Начало Блог Каракачанов: Откъде-накъде България ще връща 45 000 нелегални имигранти?!

Каракачанов: Откъде-накъде България ще връща 45 000 нелегални имигранти?!

Ако мигрантите бъдат върнати в Гърция, те отново ще тръгнат към Европа, категоричен е вицепремиерът

Откъде-накъде България ще връща 45 000 нелегални имигранти?! Нито предишното, нито сегашното българско правителство са канили нелегалните имигранти да идват в Европа. България понесе огромни загуби. Все още командироваме полицаи на границата, за да помагат на „Гранична полиция”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по НОВА вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Политиката на Германия и няколко други държави в Европа, които безотговорно канят нелегални имигранти, ще доведе до проблем. И аз много се радвам, че благодарение на „Обединените патриоти” правителството зае много ясна и категорична позиция. Нещо, което ние повтаряме от 5 години – да не се допуска влизането на нелегални имигранти през българската граница и по никакъв начин да не се допуска връщане на нелегални имигранти в страната ни, обясни още Каракачанов.

И припомни за първата вълна от мигранти и бежанци, които пресякоха границата на България по пътя им за Западна Европа.

Тези хора преди 4-5 години не тръгнаха от Близкия Изток, Афганистан или от Африка, за да дойдат в България. Те дойдоха, поканени от Ангела Меркел и други либерални европейски политици, които казаха, че Европа е отворена за тях. България за тях беше само един транзитен коридор, каза още Красимир Каракачанов.

Министърът на отбраната предсказа събития, които биха се случили съвсем скоро: 

Ако бъдат върнати от Германия или други европейски държави, стотина хиляди такива имигранти в Гърция, те след време ще искат отново да бягат. Тази вълна от хора, която те искат да върнат от Европа в Гърция, отново ще тръгне към Европа. Какъв е смисълът на подобни безумия? И за каква солидарност говорим?

Лидерът на ВМРО зае категорична позиция: 

Нека да помислим и да кажем на хората кой е българският интерес, а той е подобни хора да не бъдат допускани да се връщат в България.

Аз мисля че в последните години българската политика започва да се ориентира в правилната посока, каза още Каракачанов и припомни позицията на страната ни относно плана „Макрон”, който засяга всички европейски превозвачи.

Лидерът на ВМРО изтъкна, че Ангел Джамбазки бе първият български евродепутат, който е обърнал внимание, че трябва да се мобилизираме, за да пазим интереса на българските превозвачи.

Той допълни, обаче, че е крайно време да се събудим от дълбокия сън, че ЕС е някаква благотворителна организация. Както и да стане ясно, че двойният стандарт го има. Нека ни е пределно ясно, че като дойде някоя от Брюксел у нас и ни тупне по рамото с усмивка, то той ще се грижи за нашите интереси. Ние трябва да се грижим и защитаваме българските си интереси, категоричен бе той.

По темата за вдигането на акциза за електронните цигари, Каракачанов заяви: 

Когато имаш идеята да вдигаш някакъв акциз, нещо, което би разбунило обществото, най-малкото възникват няколко въпроса – защо се прави сега, какъв би бил ефектът. Не може в петък, половин час преди да си тръгнат народните представители от парламента, да отидеш с два листа и да им кажеш: „Хайде, подписвайте, че бързаме”. Малко уважение е необходимо. В края на краищата ние сме коалиционни партньори. И за да няма турболенции, трябва да има диалог, а този въпрос не беше обсъждан.

Запитан дали Русия и Китай са най-голямата опасност за националната ни сигурност министърът на отбраната отговори така:

Аз поне не съм чул някой от Русия или Китай да финансира радикални религиозни учения. Нито от там да са пристигнали нелегални имигранти.

Българският национален интерес изисква България да води гъвкава и балансирана външна политика на базата на взаимното уважение и равнопоставеност, каза Красимир Каракачанов.

Последни Новини

Ангел Джамбазки към лидерите на политическите партии и ЦИК: Докажете, че сте национално отговорни и спрете манипулациите на изборния процес в Турция

В нарочно писмо до политическите партии, които имат представители в ЦИК, българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки...

ВМРО е онази политическа сила, която единствено и винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност

А без духовност, няма да я има България! С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ беше...

Юлиан Ангелов: ВМРО е за безплатни учебници в средното образование

ВМРО е за изцяло безплатни учебници в средното образование, заяви в „Предизборно кафене“ на Национална телевизия БГ+ главният секретар на ВМРО Юлиан...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България Работодателят да не плаща осигуровки...

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

На изборите в неделя трябва да се гласува за България и за българите, срещу монополите. Това призова Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО...

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир, в който се пази най-старият текст, изписан на кирилица

В тези размирни времена е нужно да си припомним кои сме и какво сме дали на Европа и света. Без родова памет,...

Младежи от ВМРО – Русе благодариха на инициаторките на първия протест за чист въздух в града преди 35 години

Областната и общинската структура на ВМРО - Русе оказа уважение на русенките, проявили смелост преди 35 години първи да надигнат глас срещу...

Коментари