Начало Европейски парламент Каракачанов прогнозира коалиция ГЕРБ – ДПС

Каракачанов прогнозира коалиция ГЕРБ – ДПС

Пожелавам на бъдещите български евродепутати да консолидират позиции по важните за страната приоритети и по националните интереси, а родният парламент да приеме най-сетне национална доктрина, за да не си играем на леви и десни.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в предизборен дебат в ефира на „Радио К2“ на тема „Външни работи. С какво България е важна за ЕС и как ЕС гарантира България, като външна граница на Европа“. Той заема последното почетно място в листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ с номер 28 в интегралната бюлетина.

България няма външна политика. През последните 25 г. не сме формирали нито една своя кауза. Досега нямахме и никаква външна политика към Македония и Сърбия и към останалия свят, посочи Каракачанов, който е и доктор по международни отношения.

От 60-70 г. не България не провежда собствена външна политика – 45 г. я определяше СССР, а последните 25 г. – няколко чужди посланици. Докато държавата ни не си завоюва суверенитета, полагащ ѝ се по Конституция, ние ще продължаваме да сме губещата страна и ще губим и финансово, защото не отстояваме интереса си, анализира ситуацията той.

Каракачанов обяви бежанската криза след ситуацията на Сирия за ярък пример за неотстояването на националния си интерес, припомняйки, че едва половината от дошлите през турската граница са сирийски граждани, а другите са африканци и жители на други страни.

България е външна граница за Европейския съюз. Бяхме залети от нелегални имигранти, но не получихме подкрепа от общността. Реакцията на Европейската комисията доказа, че гледат на нас като на една буферна зона и сме бариера тези хора, които идват от Африка и Азия, да не влизат в Европа, коментира той.

Българската позиция спрямо кризата в Украйна и Русия трябва да е в посока на омиротворяване, а не към задълбочаване на проблемите. Ролята на България трябва да бъде за решаване на проблема с умерени, разумни позиции, които отчитат нашия и европейския интерес, смята Каракачанов.

Той припомни позицията на ВМРО, подкрепена от ББЦ, ЗНС и „Гергьовден“, че България трябва твърдо да се противопостави на членство на Турция в Европейския съюз.

Относно вътрешнополитическа ситуация Каракачанов отбеляза, че отношенията между ГЕРБ и ДПС подсказват за абсолютно възможна коалиция. За пример даде местния вот в Банско, където двете уж противникови партии излязоха с общ кандидат срещу този на ВМРО.

Обикаляйки държавата, забелязвам тази коалиция – съгласуване на общи действия с идеята да бъдат елиминирани кандидатите на други политически формации чрез фалшификация на протоколи, обясни Каракачанов.

25 г. политиците делят българския народ на леви, десни, русофили, русофоби, ДПС си играе и с етническата, и с религиозната карта, и на всичкото отгоре крадат безогледно, обобщи той.

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари