Начало Блог Каракачанов пред БЛИЦ ТV: България е застрашена да плаща неустойки по придобиването...

Каракачанов пред БЛИЦ ТV: България е застрашена да плаща неустойки по придобиването на първите Ф-16

България е застрашена да плаща неустойки по придобиването на първите бойни самолети от ескадрилата Ф-16 блок 70. За това предупреди пред БЛИЦ Красимир Каракачанов.

По сключения договор с американската страна и фирмата „Локхийд Мартин“ до 2023 година България трябва да е готова с изграждането на инфраструктура за първите самолети, които ще кацнат на летищата в Безмер и Граф Игнатиево.

Не се прави нищо от 9 месеца. Самолетите може да са готови до края на декември 2023 година. Само че без летища и лиценз няма как да стане. Обществените поръчки бяха спрени да се махат едни фирми за сметка на други. Има скок на цените. И парите, които ще получим от НАТО, няма да стигнат. Това ще забави проектите, а това правителство може да не приеме самолетите – предупреждава той, че сметките могат да излязат криви.

Пред БЛИЦ Каракачанов заяви, че страната е застрашена от неустойки затова, че американците ще ни съхраняват самолетите – най накрая ще платим повече за нещо, което беше предварително договорено, поясни бившият военен министър.

По дипломатическата темата за Северна Македония Каракачанов се ужасява, когато се говори за промяна на договореното и смяна на позицията. Той се надява, че президентът Румен Радев ще изпълни поетия си ангажимент към партиите от 44-тото НС и правителството на Бойко Борисов.

Изпадам в ужас като чуя Кирил Петков да говори за Република Северна Македония. Хал хабер си няма какво е това Македонски въпрос. Той си мисли, че като говори за общи европейски ценности и икономически взаимоотношения, ще реши проблема. Глупости на търкалета, заяви Каракачанов.

Според лидера на ВМРО в оставка идеята на Кирил Петков за откриване на авиолиния София – Скопие е обречена и това няма да подобри климатичните условия. Той поясни, че с кола се стига много по-бързо вместо да се чекират хората по летищата. 

Другият ключов проект „Коридор номер 8“ се бистри от времето на Иван Костов, припомни Каракачанов. По неговите думи в Скопие няма желание за инфраструктурния проект и това си личи от изявление на техен министър: „…няма да правим „Коридор номер 8“, защото ще засили българското влияние в Скопие“.

Каракачанов призна, че се е обръщал директно с думите „селски хитрец“ към Зоран Заев, и продължи: „не се дръж като кмет на Струмица, защото това е по-малък град от Петрич“. И сподели, че всичко във взаимоотношенията е било наред, докато не сме подписали за приемането на Северна Македония в НАТО.

Позицията на президента Румен Радев и лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов за Северна Македония е правилна, отбеляза лидерът на ВМРО.

Има външен натиск и ние ще клекнем. Не ни трябва нова позиция, а сегашната да се отстоява националния интерес. Тази позиция е съгласувана и с президента Радев. В момента той е насаден на пачи яйца от неговите министри в служебния кабинет – Кирил Петков и Асен Василев, които са проводници на чужди ментори, натърти той. 

На 12 февруари ВМРО свиква Конгрес за избор на нов изпълнителен комитет, тогава ще стане ясно слиза или остава на политическата сцена Красимир Каракачанов.

Спокойно мога да сляза, защо съм оставил много подготвени момчета зад мен – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Юлиан Ангелов, Александър Сиди, сподели гледайки към бъдещето лидера на ВМРО.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Коментари