Начало Блог Каракачанов: Премиерът ни пробутва „захаросани бонбончета“ за Северна Македония

Каракачанов: Премиерът ни пробутва „захаросани бонбончета“ за Северна Македония

Всички виждаме как настоящият премиер се опитва да ни пробутва „захаросани бонбончета“ за Северна Македония и да ни обяснява как едва ли не има напредък, за да направим компромис. Аз нямам абсолютно никакво съмнение, че той някъде е поел ангажименти, затова постоянно търси повод да ни убеждава, че има някакъв напредък.

Това заяви Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш министър на отбраната пред БНТ.

Според него е смешна тезата на премиера, че едва ли не и руското разузнаване е ангажирано да влияе върху българското общество да не допускаме Македония до започване на преговори за ЕС. Руското влияние в България е много по-силно, отколкото в Северна Македония. България е освободена от Руската империя. Македония – не. Тя остава под турско робство, посочи той.

Сега знам какъв пореден „захаросан бонбон“ ще ни предложат – че от Скопие са се съгласили на общата формулировка, изработена в историческата комисия, по две от историческите личности – Климент Охридски и цар Самуил, обясни почетният председател на ВМРО и допълни, че въпросната формулировка е направена още през февруари 2019 г.

След 1948 г. в тогавашна Титова Югославия самият Тито, разваляйки си отношенията със Сталин и Съветския съюз, провеждаше политика, в която буквално изкореняваше руското, съветското влияние. В Македония това влияние го няма. И това е една голяма лъжа. За съжаление тя се поддържа и от някои наши партньори, предполагам от наивност, не от злонамереност. И едва ли не ако Македония не влезе в ЕС, ще я последва украинския сценарий. Това е несериозно. Защото Македония е член на НАТО. ЕС не дава никаква защита, каза Каракачанов.

И допълни, че нападение на Северна Македония по украински сценарий означава задействане на чл. 5 от Договора за НАТО.

По думите на Каракачанов политиката на Македония още от времето на Титова Югославия е да се налага нова идентичност и да се отрича съществуването на българи.

Северна Македония, не бих казал, че нищо не е направила, по времето на бившия премиер Заев имаше един-два опита в тази посока (за приемане в ЕС), но те не бяха достатъчни, изтъкна Каракачанов.

Според него трябва да спре фалшификацията на българската история, на базата на която се развива и омразата към българите. И е категоричен, че не трябва да правим компромиси с нашите национални интереси.

Каракачанов е на мнение, че България не трябва да оказва военна помощ на Украйна. Военна подкрепа означава да пратим войски. А няма какво да дадем. 25 години българските политици под външен натиск рязаха българското въоръжение. Какъв партньор сме в НАТО, като сме останали без техника, попита бившият министър на отбраната.

За шпионските скандали бившият военен министър призова първо да има разслдеване, а после да хвърляме обвинения към българските служби. 

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари