Начало Блог Каракачанов: Не търся евтини политически дивиденти, а решения

Каракачанов: Не търся евтини политически дивиденти, а решения

Няма да търся евтини политически дивиденти, а ще предлагам решения на проблемите, казва Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, заместник-председател на 43-ото НС от ПФ, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Канал 3“ и „Радио К2“. Той изрази позиции по следните теми:

Как ще се развият нещата, ако се наложи на балотаж на президентските избори да се конкурират с ГЕРБ?

„Най-големият въпрос пред Вашата кандидатура е дали ще се явите на балотаж с кандидата на ГЕРБ и това няма ли да бъде в известен смисъл някакъв нон-сенс?”, попита в началото на разговора водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че като гледа притесненията в ръководството на БСП, това е най-вероятният вариант. Попитан как ще се случат нещата, ако се наложи да се конкурира с ГЕРБ, лидерът на ВМРО отговори, че в края на краищата в политиката и в живота всичко е конкуренция и го възприема не като някаква игра, а именно като конкуренция. В тази конкуренция всеки излага своите идеи и българският народ решава. Красимир Каракачанов обясни, че с ГЕРБ са се конкурирали много пъти, за последно това се е случило на местните избори, имало е на места балотажи с кандидатите на ГЕРБ и не е имало никакви проблеми.

„Коя е най-силната теза във Вашата позиция?”, продължи с въпросите си водещата, Красимир Каракачанов отговори: „Най-важният приоритет е да запазим България! Защото всички останали приказки, тези спорове за ляво-дясно, русофили-русофоби са абсолютно измислени с цел да разделят обществото и партиите да си оградят едни кошарки от избиратели, за да ги ползват!”. Лидерът на ВМРО подчерта, че винаги се е стремял да извежда тези и въпроси, които засягат общия национален интерес, а не интереси на леви, десни, монархисти, републиканци и т.н. Той отново подчерта, че основният въпрос е ще я има ли държавата България.

Демографската криза

Красимир Каракачанов заяви, че пред страната ни не стои само въпросът за нелегалната миграция. Друг много важен проблем е демографският. Лидерът на ВМРО продължи, че българският етнос е най-бързо топящият се в Европа, всяка година населението на страната ни намалява с около 40 000 души. Това се дължи на голямата емиграция, ниската раждаемост и високата смъртност. „Глупавата социална политика на всички български правителства през последните 25-26 години води до това, че България се циганизира, това е факт!”, категоричен беше Каракачанов.

„Аз като човек и гражданин споделям Вашата позиция и мисля, че не съм само аз. Нашата небрежна социална дейност води до една неконтролирана популация, която създава такива проблеми. Но въпросът е с какви лостове? Имаме ли първо финансови разчети и възможности? Имаме ли човешки фактор, който може да овладее тези процеси?”, постави своите въпроси водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че финансовият проблем е напълно преодолим. Той обясни, че през 1990 г., при 9 милиона население и над 100 000 души армия, около 150 000 души са получавали средства от социалните фондове за инвалидност. В момента при 7 милиона население на България, около 40 000 армия и неработеща икономика, около 960 000 души получават средства за някаква форма на инвалидност. „Не са една и две медиите, които показваха прави и здрави цигани, които се водят болни от страшни сърдечни заболявания и вземат пари за инвалидност. Отидете в различни райони на страната, ще видите в едно циганско гето децата са болни от епилепсия, в друго са болни от някакви други заболявания. Това са пари, които се изсмукват от социалните фондове, ето ги парите!”, категоричен беше Каракачанов.

„Имаме ли хора, които да овладеят, да организират тези процеси?”, продължи да пита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че тук се крие големият проблем. Това е така, защото младите и активни хора напускат страната и голямата задача пред българското правителство е да даде възможност на младите хора да се реализират в България. На първо място това трябва да става чрез добро образование. Лидерът на ВМРО попита нормално ли е в държавата като България със 7 милиона население да има 54 висши учебни заведения. Според него това е абсурд, а много от тези университети са просто едни печатници за дипломи, от които излизат хора без необходимата подготовка. Каракачанов продължи, че с делегираните бюджети се стимулира неграмотността в България.

Мигрантската криза

„Искам да Ви попитам и за най-важната тема, на фона на останалите теми, свързани с политическото равновесие по отношение на ЕС, Русия, Турция, газовите доставки и т.н. Но най-важната тема е миграционният поток, който може да ни залее като се скъса крехкият бент на турската граница и ние да трябва да ги приемем по силата на Дъблинското споразумение. Каква трябва да бъде българската позиция? В състояние ли сме ние да успеем да я наложим?”, попита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че тук е ролята на държавния глава, защото неговите основни прерогативи са в сферата на сигурността и външната политика. Той обясни, че когато министър-председателят се е опитал да направи совалката между Турция и Германия и от думите му ясно е проличало, че е притеснен от това, че е възможно от Турция да тръгнат огромни групи бежанци, самият Каракачанов е изпратил предложение до държавния глава да свика КСНС. „Президенът обаче просто реши да емигрира, замина за Бразилия!”, заяви лидерът на ВМРО. На забележката на водещата, че отговорът на Плевнелиев е бил, че вече са били свикани два КСНС, Каракачанов отговори, че това не може да бъде аргумент, защото ситуацията се мени всеки ден.

Красимир Каракачанов изрази мнение, че не става дума за бежанци, които бягат от война, този термин ни се налага от бюрократите в Брюксел, които ни съветват да бъдем политически коректни. Той обясни, че за последния един месец нелегалните мигранти, които са влезли в страната ни, са били предимно от Афганистан и други държави, в които няма военни конфликти. Сирийците са едва около 30%. Лидерът на ВМРО заяви, че по време на кризата през миналата година на границите на Гърция, Македония, Сърбия и Унгария сме станали свидетели на това, че мигрантите всъщност са здрави млади мъже, много добре оборудвани с телефони и джипиеси. Каракачанов добави, че смята, че ако в една страна има война, всеки здрав и прав мъж трябва да защитават страната си.

„В понеделник идва Орбан, представителят на най-радикалното отношение към бежанците и стълб на Вишеградската четворка. Какво трябва да очакваме от това посещение и Вие лично ще намерите ли начин да заявите своята позиция в подкрепа на позицията на Борисов и тази на България?”, попита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че според него позицията на Унгария и Вишеградската четворка е изключително точна, нещо, което ние не сме имали куража да направим през последните три години. Той обясни, че на 2-ри октомври в Унгария има референдум, а въпросът е желаят ли гражданите страната им да приема нелегални имигранти. На въпроса на водещата не сме ли изтървали момента да застанем и ние на една по-радикална позиция, Каракачанов отговори, че според него сме се забавили. Все още обаче не е късно, предстоят форуми, на който страната ни трябва да заяви много ясна и категорична позиция.

Каракачанов заяви, че ако не получим достатъчно подкрепа в жива сила и техника в помощ на охраната на българската граница, трябва да замразим изпълнението на Дъблинското споразумение. „Представете си обаче реакцията на Европа. Вярно, че Туск, Юнкер, Меркел, Орбан изразиха подкрепа на нашата позиция, но това е само на думи засега!”, отбеляза водещата Илиана Беновска. Каракачанов отговори: „Простичко и ясно, просто казваме, че няма да приемаме. На нашите аерогари няма да кацат самолети с подобни хора, как ще ни ги пратят, по Дунава с кораби?”. На въпроса дали е говорил с Борисов по този въпрос, Каракачанов отговори, че са го коментирали и продължи, че предпочита вместо да критикува да се обади по телефона, да направят среща, имат нормален диалог помежду си и не е нужно да се бие тъпана по медиите. Каракачанов обясни, че Борисов се вслушва в предложенията на ПФ и припомни, че именно ПФ е настоявал в програмата на правителството да влезе охраната на границата. ПФ ясно е поставил въпроса, че или ще се строи стена по границата с Турция, или оттегля подкрепата си за кабинета.

„Разговаряли ли сте с министър-председателя за възможност за париране на Дъблинското споразумение?”, настоя да получи отговор водещата, Каракачанов отговори, че са разговаряли по този въпрос. Той добави, че самият Борисов е имал подобна позиция преди десетина дни и всеки разумен човек трябва да мисли в тази посока. Заместник-председателят на парламента подчерта, че изобщо не подценява дипломатическата совалка, която премиерът ни е предприел, според лидера на ВМРО Борисов наистина се е опитал да посредничи. Друг е въпросът, че Германия има една политика, Турция има друга и този опит засега не дава резултат.

Каракачанов изрази мнение, че страната ни не трябва да плаща сметките на няколко европейски държави, защото не ние сме предизвикали Арабската пролет и не ние сме докарали ислямския фундаментализъм там. Не ние сме поканили тези хора да дойдат в Европа. Водещата отново попита събеседника си дали е наясно какви санкции ще получим, ако обявим, че денонсираме изпълнението на Дъблинското споразумение. Каракачанов отговори, че ако го направим, това ще предизвика подобна лавина и в други европейски държави. „Но достатъчно силни ли сме, за да тропнем по масата?”, продължи с въпросите си водещата, лидерът на ВМРО отговори, че сме достатъчно равноправни и не трябва самите ние да живеем с чувството, че някой друг трябва да ни решава съдбата. На въпроса равноправни ли сме, когато получаваме 6 милиона за охрана, а Гърция над 70 милиона, Каракачанов отговори, че по статут сме равноправни и не трябва да оставаме някой друг да ни разиграва.

„В кампанията Вие ще обвинявате ли Борисов, че не си е използвал достатъчно добре правата в ЕС да извоюва по-добра позиция за България?”, попита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че би спечелил, ако критикува, защото българинът е настроен опозиционно. Той продължи, че предпочита да дава решения и да търси партньори, а не да черпи евтини политически дивиденти. „Истината е, че без политическо съгласие в България – ГЕРБ, БСП, ПФ, Атака, нормалните партии в България, ако те нямат общо съгласие за обща политика и тази тема за нелегалната имиграция си я развяват само по избори, естествено, че няма да решим проблема!”, категоричен беше Каракачанов. Той добави, че когато от ПФ са настоятелни, нещата се случват.

„Да разбирам ли, че вашата предизборна кампания ще стъпи на това – партии, обединете се около важните национални проблеми на България и не търсете евтина слава на фона на тежката бежанска криза?”, попита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че това винаги е било неговата теза. Той беше категоричен, че партиите има смисъл да съществуват само ако в тежки моменти обединяват усилията си в полза на България. Той беше категоричен, че практиката да се търсят лесни политически дивиденти и да се уязвява държавата трябва да се прекрати. Лидерът на ВМРО обясни, че подобен добър пример са дали държавите от Източна Европа, например Полша, където още от 80-те години има мощно опозиционно движение, но в момента са седнали и са се разбрали.

„В политиката трябва да се дават решения, а не да се търсят евтини политически дивиденти! Но да довърша за бежанците, второто нещо, което трябва да заяви България, че ще пратим армията на границата, тъй като в момента контингентът е незадоволителен, българските силови структури, МВР и МО ще им бъде разпоредено, включително с използването на сила, да не допускат нахлуване на големи маси нелегални мигранти в България!”, завърши Красимир Каракачанов разговора си с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Канал 3“ и „Радио К2“.

Последни Новини

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir