Начало Блог Каракачанов: На България не ѝ трябва безгръбначен президент

Каракачанов: На България не ѝ трябва безгръбначен президент

България не се продава, каза съпредседателят на Патриотичния фронт и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов пред БНТ по повод думите на руския журналист и депутат Пьотр Толстой. 

Без значение дали си руски политик, американски политик или френски посланик, всеки един, който с подобни нелепи изказвания засегне достойнството на България, трябва да се реагира. Ние сме благодарни на Русия, че ни освободи от турското робство и именно тази свобода трябва да защитаваме, заяви Каракачанов.

Твърда, дипломатична и ясно показваща интересите на България – такава трябва да бъде реакцията ни. Няма как една велика сила да се опитва да налага своите интереси. Няма голяма държава, която да ляга и става с нашите проблеми. Няма вечни приятели – има вечни интереси, каза още лидерът на ВМРО.

Той допълни, че великите сили са същите, но днешните български политици са други, а не като тези след Освобождението.

Той даде пример натиск отвън за енергийните проекти на България – и затварянето на 3-и и 4-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ и нереализирането на АЕЦ „Белене“. Същото беше и с „Южен поток“.

Вината не е във външните сили, които ни натискат, вината е в българските политици, които се поддават, каза още кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

За да бъде фактор в световната политика, страната ни първо трябва да е фактор в своя регион. По отношение на Македония Красимир Каракачанов посочи, че България няма последователна политика спрямо младата държава. А като цяло държава ни няма политика за защита правата на сънародниците ни зад граница.

Съвсем различен и сериозен е проблемът по отношение на съседна Турция. Хегемонистичната ѝ политика – доктрината на неосманизма, която се опитва да налага на Балканите, е заплаха за нас, заяви лидерът на ВМРО.

Попитан за предстоящата битка за „Дондуков 2“, Каракачанов заяви, че основният конкурент за президентските избори още не се е появил – това определено е кандидатът на ГЕРБ, който и да е той. Все пак партията на Борисов е най-голямата, посочи Красимир Каракачанов.

Българските институции трябва да служат на българите и да се съобразяват на първо място с националните интереси.

Циганският въпрос, битовата престъпност – въпрос, по който говорим вече 10 години. Преди три години, когато заговорихме, че мигрантският въпрос е опасност за нас, ни обвиняваха, сега говорят като нас, допълни той.

Безгръбначни президенти на нас не ни трябват – това ще са сериозните ни опоненти, каза в заключение Красимир Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова награди победители в крос „Диана“ в Ямбол

Мария Цветкова - народен представител от ВМРО, беше гост на най-старото атлетическо състезание в България. Тя награди с лични финансови средства първите...

ВМРО с нова структура в Струпец

Разраства се Организацията във Врачанско На 23 октомври в село Струпец, община Роман, беше учредена поредната нова структура на...

Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

Коментари