Начало Блог Каракачанов: Откъде-накъде България ще връща 45 000 нелегални имигранти?!

Каракачанов: Откъде-накъде България ще връща 45 000 нелегални имигранти?!

Ако мигрантите бъдат върнати в Гърция, те отново ще тръгнат към Европа, категоричен е вицепремиерът

Откъде-накъде България ще връща 45 000 нелегални имигранти?! Нито предишното, нито сегашното българско правителство са канили нелегалните имигранти да идват в Европа. България понесе огромни загуби. Все още командироваме полицаи на границата, за да помагат на „Гранична полиция”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по НОВА вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Политиката на Германия и няколко други държави в Европа, които безотговорно канят нелегални имигранти, ще доведе до проблем. И аз много се радвам, че благодарение на „Обединените патриоти” правителството зае много ясна и категорична позиция. Нещо, което ние повтаряме от 5 години – да не се допуска влизането на нелегални имигранти през българската граница и по никакъв начин да не се допуска връщане на нелегални имигранти в страната ни, обясни още Каракачанов.

И припомни за първата вълна от мигранти и бежанци, които пресякоха границата на България по пътя им за Западна Европа.

Тези хора преди 4-5 години не тръгнаха от Близкия Изток, Афганистан или от Африка, за да дойдат в България. Те дойдоха, поканени от Ангела Меркел и други либерални европейски политици, които казаха, че Европа е отворена за тях. България за тях беше само един транзитен коридор, каза още Красимир Каракачанов.

Министърът на отбраната предсказа събития, които биха се случили съвсем скоро: 

Ако бъдат върнати от Германия или други европейски държави, стотина хиляди такива имигранти в Гърция, те след време ще искат отново да бягат. Тази вълна от хора, която те искат да върнат от Европа в Гърция, отново ще тръгне към Европа. Какъв е смисълът на подобни безумия? И за каква солидарност говорим?

Лидерът на ВМРО зае категорична позиция: 

Нека да помислим и да кажем на хората кой е българският интерес, а той е подобни хора да не бъдат допускани да се връщат в България.

Аз мисля че в последните години българската политика започва да се ориентира в правилната посока, каза още Каракачанов и припомни позицията на страната ни относно плана „Макрон”, който засяга всички европейски превозвачи.

Лидерът на ВМРО изтъкна, че Ангел Джамбазки бе първият български евродепутат, който е обърнал внимание, че трябва да се мобилизираме, за да пазим интереса на българските превозвачи.

Той допълни, обаче, че е крайно време да се събудим от дълбокия сън, че ЕС е някаква благотворителна организация. Както и да стане ясно, че двойният стандарт го има. Нека ни е пределно ясно, че като дойде някоя от Брюксел у нас и ни тупне по рамото с усмивка, то той ще се грижи за нашите интереси. Ние трябва да се грижим и защитаваме българските си интереси, категоричен бе той.

По темата за вдигането на акциза за електронните цигари, Каракачанов заяви: 

Когато имаш идеята да вдигаш някакъв акциз, нещо, което би разбунило обществото, най-малкото възникват няколко въпроса – защо се прави сега, какъв би бил ефектът. Не може в петък, половин час преди да си тръгнат народните представители от парламента, да отидеш с два листа и да им кажеш: „Хайде, подписвайте, че бързаме”. Малко уважение е необходимо. В края на краищата ние сме коалиционни партньори. И за да няма турболенции, трябва да има диалог, а този въпрос не беше обсъждан.

Запитан дали Русия и Китай са най-голямата опасност за националната ни сигурност министърът на отбраната отговори така:

Аз поне не съм чул някой от Русия или Китай да финансира радикални религиозни учения. Нито от там да са пристигнали нелегални имигранти.

Българският национален интерес изисква България да води гъвкава и балансирана външна политика на базата на взаимното уважение и равнопоставеност, каза Красимир Каракачанов.

Последни Новини

ВМРО сезира главния прокурор за гавра с химна на Република България

„Изпълнителят“ да понесе отговорност по НК ВМРО – Българско национално движение изпрати днес сигнал до главния прокурор Борис Сарафов...

Искрен Веселинов: Русе трябва да бъде изваден от коловоза на упадъка

Не мога да подмина с лекота фактът, че за последните десет години Русе намаля с 25 хиляди души. Градът беше малката Виена,...

ВМРО изисква въвеждането на политика за „нулева миграция“!

Мигрантският натиск се е увеличил с 50% спрямо миналата година, а очевидно трябва да се направи много по охраната на българската граница,...

Красимир Богданов откри кампанията си с молебен и обеща повече подкрепа за крайните квартали на Враца

МК ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ) откри предизборната си кампания за местните избори в община Враца в храм ,, Св....

ВМРО – В. Търново откри кампанията и представи листата си от 24 „местни, свестни и известни“

ВМРО - БНД във Велико Търново откри предизборната си кампания, като представи листа с 24 имена за общински съветници и кандидати за...

Красимир Каракачанов: Кандидатът за кмет на Балчик от ВМРО-БНД Атанас Атанасов ще е на балотаж

ВМРО Балчик си поставя като първа задача след изборите премахване на Платена зона „ВМРО – Българско национално движение“ откри...

Контрера към ЦИК: Български гражданин ли е лицето Зографски от листата за СОС на ПП-ДБ (Спаси София)?

Той е син на антибългарски политик от РС Македония Карлос Контрера внесе сигнал в Централната избирателна комисия с искане...

Коментари