Начало Блог Каракачанов: Поне 1 месец ще е нужен на фирмите да си стъпят...

Каракачанов: Поне 1 месец ще е нужен на фирмите да си стъпят на краката

Ако банките ги притиснат, ще ги фалират и унищожат, смята вицепремиерът

Трябва да мислим за живота в държавата и след мерките. А когато те бъдат отменени, на фирмите ще им е нужно поне 1 месец, за да си стъпят на краката.

Такова мнение изрази вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Плюс-минус” по НОВА.

Това, което се случи в Европа заради коронавируса, показа много несъвършенства на сегашната икономика – при най-малкото сътресение нещата се разклащат, коментира Каракачанов.

По думите му държавата трябва да направи всичко възможно за това хората да задържат доходите си, за да могат и след кризата да се възстановят бързо. Това е добре и за икономиката, и за бюджета, смята вицепремиерът.

Основният ресурс на България това е земята. А ние в момента я използваме по най-примитивния начин – едни субсидии на едни хора, които са огромни арендатори, които нямат интерес да развиват друго освен пшеница, царевица, слънчоглед. Това са неща, които се определят като цени от борсата, каза Каракачанов, като уточни, че става въпрос за не повече от 300 големи арендатори. 

Земята на България, още през 40-те години е изчислено, може да храни 32 млн. души население. А ние внасяме какво ли не, коментира вицепремиерът.

Сред предложенията на ВМРО за справяне с кризата са и незабавното изплащане от страна на държавата на всички задължения към фирми и граждани, отлагане на плащането на кредити от юридически и физически лица, засегнати от извънредните мерки, до края на извънредното положение плюс 1 месец,  както и отлагане на плащането на данъци до края на извънредното положение плюс 1 месец.

Когато свърши извънредното положение, поне 1 месец ще е нужeн на фирмите, особено на по-малките, за да си стъпят на краката и да възстановят дейността си до такава степен, че да могат да си плащат задълженията. Ако банките ги притиснат, ще ги фалират и унищожат. И ще напълним Германия с нова работна ръка, коментира Каракачанов.

Каракачанов оцени мерките, предприети от правителството, като добри, но уточни, че Патриотите предлагат малко по-гъвкав подход.

Що се отнася до ролята на армията по време на извънредната ситуация Каракачанов уточни, че военните могат да подпомагат структурите на МВР в чисто охранителната им дейност.

Веднага можем да изпратим 400 човека за охрана на границата, като по този начин да освободим ресурс на МВР, които в момента вършат тази охранителна дейност. Тоест вместо 400 полицаи по границата, могат военни да отидат, а полицаите да охраняват населените места. Например да вземем посолствата. 100 човека жандармеристи охраняват посолствата. Тази охранителна функция може да я поеме армията, а тези 100 души жандармеристи да ги пратим в гетата, където купонът не спира, каза Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Победа за българщината! НС обяви официално, че кирилицата е българска азбука

ДПС и БСП отново показаха, че са антибългарски партии, като отказаха да подкрепят исторически и духовно обоснованата истина, че тази писменост е...

ВМРО – Димитровград дари пакети с продукти на пенсионери

Акцията на войводите е по повод Международния ден на възрастните хора По повод днешния празник – 1 октомври, Международен...

Искрен Веселинов: Сегашната Конституция е направена от БКП, за да увековечи нейното влияние

ВМРО от 2013 г. изповядва тезата, че трябва да има сериозна конституционна промяна и тя трябва  да мине през Велико народно събрание....

6 октомври (вторник), 19.00 ч., София – „Премълчаното за Стоян Мълчанков“

На 6 октомври (вторник) от 19.00 ч. в Централния военен клуб - София ще се състои представяне на книгата и документалния филм...

Красимир Каракачанов: При модернизация на техниката на армията основна наша цел е да включим български фирми

От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна техника „Хемус“ извоюва авторитет и на всяко следващо издание присъстват все повече...

Стоян Божинов и Иван Стоянов с подаръци за спортен клуб по самбо

Като организация ВМРО винаги е подкрепяла спортните клубове в страната. Спортът възпитава и изгражда дисциплина в младите. Ето защо...

Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Д-р Калин Поповски с поздравление по повод Международния ден на възрастните хора Уважението към възрастния човек е мерило за...

Коментари