Начало Блог Каракачанов: Поне 1 месец ще е нужен на фирмите да си стъпят...

Каракачанов: Поне 1 месец ще е нужен на фирмите да си стъпят на краката

Ако банките ги притиснат, ще ги фалират и унищожат, смята вицепремиерът

Трябва да мислим за живота в държавата и след мерките. А когато те бъдат отменени, на фирмите ще им е нужно поне 1 месец, за да си стъпят на краката.

Такова мнение изрази вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Плюс-минус” по НОВА.

Това, което се случи в Европа заради коронавируса, показа много несъвършенства на сегашната икономика – при най-малкото сътресение нещата се разклащат, коментира Каракачанов.

По думите му държавата трябва да направи всичко възможно за това хората да задържат доходите си, за да могат и след кризата да се възстановят бързо. Това е добре и за икономиката, и за бюджета, смята вицепремиерът.

Основният ресурс на България това е земята. А ние в момента я използваме по най-примитивния начин – едни субсидии на едни хора, които са огромни арендатори, които нямат интерес да развиват друго освен пшеница, царевица, слънчоглед. Това са неща, които се определят като цени от борсата, каза Каракачанов, като уточни, че става въпрос за не повече от 300 големи арендатори. 

Земята на България, още през 40-те години е изчислено, може да храни 32 млн. души население. А ние внасяме какво ли не, коментира вицепремиерът.

Сред предложенията на ВМРО за справяне с кризата са и незабавното изплащане от страна на държавата на всички задължения към фирми и граждани, отлагане на плащането на кредити от юридически и физически лица, засегнати от извънредните мерки, до края на извънредното положение плюс 1 месец,  както и отлагане на плащането на данъци до края на извънредното положение плюс 1 месец.

Когато свърши извънредното положение, поне 1 месец ще е нужeн на фирмите, особено на по-малките, за да си стъпят на краката и да възстановят дейността си до такава степен, че да могат да си плащат задълженията. Ако банките ги притиснат, ще ги фалират и унищожат. И ще напълним Германия с нова работна ръка, коментира Каракачанов.

Каракачанов оцени мерките, предприети от правителството, като добри, но уточни, че Патриотите предлагат малко по-гъвкав подход.

Що се отнася до ролята на армията по време на извънредната ситуация Каракачанов уточни, че военните могат да подпомагат структурите на МВР в чисто охранителната им дейност.

Веднага можем да изпратим 400 човека за охрана на границата, като по този начин да освободим ресурс на МВР, които в момента вършат тази охранителна дейност. Тоест вместо 400 полицаи по границата, могат военни да отидат, а полицаите да охраняват населените места. Например да вземем посолствата. 100 човека жандармеристи охраняват посолствата. Тази охранителна функция може да я поеме армията, а тези 100 души жандармеристи да ги пратим в гетата, където купонът не спира, каза Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова награди победители в крос „Диана“ в Ямбол

Мария Цветкова - народен представител от ВМРО, беше гост на най-старото атлетическо състезание в България. Тя награди с лични финансови средства първите...

ВМРО с нова структура в Струпец

Разраства се Организацията във Врачанско На 23 октомври в село Струпец, община Роман, беше учредена поредната нова структура на...

Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

Коментари