Начало Новини Каракачанов: Приоритетно работим за повишаването на мотивацията и кариерния модел за развитие...

Каракачанов: Приоритетно работим за повишаването на мотивацията и кариерния модел за развитие на хората в отбраната

Необходимо е Българската армия да притежава повече способности и да е в състояние да изпълнява задълженията си по Конституция и съюзническите си задължения. Реализирането на тази визия изисква повече инвестиции в отбраната – приоритизиране, задълбочена модернизация на способностите, прилагане на иновациите, сътрудничество със съюзниците и партньорите и грижа за личния състав, който е посветил живота и кариерата си на отбраната на страната.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на 5 февруари при откриването на годишната конференция на началника на отбраната. Форумът е на тема „Тенденции в развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България“.

Министърът на отбраната подчерта, че една от основните задачи през първата половина на тази година е приключване на Стратегическия преглед на отбраната, който трябва да посочи как да се реализира важната цел към 2032 г. българските Въоръжени сили да имат необходимите оперативно съвместими отбранителни способности, така че те да са в състояние надлежно да изпълняват конституционните си задължения, възложените им мисии и задачи и ангажиментите на държавата в рамките на НАТО и тези в общата политика за сигурност и отбрана в Европейския съюз.

В центъра на усилията ни е повишаването на престижа и привлекателността на военната професия. Приоритетно работим за повишаването на мотивацията и кариерния модел за развитие на хората в отбраната. За да бъдем конкурентни на пазара на труда, за трета поредна година увеличаваме доходите на хората, заети системата на отбраната, каза министър Красимир Каракачанов.

По отношение на провеждания Стратегически преглед на системата за защита на националната сигурност министър Каракачанов подчерта, че  Министерството на отбраната е сред институциите, които до момента са постигнали най-много конкретни резултати.

Министърът на отбраната очерта и основните приоритети през 2020 г. – подготовка и приемането на Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили 2032 г. и основания на нея План за развитие на въоръжените сили 2026 г., повишаването на мотивацията и кариерния модел за развитие на хората в отбраната, реализация на основните модернизационни проекти за Българската армия, както и инвестиции в приоритетни проекти, свързани с придобиване на нови трикоординатни радари, зенитно-ракетни комплекси, системи за командване и управление, способности за кибер отбрана, модернизация на фрегатите клас Е-71 и на танковете Т-72, артилерийските системи, щурмовите хеликоптери и безпилотните летателни апарати.

През двата дни на форума ще бъдат изнесени множество съдоклади и брифинги. Присъстват ръководители на държавни институции и структури, висшият команден състав на Българската армия, генерали и офицери от видовете въоръжени сили, национални представители в командните структури на НАТО, Европейския съюз и структури на силите на НАТО от Балканския регион, директори на дирекции в Щаба на отбраната и Министерството на отбраната, началници и командири на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари