Обединените патриоти с политика и действия се борят за това, каза той.

Красимир Каракачанов в заключение изброи приоритети в програмата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ – справяне с циганската битова престъпност, подсигуряване на държавната граница, никакви нелегални имигранти на българска територия, увеличаване на пенсиите.

Патриотизмът не се мери с приказки, а е въпрос на убеденост. Гласувайте с номер 17, призова Каракачанов.

Той спази и хубавата българска традиция, като окичи политическите си опоненти в студиото с мартеници за празника.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари