Начало Блог Каракачанов: Проектокабинетът е хитър ход на ГЕРБ, за да си подготви почвата...

Каракачанов: Проектокабинетът е хитър ход на ГЕРБ, за да си подготви почвата за вот през март

Това е част от стратегия, която трябва да представи партията като една широко отворена формация, посочи бившият военен министър.

Ако се имат предвид декларациите, които правят парламентарно представените партии – шансовете са никакви. На ГЕРБ им е ясно, че този кабинет няма да бъде подкрепен. Това е част от стратегия, която трябва да представи ГЕРБ като една широко отворена формация.

Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA News бившият военен министър и почетен председател на ВМРО Красимир Каракачанов в отговор на въпроса какви са шансовете проектокабинетът „Габровски” да бъде гласуван в НС.

По думите му целта на партията е да покаже, че „са отворени към всички в името на отечеството”. Това всъщност не е така. Това е хитър ход, чиято цел е да се подготви по-добре почвата за едни предстоящи през март избори. Тогава кампанията ще бъде „Ето, ние Ви предложихме хора, които не са ангажирани, експерти – а Вие не ги харесахте”.

Каракачанов посочи, че от лицата, които сме сменили в политиката през последната година и 7-8 месеца – държавата едва не е фалирала. Като чуя за смяна на поколения, за смяна на лица – искам да спрем да бъдем толкова наивни. Крайно време е да разберем, че няма магическа пръчка, с която чудотворец, дори от Канада, да ни реши проблемите. Проблемите на народа могат да бъдат решени, само ако самият той разчита на собствените си сили, има достойнство и избира разумни политици.

Според Каракачанов ГЕРБ могат да бъдат критикувани за много неща, но има и неща, които бяха свършени. Това, за което аз персонално критикувам ГЕРБ – е, че Борисов, за да оцелее политически, направи някои неща, които за мен са равносилни на унижение, да на кажа на национално предателство. Темата с Македония – да завъртиш на 180 градуса позиция, която твоето правителство е наложило, за да се харесаш на Брюксел и Вашингтон, защо му е това унижение на стари години? Човек трябва да има някакво достойнство. Това му е вината на него – че бързо сменя позициите и е готов да жертва всичко и всеки, за да оцелее персонално. Но това нещо накрая се плаща, посочи той.

Няма да има правителство. То е ясно. Ако има кабинет ще е евентуално с третия мандат. Но ГЕРБ излизат чисти и казват: „Ние бяхме достатъчно компромисни. Нито един гербаджия няма тук. Но Вие не го искате – носете си отговорността“, категоричен е Каракачанов.

Според него, ако има кабинет с третия мандат, то той ще е от типа „Беров”. Ще бъде зависимо пак политически и икономически, а в конкретната ситуация и външнополитически, защото трябва да изпълнява поръчки, които не винаги се одобряват от хората. За да спечели време до местните избори. Но като че ли този вариант е по-добър, отколкото избори след избори. Тя държавата умира. Никой не говори за това. Новите лица не знаят къде се намират . Не разбират от политика. Все едно „колкото прасе от кладенчова вода”. Те не познават историята на Европа, не познават историята на собствения си народ.

Той коментира и въпроса ще се кандидатира ли на следващите предсрочни избори през март. Това е най-лесното нещо. Но едва ли това е решението. Аз на последните поредни избори не съм се кандидатирал, защото реших, че след изборите през 2021 година, когато ВМРО ги загуби, е редно да си подадеш оставката. Аз си подадох оставката. Никой не може да ми наложи политическа карантина – аз винаги говоря това, което мисля. Сега, когато съм по-свободен човек, говоря по същия начин, когато бях ангажиран. Никой не може да ми налага карантина, да ми затваря устата или да ме накара да мисля удобно за някого. И допълни:

През последната една година дадох възможност на по-младото поколение във ВМРО да излезе напред и да покаже какво е научило.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари