Начало Блог Каракачанов: Промени в Изборния кодекс в „12 без 5“ не са коректни...

Каракачанов: Промени в Изборния кодекс в „12 без 5“ не са коректни спрямо избирателите

По време на избори не се правят промени в Изборния закон, буквално в „12 без 5“, най-малкото не е коректно към избирателите. Това каза кандидат-президентът на Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов в предаването „Денят започва” по БНТ в четвъртък.

По отношение на исканите промени в Изборния кодекс по време на предизборната кампания и защо се е стигнало до тук, той коментира, че всеки, който е на власт, се опитва да го променя, както му е угодно.

Това е така от края на 90-те години. Една част от Реформаторите се опитаха да си направят предизборен пиар, поразходиха се до Лондон, направиха се на загрижени за българите в чужбина. Започнаха да говорят как българите там били ограничени да гласуват, как били изоставени, заяви той. По думите му това е смешен плач, защото те имат 7 министри в правителството, докато Патриотичния фронт няма нито един.

Включително имат министър в Министерство на образованието. А в същото време българите по целия свят реват за нивото на образоването за българчетата, които живеят в чужбина. В същото време ние 25 години говорим за правата на българите в чужбина – Македония, Украйна, Молдова, обясни Каракачанов.

По думите му Реформаторите смятали, че могат да си докарат някой и друг глас от тези българи, които живеят в чужбина. Според него тяхната цел е била да се отворят безразборно секции в Турция, като посочи, че в Реформаторския блок една от партиите е близка с Ердоган и може да си докарат повече избиратели.

Каракачанов подчерта, че те никога не са искали ограничаване на българите в чужбина в страните от Европейския съюз. Извън ЕС да има определен контрол и ограничение, най-вече и основно заради изборите в Р Турция, припомни той позицията на Патриотите.

Това, което ще се гласува, е секциите в Турция да са 35, за да не може да се допуска манипулациите, които турските правителства правят по време на български избори, отбеляза Каракачанов и посочи пример от последните дни. Преди два дни гръмна поредният скандал от турския президент Ердоган, който обясни, че Турция е и Солун, и Кърджали, и Варна. Ето защо искаме ограничаване на гласуване в Турция, там изборният процес не се контролира от ЦИК, а от турската държава, добави Красимир Каракачанов.

По отношение на нелегалната миграция Каракачанов заяви, че не е съгласен с целенасоченото заселване на мигранти у нас, нито с квотите от ЕС. България не носи никаква вина нито за ситуацията в Близкия Изток, нито в Афганистан. Не България отиде и свали правителствата в Египет, в Ирак, Сирия, Либия, за да сложи ръка на природните богатства, уточни той.

След като България не е виновна, извинявам се, но не сме ги поканили в Европа. Мисля, че го направи канцлерът на Германия. Следователно не трябва да имаме никакъв ангажимент да плащаме грешките на другите, допълни кандидатът за президент на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”, като коментира, че тази политика е вредна.

По думите му България трябва да има повече войска на границата си, ако трябва и с използване на сила за недопускане на вълната, която се очаква още този месец.

Каракачанов отново повтори тезата си, че страната ни трябва да обяви едностранно замразяване на изпълнението на Дъблинското споразумение и да настоява, заедно със страните от Вишеградската четворка, за промяна на регламента.

Като стана президент първият разговор, който ще направя, ще е с турски колега. Защото Турция трябва да разбере, че България не е същата, че има президент, който няма да си затваря очите. Ако Турция желае добросъседски отношения с нас, трябва да спре да се меси в нашите вътрешни работи. Тя се меси, финансирайки Главното мюфтийство, турцизирайки българите-мюсюлмани, ислямизирайки и турцизирайки част от циганските общности, това трябва да спре, каза още той, считайки, че България трябва да води балансирана външна политика.

По думите му имаме нужда от повече приятели, а не от врагове.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари