Начало Българите по света Каракачанов покани Груевски на откриването на паметника на цар Самуил

Каракачанов покани Груевски на откриването на паметника на цар Самуил

Покана до македонския министър-председател Никола Груевски да присъства на откриването на паметника на цар Самуил отправи лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов.

 Тържественото откриване на монумента ще се състои на 8 юни 2015 г. от 12.00 часа пред църквата „Света София“ в българската столицата.

В писмото до Груевски Каракачанов напомня, че всички доклади на Европейския парламент от последните години за напредъка на Македония призовават за общи чествания със съседите.

Той заявява, че именно този подход е гаранция за бързото присъединяване на Република Македония към европейските и северно-атлантически структури и посочва, че тази цел се споделя и подкрепя от България.

За мен, като председател на партия, която носи същото име като Вашата, и се идентифицира с великаните на ВМРО като Гоце Делчев, Даме Груев, д-р Христо Татарчев, Тодор Александров и Иван Михайлов, тази цел е още по-важна и по-необходима, пише още Каракачанов.

Красимир Каракачанов смята, че цар Самуил е една от многото общи за България и Македония личности, които свързват отблизо двете държави и  гражданите им.

Текст на поканата:

До

Министър-председателя на

Република Македония и

Председател на ВМРО-ДПМНЕ

Г-н Никола Груевски

Уважаеми Господин Груевски,

В качеството ми на председател на ВМРО и на заместник-председател Народното събрание на Република България  бих искал да Ви поканя на тържественото откриване на паметника на Цар Самуил, което ще се състои на 8 юни 2015 г., от 12.00 часа пред църквата „Света София“ в българската столицата.

Всички доклади на Европейския парламент от последните години за напредъка на Македония Ви призовават за общи чествания със съседите на общи и споделени исторически личности и събития. Именно този подход е гаранция за бързото присъединяване на Република Македония към европейските и северо-атлантически структури, цел която споделяме и подкрепяме всички в България.

За мен, като председател на партия, която носи същото име като Вашата, и се идентифицира с великаните на ВМРО като Гоце Делчев, Даме Груем, д-р Христо Татарчев, Тодор Александров и Иван Михайлов тази цел е още по-важна и по-необходима.

Цар Самуил също е една от тези многобройни личности в нашата обща история, която свързва отблизо нашите две държави и хората от двете страни на границата.

Вашето присъствие на откриването на паметника би било знак освен към българското и македонско общества, така и към европейската и международна общност за общ прочит на историята и единение в името на единното ни европейско бъдеще.

С уважение,

Красимир Каракачанов

Председател на ВМРО

Заместник-председател на НС

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Михов: Отбраната на България е приоритет и задача на всяко правителство

Отбраната на България е национален приоритет и задача на всяко правителство. Отбраната на България се модернизира! Факт е, че...

Борис Вангелов: Кирилицата е съставена на територията на Царство България

Кирилицата е българска азбука, категорични са от ВМРО Миналата седмица учени и политици обсъдиха предложението на „Обединените патриоти“ за...

ВМРО скочи срещу строеж в Пловдив, оттеглиха предложението

Строеж на временен паркинг на „Пещерско шосе“ бе поводът ВМРО - Пловдив остро се противопостави на предложението. То е за отдаването под...

Сандански е кандидат за Европейски град на спорта 2021

Кметът на Община Сандански Атанас Стоянов представи на онлайн заседание кандидатурата на град Сандански за Европейски град на спорта 2021.

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Коментари