Начало Блог Каракачанов: Националните предатели, които днес управляват България, ще бъдат изправени пред съд

Каракачанов: Националните предатели, които днес управляват България, ще бъдат изправени пред съд

Националните предатели, които днес управляват България, ще бъдат изправени пред съд, заяви в ефира на България 24 почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

По времето на Каракачанов като военен министър (2017-2021 г.) бяха задвижени всички проекти за модернизация в българската армия. Нови кораби за военноморския флот, нови бронирани машини за сухопътни войски и нови изтребители за авиацията. Наред с това започна и модернизацията на съществуващата техника.

Нито служебното правителство, нито редовното правителство на Кирил Петков, нито дори сегашното отвориха проекта за модернизация на пехотата. Защо никой не потърси сметка, че едни хора проспаха две години? Вместо да се направи машина и да се въоръжи армията с бойна техника, произведена в България, за 1,228 млрд. лв., сега ще се купува по-стара като модификация техника и ще се плати 1,5 млрд. долара, възмути се Каракачанов.

Това няма как да остане скрито-покрито, един ден тези хора ще бъдат съдени. Те си мислят, че ще „минат метър“, защото посолствоТО ги пази. Ако сега парламентът отмени решението от 2018 г., как ще обяснят на българския данъкоплатец, че дават повече пари и българската военна индустрия няма да участва, смята почетният председател на ВМРО.

Красимир Каракачанов напомни, че проекта за бронираната машина, както и за флота тогава са били гласувани в парламента. През юни 2018 г. беше гласуван проектът за инвестиционен разход и в него за нови кораби и нови бронирани машини много ясно е записано, че модернизацията на българската армия ще става с активното участие на българската отбранителна индустрия. Както виждате, при флота това стана – корветите си строят във варненска корабостроителница, обясни той и допълни, че същото е било заложено и в проекта за бронираните машини именно с идеята парите за ремонт и модернизация да остават в българската икономика.

Най-важното при модернизацията или купуването на нова военна техника е поддръжката. Когато тези бронирани машини и кораби се построят в България, означава че ги има специалистите, които са я построили, и съответно ще могат да я ремонтират. А когато се купи готова машина, през няколко години трябва да я пращаш за ремонт и да плащаш на чужди фирми. По-евтино излиза да бъдат построени в България и е по-евтина поддръжката, категоричен е бившият военен министър.

Сега научаваме, че има идея за придобиване на „Страйкър“ – но това е стар модел, който не отговаря на изискванията на нашие пътни войски. Тези, които са решили да се наведат и да се подмажат на посолствоТО, нека прочетат техническите задания на командването на сухопътни войски, заяви той.

Гласуваният от парламента през 2018 г. инвестиционен разход е 1,228 млрд. лв. без ДДС. От предварителните оферти, които получихме, останаха две – на финландската „Патрия“ и фирмата „Дженерал Дайнамикс“, която произвежда същите тези „Страйкъри“. И офертата на „Дженерал Дайнамикс“ беше на цена 1,5 млрд. лева – за по-модерни, чисто нови машини, които щяха да се правят в България. Това е почти два пъти по-малко от исканите сега 1,5 млрд. долара и то за модификация, която е спряна от производство преди две години, възмути се Каракачанов.

Според него интересен е и въпросът как така уговарят да платят на Щатите 1,5 млрд. долара, като парламентът е гласувал 1,228 млрд. лв.

Още теми, които коментира почетният председател на ВМРО:

  • Случаят „Весела Чернева“: държавната измяна на харвардската камарила остава ненаказана, дори когато е потвърдена от ДАНС. Но не е далеч времето, когато предателите ще застанат пред съда. За национално предателство давност няма.
  • Осмата среща на „Три морета“ в Букурещ: Гърция се присъединява към инициативата, Молдова чака на опашка, Румъния търси повод да въвлече НАТО във войната срещу Русия.

Видео >>>

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари