https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Каракачанов: Премиерът ни пробутва „захаросани бонбончета“ за Северна Македония -
Начало Блог Каракачанов: Премиерът ни пробутва „захаросани бонбончета“ за Северна Македония

Каракачанов: Премиерът ни пробутва „захаросани бонбончета“ за Северна Македония

Всички виждаме как настоящият премиер се опитва да ни пробутва „захаросани бонбончета“ за Северна Македония и да ни обяснява как едва ли не има напредък, за да направим компромис. Аз нямам абсолютно никакво съмнение, че той някъде е поел ангажименти, затова постоянно търси повод да ни убеждава, че има някакъв напредък.

Това заяви Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш министър на отбраната пред БНТ.

Според него е смешна тезата на премиера, че едва ли не и руското разузнаване е ангажирано да влияе върху българското общество да не допускаме Македония до започване на преговори за ЕС. Руското влияние в България е много по-силно, отколкото в Северна Македония. България е освободена от Руската империя. Македония – не. Тя остава под турско робство, посочи той.

Сега знам какъв пореден „захаросан бонбон“ ще ни предложат – че от Скопие са се съгласили на общата формулировка, изработена в историческата комисия, по две от историческите личности – Климент Охридски и цар Самуил, обясни почетният председател на ВМРО и допълни, че въпросната формулировка е направена още през февруари 2019 г.

След 1948 г. в тогавашна Титова Югославия самият Тито, разваляйки си отношенията със Сталин и Съветския съюз, провеждаше политика, в която буквално изкореняваше руското, съветското влияние. В Македония това влияние го няма. И това е една голяма лъжа. За съжаление тя се поддържа и от някои наши партньори, предполагам от наивност, не от злонамереност. И едва ли не ако Македония не влезе в ЕС, ще я последва украинския сценарий. Това е несериозно. Защото Македония е член на НАТО. ЕС не дава никаква защита, каза Каракачанов.

И допълни, че нападение на Северна Македония по украински сценарий означава задействане на чл. 5 от Договора за НАТО.

По думите на Каракачанов политиката на Македония още от времето на Титова Югославия е да се налага нова идентичност и да се отрича съществуването на българи.

Северна Македония, не бих казал, че нищо не е направила, по времето на бившия премиер Заев имаше един-два опита в тази посока (за приемане в ЕС), но те не бяха достатъчни, изтъкна Каракачанов.

Според него трябва да спре фалшификацията на българската история, на базата на която се развива и омразата към българите. И е категоричен, че не трябва да правим компромиси с нашите национални интереси.

Каракачанов е на мнение, че България не трябва да оказва военна помощ на Украйна. Военна подкрепа означава да пратим войски. А няма какво да дадем. 25 години българските политици под външен натиск рязаха българското въоръжение. Какъв партньор сме в НАТО, като сме останали без техника, попита бившият министър на отбраната.

За шпионските скандали бившият военен министър призова първо да има разслдеване, а после да хвърляме обвинения към българските служби. 

Видео >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари