Начало Местни избори Каракачанов посети Казанлък, за да даде рамо на Чавдар и Радион

Каракачанов посети Казанлък, за да даде рамо на Чавдар и Радион

Лидерът на ВМРО бе категоричен, че само Патриотите могат да бъдат алтернатива на безродната партокрация

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пристигна в Града на розите в събота, за да подкрепи кандидатите на местната коалиция „Патриотите: ВМРО – Нова алтернатива“ за Местни избори 2015. Водачът на листата – Чавдар Ангелов, е местният председател на ВМРО. Той е доказан професионалист, който до месец трябва да защити докторската си дисертация върху близката история на България.

По време на предишния си мандат като общински съветник и като председател на Комисията по култура Ангелов доказа, че може да работи с хъс и мъдрост за решаването на важните проблеми за Казанлъшка община. Понастоящем, като директор на Националния парк-музей „Шипка – Бузлуджа“, той е амбициран да изведе ролята на патриотичното възпитание и националноотговорното действие като свои приоритети.

Колко са жителите на казанлъшка община, които имат биография и професионален опит и връзки като Радион Попов, риторично запита Каракачанов по време на спонтанна среща с казанлъшки граждани в центъра на града.

Дипломатът и военен разузнавач, познавачът на Арабския свят Попов може да бъде изключително полезен за Казанлък и Долината, ако бъде избран за кмет на общината, подчерта Красимир Каракачанов пред медиите.

Запитан за позицията на партията по случая в Средец, Каракачанов обясни, че ВМРО застава зад граничния полицай, който със своите двама колеги успя да спре и арестува 54-те афганистански здравеняци, които са ги атакували с намерението за саморазправа.

Унизително е българският представител в ООН, който се издържа от нас, българските данъкоплатци, да очерня името на граничарите и на нашата Родина – България, коментира още лидерът на ВМРО.

С наша помощ, в Република Македония тече процес на истинско възраждане на българщината. Активността на няколкото организации на македонски българи като Българския културен клуб – Скопие, сдружение „Хоризонти“ на охридчанина Любчо Куртелов, организацията „Радко“ доказват това пробуждане… Вече близо 100 000 жители на вардарската република имат и български паспорти, като броят на желаещите е много голям. По наше предложение бе направена законова промяна, която улеснява изключително много доказването на български произход от нашите сънародници от българските етнически територии, останали в съседните ни държави. За жалост, тези обнадеждаващи процеси текат не благодарение българската държава, а въпреки нейната пасивност и чиновническа незаинтересованост, каза в заключение Каракачанов.

снимка: Красимир Каракачанов, Радион Попов, Чавдар Ангелов

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари