Начало Европейски парламент Каракачанов прогнозира коалиция ГЕРБ – ДПС

Каракачанов прогнозира коалиция ГЕРБ – ДПС

Пожелавам на бъдещите български евродепутати да консолидират позиции по важните за страната приоритети и по националните интереси, а родният парламент да приеме най-сетне национална доктрина, за да не си играем на леви и десни.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в предизборен дебат в ефира на „Радио К2“ на тема „Външни работи. С какво България е важна за ЕС и как ЕС гарантира България, като външна граница на Европа“. Той заема последното почетно място в листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ с номер 28 в интегралната бюлетина.

България няма външна политика. През последните 25 г. не сме формирали нито една своя кауза. Досега нямахме и никаква външна политика към Македония и Сърбия и към останалия свят, посочи Каракачанов, който е и доктор по международни отношения.

От 60-70 г. не България не провежда собствена външна политика – 45 г. я определяше СССР, а последните 25 г. – няколко чужди посланици. Докато държавата ни не си завоюва суверенитета, полагащ ѝ се по Конституция, ние ще продължаваме да сме губещата страна и ще губим и финансово, защото не отстояваме интереса си, анализира ситуацията той.

Каракачанов обяви бежанската криза след ситуацията на Сирия за ярък пример за неотстояването на националния си интерес, припомняйки, че едва половината от дошлите през турската граница са сирийски граждани, а другите са африканци и жители на други страни.

България е външна граница за Европейския съюз. Бяхме залети от нелегални имигранти, но не получихме подкрепа от общността. Реакцията на Европейската комисията доказа, че гледат на нас като на една буферна зона и сме бариера тези хора, които идват от Африка и Азия, да не влизат в Европа, коментира той.

Българската позиция спрямо кризата в Украйна и Русия трябва да е в посока на омиротворяване, а не към задълбочаване на проблемите. Ролята на България трябва да бъде за решаване на проблема с умерени, разумни позиции, които отчитат нашия и европейския интерес, смята Каракачанов.

Той припомни позицията на ВМРО, подкрепена от ББЦ, ЗНС и „Гергьовден“, че България трябва твърдо да се противопостави на членство на Турция в Европейския съюз.

Относно вътрешнополитическа ситуация Каракачанов отбеляза, че отношенията между ГЕРБ и ДПС подсказват за абсолютно възможна коалиция. За пример даде местния вот в Банско, където двете уж противникови партии излязоха с общ кандидат срещу този на ВМРО.

Обикаляйки държавата, забелязвам тази коалиция – съгласуване на общи действия с идеята да бъдат елиминирани кандидатите на други политически формации чрез фалшификация на протоколи, обясни Каракачанов.

25 г. политиците делят българския народ на леви, десни, русофили, русофоби, ДПС си играе и с етническата, и с религиозната карта, и на всичкото отгоре крадат безогледно, обобщи той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари