Начало Блог Каракачанов след палежа на българския клуб в РСМ: Такава държава няма място...

Каракачанов след палежа на българския клуб в РСМ: Такава държава няма място в ЕС

Според почетния председател на ВМРО палежът в Битоля е следствие на цялата политика на Северна Македония

На македонските управляващи някой друг им е виновен – така почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов определи тезата на Скопие, че палежът на българския културен център в Битоля е провокация.

Полицейските записи много ясно показват нещата – един  не особено опитен човек с маска влиза и пали, но огънят достига и до него и той бяга, отбеляза той в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По думите му този палеж е следствие на цялата политика в Република Северна Македония, на възпитание на омраза към България, българите и всичко българско. Според Красимир Каракачанов такава държава няма място в Европейския съюз.

Палежът на българския културен център „Иван Михайлов“ в Битоля стана в събота, а България връчи протестна нота на временно управляващия посолството на Република Северна Македония в София Владимир Кръстевски.

Имало ли е по-отстъпчив и безличен в политиката си по отношение на Северна Македония български министър-председател от сегашния, попита Красимир Каракачанов. По думите му премиерът се чуди как да угоди на външните фактори.

Според Каракачанов някой се опитва зад гърба на българските институции – зад гърба на парламента, който има решение, и зад решението на Консултативния съвет по сигурността при президента от януари, да вземе друго решение и да се обработи общественото мнение.

Целия разговор гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари